Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μια φάση που πρέπει πάντα να «ψάχνει» ο Ολυμπιακός

Μια φάση που πρέπει πάντα να «ψάχνει» ο Ολυμπιακός

Το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων» ήταν δείγμα ευφυίας του Ποντένσε και καλής αντίληψης του Τσικίνιο

Λίγες μέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Λαμία στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη (4-1) παίζοντας με πολλές αλλαγές, μια επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που είχε φυσικά να κάνει με τον ευρωπαϊκό αγώνα που ακολουθεί.

Ήθελε να ξεκουράσει πολλούς παίκτες ο Ισπανός προπονητής της ομάδας του Πειραιά καθώς το ματς με την Άστον Βίλα στην Αγγλία, θα είναι το πιο απαιτητικό της φετινής χρονιάς για τον Ολυμπιακό.

Οι πειραιώτες πήραν άνετα τη νίκη επί της Λαμίας, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σ’ ένα τρίλεπτο.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο γκολ στο 24’ και στο 27’ και κάπου εκεί «κλείδωσαν» την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Εστιάζοντας στην εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο ματς έχει ενδιαφέρον να σταθούμε στο πρώτο γκολ που πέτυχε η ομάδα του λιμανιού, με σκόρερ τον Τσικίνιο.

Μια φάση που σίγουρα πρέπει να την «ψάχνει» περισσότερο στα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός, καθώς η σωστή πάσα του Ποντένσε σε συνδυασμό με την έξυπνη κίνηση του σκόρερ, πρόσφεραν ένα ωραίο γκολ στους γηπεδούχους.

Έγιναν όλα με τον σωστό τρόπο από τη στιγμή που η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ποντένσε, αριστερά στην περιοχή της Λαμίας.

Ο Πορτογάλος δεν έκανε αμέσως την σέντρα, καθώς διέκρινε πως Ναβάρο και Τσικίνιο δεν ήταν στην κατάλληλη θέση για να απειλήσουν την εστία της Λαμίας.

Μια σέντρα εκείνη τη στιγμή θα ήταν πιθανότατα εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Έκανε λοιπόν την προσποίηση και παράλληλα ο Τσικίνιο κατάφερε να κινηθεί πιο πίσω από τον Ναβάρο, βγαίνοντας σ’ ένα πεδίο που δεν υπήρχε μαρκάρισμα.

Οι αμυντικοί της Λαμίας πήγαν στον Ναβάρο και ο Ποντένσε βλέποντας τον συμπαίκτη του έκανε την εξαιρετική συρτή πάσα, που ήταν στην ουσία μισό γκολ για τον συμπαίκτη του.

Ο Τσικίνιο έκανε αμέσως το πλασέ και το 1-0 ήταν γεγονός για τον Ολυμπιακό.

Ήταν μια φάση την οποία θα πρέπει να ψάχνουν περισσότερο στα παιχνίδια τους οι «ερυθρόλευκοι». Τόσο σε ότι αφορά την έξυπνη μεταβίβαση του εξτρέμ όσο όμως και στην παρουσία ενός μέσου μέσα στην περιοχή, πίσω από τον σέντερ φορ.

Γιατί είναι ξεκάθαρο πως όταν ένας μέσος κινηθεί σωστά πίσω από τον σέντερ φορ, δημιουργούνται δύο πλεονεκτήματα για την ομάδα που επιτίθεται.

Το πρώτο έχει να κάνει με το «βραχυκύκλωμα» στην αντίπαλη άμυνα και το δεύτερο με την επιλογή μιας «απρόβλεπτης» πάσας που θα δώσει δικαίωμα απειλής στην αντίπαλη εστία.

Τέτοιες συνεργασίες πρέπει να τις ψάχνει ακόμα περισσότερο ο Ολυμπιακός και σίγουρα ο Μεντιλίμπαρ είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Ποντένσε να προσφέρει μισό γκολ στον συμπαίκτη του.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» ότι δεν αρκέστηκαν στο γκολ του Τσικίνιο στο 24’ και έψαξαν άμεσα και το δεύτερο τέρμα.

Το πέτυχαν τρία λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Ναβάρο κι αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Να «κλειδώνει» τη νίκη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να μην αφήνει δηλαδή τον αντίπαλό του «μέσα» στο παιχνίδι.

Κι αυτό ακριβώς έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας το 2-0 στο 27’, βάζοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024