Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Κανείς δεν λαμβάνει διακριτική μεταχείριση στο ΕΣΥ
«Παρότι μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν», είπε ο κ. Γεωργιάδης
Στην υπόθεση του θανάτου του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου και την νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν» αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε στον ΑΝΤ1, ότι «ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, δεν μπήκε σε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ, είναι γνωστά και δημοσιευμένα».
«Βασικό κριτήριο για κρεβάτι ΜΕΘ είναι αν ο ασθενής είναι διασωληνωμένος»
«Αρχικά να πω ότι με συγκινεί η στάση των παιδιών του Δημήτρη Καλλιάνου κι αν πουν και μια κουβέντα παραπάνω είναι κάτι που καταλαβαίνω», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει:
Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για κρεβάτι ΜΕΘ
«Διακριτική μεταχείριση του πατρός Καλλιάνου δεν υπήρξε […] καίτι ο κ. Καλλιάνος είναι βουλευτής, καίτοι με πήρε 50 φορές τηλέφωνο, ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν και αυτό είναι απόδειξη της αξιοκρατίας του ΕΣΥ» είπε ο κ. Γεωργιάδης εν μέσω επίμονων ερωτήσεων των δημοσιογράφων για τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον βουλευτή, και επέμεινε: «Με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε 50 φορές. Κάθε μέρα με παίρνουν 300 άνθρωποι για τέτοιας φύσεως θέματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ όσες φορές και αν πάρει κάποιος εμένα ως υπουργό Υγείας γιατί υπάρχει διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ανεβάζουν οι γιατροί αιτήματα με συγκεκριμένα κριτήρια […].
Ο γιατρός του κ. Καλλιάνου και άλλοι συνάδελφοί του δεν έκαναν το αίτημα γιατί έκριναν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Όταν, όμως, το έκαναν το αίτημα βρέθηκε άμεσα ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι «τα κριτήρια για τη διαχείριση των ΜΕΘ είναι δημοσιευμένα με βασικό κριτήριο αν είναι ο ασθενής διασωληνωμένος και άλλα 3-4 κριτήρια».
Επανέλαβε δε ότι «κανείς δεν λαμβάνει διακριτική μεταχείριση στο ΕΣΥ».
Σε εξέλιξη η ΕΔΕ
Ο υπουργός επιβεβαίωσε, ότι «ναι, οι γιατροί έλεγαν ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πηγαίνει καλά για το εύρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζε».
Πρόσθεσε δε ότι: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για την υπόθεση γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ κι έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλα όσα λέγονται για το φακελάκι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, αν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία, είναι διαφορετική», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός.
Παράλληλα εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου για τους γιατρούς του ΕΣΥ: «Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται» είπε.
- Γιατί οι Κούρδοι, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι υπό απειλή στη Συρία
- Επίσκεψη Δένδια στην Ντόχα για στρατιωτική συνεργασία και αμυντική βιομηχανία με μηνύματα
- Αγοραπωλησίες ακινήτων – Στο μάτι της Εφορίας οι πληρωμές με μετρητά
- Σχέση: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εξαρτημένος
- Απώλειες, πόλεμος και θλίψη: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα γνωστότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια
- Κριστιάνο Ρονάλντο, πώς βγάζεις 100.000.000 $ τον χρόνο από τα social media…