Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπροστά του μόνο τελικοί

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Του αρέσουν του Ολυμπιακού τα σπουδαία ραντεβού. Θα μπορούσε να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί ως μαγνήτης και τα… φέρνει κοντά της. Λες και τα επιδιώκει!

Έφτασαν, λοιπόν, ύστερα από «πάνω και κάτω» στη σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι να διεκδικούν τον τίτλο αλλά και την πρόκρισή τους στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Αλήθεια, προ μηνών θα έβαζε κάποιος στοίχημα γι’ αυτό; Προφανώς και όχι. Αρα, κάτι έγινε σωστά, τόσο στο επίπεδο των χειμωνιάτικων μεταγραφικών κινήσεων, όσο και αναφορικά με τις αλλαγές στο κομμάτι του προπονητή. Διότι όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως εσύ το περιμένεις, τότε πρέπει να… σπάσεις αβγά και να δοκιμάσεις την επόμενη ή κάποια άλλη λύση.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά. Με «τρία στα τρία» ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο. Όπως μπροστά του έχει τα ραντεβού με την Αστον Βίλα για τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν είναι όνειρο. Μιλάμε για την πραγματικότητα, είναι αυτή που ζουν και απολαμβάνουν στον Πειραιά. Από μόνα τους τα γεγονότα αυτά συνιστούν επιτυχία σημαντική. Είναι «μέσα στο παιχνίδι» η ομάδα και εδώ ισχύει το «όλα μπορεί να συμβούν». Αν το θέλεις και το παλεύεις, καταφέρνεις πολλά.

Ο δε Μεντιλίμπαρ, με την ηρεμία και την παροιμιώδη ψυχραιμία του, κατάφερε να φέρει το καράβι σε ήρεμες θάλασσες. Παράλληλα, αξιοποίησε ή ενεργοποίησε όλα τα στελέχη του ρόστερ. Κανείς δεν νιώθει ριγμένος. Οι πάντες έχουν πάρει την  ευκαιρία τους. Τους δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστούν, να προσφέρουν, να χαρούν που πατούν στο γρασίδι.

Θα αναρωτηθεί κάποιος «καλά, δεν υπάρχει ιεραρχία, βασικοί και αναπληρωματικοί»; Σίγουρα ναι και προκύπτει σε όλες τις ομάδες αυτή η συνθήκη. Οταν όμως το πρόγραμμα είναι τόσο σφιχτό και τα ματς το ένα μετά το άλλο, κάποιες θεωρούμενες και υπερβάσεις στο τέλος μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές. Ο Μεντιλίμπαρ δοκίμασε κάτι που επιχειρείται στα ξένα. Του βγήκε. Με εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε παιχνίδι.

Φυσικά, τώρα έρχονται οι Άγγλοι και μετά τα κολλητά ντέρμπι που θα αποφασίσουν τον εφετινό πρωταθλητή. Προφανές είναι πως ίσως περιοριστεί το rotation. Αλλά όπως και να έχει, εδώ που φτάσαμε, συγκαταλέγεται στα συν του τεχνικού πως διατήρησε φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του, διψασμένους να πάρουν θέση στο γήπεδο και να δώσουν αυτό που περιμένει ο Ολυμπιακός. Οι στόχοι δεν είναι πλέον ανέφικτοι. Κυρίως γιατί μιλάμε για την ερυθρόλευκη αρμάδα.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024