Ιράν: Οι κυρώσεις δεν οδηγούν πουθενά είπε ο πρόεδρος Ραΐσι σε έκθεση οπλικών συστημάτων
Ο πρόεδρος του Ιράν μίλησε σε έκθεση οπλικών συστημάτων στην Τεχεράνη και τόνισε πως οι κυρώσεις δεν πρόκειται να πλήξουν το Ιράν, γιατί θα καλύψει τις ανάγκες του εσωτερικά.
- Μαγνήτης για τους επενδυτές τα πράσινα ακίνητα – Τη ανιούσα παίρνουν οι τιμές
- «Πόλεμος με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη» – Μαζεύτηκαν διπλάσιοι τόνοι απορριμμάτων από μια τυπική μέρα
- Από το πρώτο γραπτό «Merry Christmas» του 1992 στα 20 δισ. SMS ημερησίως
- «Το μετρό καταστρέφει τη μοναδική πλατεία και μας διώχνει από τη γειτονιά» εξηγεί κάτοικος των Εξαρχείων στο in
Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι έκανε τις παρατηρήσεις αυτές μιλώντας στην 6η έκθεση εξαγωγικών δυνατοτήτων του Ιράν υπό τον τίτλο IRANEXPO 2024 το πρωί του Σαββάτου όπως μεταφέρουν τα IRNA και Μehr. «Αυτή η έκθεση δείχνει ότι το Ιράν έχει ανοσία στις κυρώσεις», δήλωσε ο Ραΐσι, προσθέτοντας ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με το αποτελεσματικό και αποφασισμένο εργατικό δυναμικό της, με τις πρωτοβουλίες και τη δημιουργικότητά της και με το πλεονέκτημα των νέων τεχνολογιών, μπορεί να προσφέρει καινοτομίες στον κόσμο».
«Αυτή η έκθεση δείχνει τι έχει επιτευχθεί από τα χέρια της αγαπημένης μας νεολαίας σε αυτή τη χώρα και έχει μετατρέψει τις κυρώσεις σε ευκαιρίες, και αυτό το μεγάλο εμπορικό και οικονομικό γεγονός δείχνει ότι μπορέσαμε να το κάνουμε και μπορούμε να το ξανακάνουμε». Λέγοντας ότι το Ιράν διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, ο πρόεδρος του Ιράν υπογράμμισε ότι «παρόλο που η Δύση προσπαθεί να εμποδίσει τη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, το Ιράν έχει καταφέρει να εσωτερικεύσει αυτή τη γνώση».
Οι σημερινές κυρώσεις αποτελούν σύμβολα καταπίεσης των κυβερνήσεων και των εθνών
«Το Ιράν έχει αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πίεση από τον εχθρό στην πυρηνική και τη στρατιωτική βιομηχανία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προόδου της χώρας έχει συμβεί σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε περαιτέρω. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι «η πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα δεν έχει καμία θέση στο δόγμα του Ιράν, προσθέτοντας ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει την πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς και σε διάφορα τμήματα, όπως η βιομηχανία».
Η σημασία της παραγωγής και των εξαγωγών δεν είναι μικρότερη από τη στρατιωτική ισχύ
«Το σύστημα κυριαρχίας δεν μπορεί να εμποδίσει τα αποφασισμένα έθνη και τις ανεξάρτητες κυβερνήσεις να προοδεύσουν», συνέχισε και πρόσθεσε: «Η στρατιωτική ισχύς είναι πολύ σημαντική, αλλά η σημασία της παραγωγής και των εξαγωγών δεν είναι μικρότερη από τη στρατιωτική ισχύ».
Τονίζοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του τμήματος παραγωγής, ο Ραΐσι ζήτησε την «επέκταση των εμπορικών αλληλεπιδράσεων με τη χρήση εθνικού νομίσματος. Ο Θεός έχει παράσχει όλες τις διευκολύνσεις στην ανθρωπότητα με δίκαιο τρόπο, αλλά δυστυχώς, οι σημερινές κυρώσεις αποτελούν σύμβολα καταπίεσης των κυβερνήσεων και των εθνών» ανέφερε.
«Οι κυρώσεις είναι ένα είδος πολέμου, αλλά όχι ένας στρατιωτικός πόλεμος, αλλά ένας πόλεμος που στερεί από ένα έθνος αυτό που μπορεί να επιτύχει», συνέχισε και πρόσθεσε: «Στον πόλεμο της θέλησης, ο λαός του Ιράν αποφάσισε να ξεπεράσει τις κυρώσεις εμπιστευόμενος τον Θεό και βασιζόμενος στα εθνικά περιουσιακά στοιχεία και τις δυνατότητες, έτσι ώστε όχι (μόνο) εμείς, αλλά και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε ότι η μέγιστη πίεση (εκστρατεία) στην Ισλαμική Δημοκρατία απέτυχε επαίσχυντα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις