Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρι – Μούρθια 84-87: «Λύγισε» στον μικρό τελικό από τους Ισπανούς

Περιστέρι – Μούρθια 84-87: «Λύγισε» στον μικρό τελικό από τους Ισπανούς

Η Μούρθια νίκησε το Περιστέρι 87-84 στον μικρό τελικό του Final Four του Basketball Champions League, με την ομάδα του Σπανούλη να τερματίζει στην τέταρτη θέση.

To Περιστέρι ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία, τερματίζοντας εν τέλει στην τέταρτη θέση του Basketball Champions League, μετά την ήττα του με 87-84 από τη Μούρθια στον μικρό τελικό του Final Four της διοργάνωσης στο Βελιγράδι. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν Λούντε Χάκανσον με 22 πόντους, ο Ντάστιν Σλέβα πρόσθεσε άλλους 12 και ο Τρόι Κουπέιν είχε 11.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζο Ράγκλαντ σταμάτησε στους 24 πόντους, ο Κένι Γουίλιαμς είχε 18 και ο Νέιτ Ρένφρο 12.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπορεί να ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, όμως από τα μέσα της πρώτης περιόδου οι Ισπανοί πήραν τα ηνία και όσο περνούσε η ώρα κρατούσαν μια καλή διαφορά. Η ελληνική ομάδα έκανε μια τελευταία προσπάθεια στο τέλος, όμως οι αντίπαλοι ήταν εκείνοι που πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Ντάνκουμπιτς 2 (3 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5 (2 ασίστ), Ράγκλαντ 24 (11/16 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νένφρο 12 (4/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 18 (2/4 τρίποντα), Χουγκάζ 3 (3 ριμπάουντ), Κασελάκης 2, Λοβ 4, Μήτροτ-Λονγκ 6, Τόμπσον 8 (2 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, Ζούγρης

ΜΟΥΡΘΙΑ (Αλόνσο): Ένις 9 (3 ασίστ), Χάκανσον 22 (2 ριμπάουντ), Ράντενμπο 8, Σαντ-Ρος 4, Τοντόροβιτς 8, Καουπέιν 11 (4 ασίστ), Ντιανιέ, Γέλινεκ, Κούρουκς 4 (4 ριμπάουντ), Ράντοβιτς, Σλίβα 12 (5 ριμπάουντ).

Σπανούλης: «Κάποιες φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες»

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στα θετικά στοιχεία που αποκόμισε η ομάδα του από το φετινό Basketball Champions League.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, στο μπάσκετ μερικές φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες γιατί μπορείς να πάρεις ένα μάθημα και να επιστρέψεις πιο δυνατός. Για ακόμα μία φορά δεν τα παρατήσαμε. Επιστρέψαμε από το -16, 1-2 ριμπάουντ και μία απόφαση στην επίθεση μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά πολύ κίνητρο και πείνα. Και στα δύο παιχνίδια και οι δύο ομάδες μπορούσαν να νικήσουν. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και αυτό τους είπα στα αποδυτήρια. Κάποιες φορές πρέπει να χάσεις και να πάρεις μαθήματα, ώστε να επιστρέψεις και να κερδίσεις περισσότερα».

Για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε το Περιστέρι: «Κάθε κατοχή είναι σημαντική. Έχουμε πολλές καλές και πολλές κακές στιγμές. Δεν μπορείς να έχεις ‘νεκρές’ στιγμές στο παιχνίδι. Είναι στιγμές που στην άμυνα είμαστε πολύ χαλαροί και δεν έχουμε πολλή επικοινωνία. Αυτό είναι και θέμα εμπειρίας μερικές φορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι κάθε κατοχή μετράει, επειδή σε δύο παιχνίδια χάσαμε το ριμπάουντ για την τελευταία κατοχή. Είναι καλή εμπειρία για τα παιδιά, επειδή αν έχουν όνειρα, αν έχουν στόχο στην καριέρα τους, το φυσιολογικό είναι να θέλουν να επιστρέψουν, οπότε θα έχουν περισσότερη εμπειρία και θα είναι πιο έτοιμοι».

Για την αναγνώριση από τους φιλάθλους: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ. Είναι εκπληκτικό για το Περιστέρι να ζει αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες φορές που θα είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας μας».

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024