Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει ιστορία βάζοντας το όνομα του στο πάνθεον της παγκόσμιας γυμναστικής με χρυσά γράμματα. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίμινι της Ιταλίας, είναι το έβδομο στη συλλογή του, γεγονός μοναδικό στην ιστορία της γυμναστικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ξεπέρασε τον Ούγγρο Μπέρκι, που είχε έξι χρυσά στον πλάγιο ίππο.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα δύο χάλκινα του Λευτέρη, τότε ανεβαίνει στα εννέα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, από το 2011 και μετά, όταν έκανε την αρχή με την τρίτη θέση στο Βερολίνο. Συνολικά, σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μαζί με Μεσογειακούς και Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ο 33χρονος Ολυμπιονίκης έχει 13 χρυσά μετάλλια σε κορυφαίο επίπεδο, μία απίστευτη συλλογή, όχι μόνο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού αλλά και για όλο τον κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Πετρούνια πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ωστόσο, τα δεδομένα εκεί θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τον αγώνα στο Ρίμινι και ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο έντονος. Στο Παρίσι θα έχουμε την παρουσία και δύο Κινέζων αθλητών που είναι εξπέρ στους κρίκους και βάζουν υποψηφιότητα για μετάλλιο, όπως άλλωστε έγινε και στο Τόκιο, όταν ο Λευτέρης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τους Λιου Γιανγκ και Χάο Γιόου.

Επίσης ο Τούρκος Ασίλ που τώρα ήταν τρίτος, ένας εξαιρετικός αθλητής, θα ανεβάσει τη δυσκολία του στο πρόγραμμα του ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει μία θέση πιο ψηλά στο βάθρο. Και υπάρχει πάντα η πιθανότητα για έκπληξη από κάποιον άλλο γυμναστή, όπως συμβαίνει συχνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ηλικία του Πετρούνια που πλέον έχει φτάσει τα 33, καθιστούν πιο δύσκολο το στόχο της κατάληψης της κορυφής στο Παρίσι.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο – όταν συστήθηκε για τα καλά στην παγκόσμια αθλητική σκηνή – πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία και την προσήλωση στους στόχους που βάζει.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν αισθάνεται πόνους στους ώμους του.

Οι δύο επεμβάσεις που έκανε, το 2018 και το 2021 εξάλειψαν κάθε πρόβλημα και πηγαίνει πλέον στους Ολυμπιακούς δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τόκιο, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς με έντονους πόνους και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που παρά το πρόβλημα του, ανέβηκε στο βάθρο και παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι δύο κόρες του, η Σοφία και η Λένια, τις οποίες λατρεύει. Τα δύο κοριτσάκια από το γάμο του με τη Βασιλική Μιλλούση έχουν μεγαλώσει αρκετά και είναι σε θέση να αντιληφθούν πράγματα και καταστάσεις και κυρίως, ότι ζήσουν από εδώ και πέρα, να το θυμούνται για πάντα.

Και ο Λευτέρης θέλει να χαράξει για πάντα στο μυαλό τους, την εικόνα του πατέρα τους ως χρυσού Ολυμπιονίκη στην τελευταία του εμφάνιση στην σπουδαιότερη αθλητική εκδήλωση. Μπορεί σε κάποιους να μην λέει κάτι αυτό, αλλά για τον Πετρούνια, είναι ίσως το πιο ισχυρό κίνητρο για να πάει στο Παρίσι και να τα δώσει όλα, πετυχαίνοντας έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Για τη Σοφία και τη Λένια!