Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό... (vids)

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο απέκτησε στη regular season, από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, όμως ταξιδεύει την ερχόμενη βδομάδα στο Βελιγράδι για να πάρει τουλάχιστον μία νίκη και να επαναφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για Game 5.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν στο Game 1 από την ομάδα του Όντεντ Κάτας, αντέδρασαν στο Game 2 και πήραν μία σχετικά άνετη νίκη και πλέον η προσοχή είναι στραμμένη στη Σερβία. Ο Εργκίν Αταμάν είδε την ομάδα του να αγωνίζεται στο δεύτερο παιχνίδι χωρίς τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο με ιγμορίτιδα, αλλά τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει παιχνιδάρα.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Τούρκο τεχνικό ωστόσο, είναι πως ο Ισπανός φόργουορντ δεν θα αγωνιστεί σίγουρα στο Game 3 και το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός και από το Game 4, αφού θα υποβληθει σε εξετάσεις στην πατρίδα του. Μπορεί λοιπόν, ο Χουάντσο να μην έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη τη διάρκεια της σεζόν (σχεδόν), όμως είναι σημαντικός και στο ροτέισον, αλλά και η παρουσία του στο παρκέ είναι κλειδί, αφού προσφέρει σε αρκετούς τομείς που δεν φαίνονται στη στατιστική.

Ο Χουάντσο δεν είναι πρώτο βιολί στην επίθεση, δεν παίρνει πολλές μπάλες στα χέρια του, αφού καλώς ή κακώς είναι ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν στο παρκέ και κουμαντάρουν το «πράσινο» παιχνίδι, ενώ ο Ματίας Λεσόρ είναι ο πλέον κομβικός παίκτης στο «ζωγραφιστό».

Το πλήγμα με την απώλεια του Ερνανγκόμεθ όμως είναι μεγάλο διότι είναι ο παίκτης που «καλύπτει» τα λεπτά που ο Ντίνος Μήτογλου είναι στον πάγκο ή παίζει σαν «5αρι», ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα έχει ανέβει η απόδοση του και ενώ η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Ο Ισπανός αν και έχει μόλις 4 πόντους στα ματς με τη Μακάμπι (3 αγώνες μαζί με την regular season), έχει μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Με εκείνον στο παρκέ οι πράσινοι δέχονται 104,9 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ μαζεύει το 17,9% από τα διαθέσιμα ριμπάουντ. Την ίδια ώρα είναι υπερπολύτιμος και επιθετικά με βάση τους ειδικούς αριθμούς, αφού στις 100 κατοχές έχει +9,9 είναι τρίτος στη λίστα πίσω από τον Σλούκα (+10,1) και τον Παπαπέτρου (+13,1) που όμως έχει ελάχιστα λεπτά στο παρκέ.

Τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι θα υποστεί μεγάλο πλήγμα ο Παναθηναϊκός στο ροτέισον του, αφού τα λεπτά που παίζει ο Χουάντσο θα πρέπει να τα καλύψει ο Μήτογλου σε πρώτη φάση και εν συνεχεία ο Παπαπέτρου. Ο «υπαρχηγός» του τριφυλλιού στο Game 2 ήταν εξαιρετικός, όμως στο «4» θα είναι πιο δύσκολα, ειδικά κόντρα σε μία πιο physical ομάδα.

Η μία λύση είναι χωίς αμφιβολία ο «Παπ», έτσι ώστε να μπορεί να πάει και στο «5» ο Μήτογλου, ενώ υπάρχει και η λύση του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος είναι κλασικός πάουερ φόργουορντ, όμως δεν έχει την εμπιστοσύνη του Αταμάν. Και μοιάζει δύσκολο έως αδύνατον να την αποκτήσει σε αυτά τα δύο ματς που διακυβεύεται όλη η χρονιά στη Euroleague.

Τα φετινά νούμερα του Χουάντσο

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024