Αφεντικό και απέναντι στην Τότεναμ η Άρσεναλ! Λίγες μέρες μετά την πεντάρα επί της Τσέλσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πέρασε με 3-2 από την έδρα των «σπιρουνιών» σε ένα ακόμη λονδρέζικο ντέρμπι για την 35η αγωνιστική της Premier League και ξέφυγε με +4 από τη δεύτερη Σίτι η οποία έχει δύο ματς λιγότερα.

Στο πρώτο μέρος οι «κανονιέρηδες» ήταν καταιγιστικοί και σχεδόν σε κάθε τους ευκαιρία πετύχαιναν γκολ. Η αρχή έγινε στο 15′ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Χόιμπιεργκ έβαλε αυτογκόλ για το 0-1. Στο 20 λεπτο ο Ρομέρο έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ για εκατοστά και λίγο αργότερα με νέα κεφαλιά σημάδεψε δοκάρι.

Στο 23′ ο Φαν ντε Φεν σκόραρε με πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 27′ η Άρσεναλ έκανε το 0-2 με τον Σακά από ασίστ του Χάβερτς. Ο Γερμανός μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το 0-3 στο 38′ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 53′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε τέταρτο γκολ, αλλά ο Βικάριο με απίθανη επέμβαση στο μονοκόμματο σουτ του Σακά από το πέναλτι κράτησε το σκορ στο 0-3. Από γκάφα του Ραγιά στο 64′ ο Ρομέρο πλάσαρε από κοντά για το 1-3 και στο 85′ η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ράις στον Ντέιβιτς και ο Σον εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3.

Στα τελευταία λεπτά η Άρσεναλ δέχθηκε μεγάλη πίεση, η Τότεναμ κέρδισε και κάποια κόρνερ, αλλά μεγάλη φάση δεν έβγαλε και οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν μία πολύ σπουδαία νίκη.

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντέιβις (89’ Λο Σέλσο), Φαν ντε Φεν, Μπεντανκούρ (46’ Σαρ), Χόιμπιεργκ (64’ Μπισουμά), Κουλουσέβσκι, Μάντισον (64’ Ριτσάρλισον), Βέρνερ (32’ Τζόνσον), Σον.

Άρσεναλ: Ραγιά, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Παρτέι, Ράις, Έντεγκααρντ (89’ Κίβιορ), Σακά, Τροσάρ (63’ Μαρτινέλι), Χάβερτς.

Στο άλλο απογευματινό ματς η Μπόρνμουθ επικράτησε με 3-0 της Μπράιτον και την άφησε πολύ πίσω στη βαθμολογία. Σενέσι (26′), Ουνάλ (52′) και Κλάιφερτ (87′) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων.