Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και Εθνικού Αστεροσκοπείου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και Εθνικού Αστεροσκοπείου

Σκοπός η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για την λόγους πολιτικής προστασίας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών υπέγραψε ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Εμμανουήλ Πλειώνης.

Βάσει του μνημονίου δίδεται η δυνατότητα στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας να αξιοποιήσει όλα τα επιστημονικά εργαλεία και τις δυνατότητες που υπάρχουν, με στόχο να μπορέσει ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία αυτή ώστε να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό στην κατεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα παρέχονται πρακτικές για την αειφόρο ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των κινδύνων, αποτυπώνοντας την καίρια σημασία του επιστημολογικού λόγου απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.

«Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που μας παρέχει το ΕΑΑ»

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας  Αρμόδιος Δρίκος κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Δήμο μας η σημερινή γεφύρωση της συνεργασίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης επιβάλει την ανάγκη ταχύτερης προσαρμογής στις νέες συνθήκες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ανεξέλεγκτες φυσικές καταστροφές που αυτά προκαλούν, επιτάσσουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε τις συνέργειες και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτός είναι και ο στόχος του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η πρόληψη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης συνεπειών των φυσικών καταστροφών και σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που μας παρέχει το ΕΑΑ για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Δήμο μας έναντι στις φυσικές καταστροφές».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024