Ρωσία: Δεν έχουμε κανένα στρατιωτικό ή γεωπολιτικό συμφέρον να επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι ξένοι σύμβουλοι βοηθούν την Ουκρανία να οργανώσει ενέργειες δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος.
Τα ουκρανικά πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε χθες Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Russian Defence Ministry/via Reuters), όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο κ. Σοϊγκού φέρεται να δήλωσε επίσης ότι ξένοι σύμβουλοι βοηθούν την Ουκρανία να οργανώσει ενέργειες δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος. Δεν έδωσε ωστόσο στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.
Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εγείρουν επιπλέον απειλές για τη Ρωσία με το να μετακινούνται πιο κοντά στα σύνορά της
Η Ρωσία και η Ουκρανία εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για απερίσκεπτες στρατιωτικές ενέργειες σε ό,τι αφορά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Ο ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε επίσης ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εγείρουν επιπλέον απειλές για τη Ρωσία με το να μετακινούνται πιο κοντά στα σύνορά της, αλλά η Μόσχα δεν έχει κανένα στρατιωτικό ή γεωπολιτικό συμφέρον να επιτεθεί σε χώρες της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Νέα δομή ασφαλείας στον Ειρηνικό
Σύμφωνα με το TASS, ο κ. Σοϊγκού δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παρατείνει εσκεμμένα τη σύγκρουση στην Ουκρανία με το ν’ ασκεί πρωτοφανή πίεση, μεταξύ άλλων και στους εταίρους της.
Κατηγόρησε, επίσης, τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχίες QUAD και AUKUS ότι προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν τη δομή ασφαλείας στην περιοχή του Ειρηνικού με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ίδιες, όπως μετέδωσε το TASS.
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία