Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα επιτρέπονται στη μάχη κατά του Τραμπ;

Όλα επιτρέπονται στη μάχη κατά του Τραμπ;

Oι απόψεις του Τραμπ κάθε άλλο παρά απηχούν τα πιστεύω των ακραίων συντηρητικών των ΗΠΑ.

Όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές τόσο περισσότερα χτυπήματα κάτω από τη μέση θα έρχονται στο προσκήνιο των ειδησεογραφικών αναφορών. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι χαρακτηριστικές. Κάθε άποψη και δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη καχυποψία και κακή διάθεση από τα κύρια ΜΜΕ της Αμερικής, που έχουν βασικά «φιλελεύθερη» (αριστερόστροφη) κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του για την πολιτική των αμβλώσεων. Παρά την απομάκρυνσή του από τις γενικές συντηρητικές θέσεις περί απαγόρευσής τους βάσει της πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου και της θέσπισης εθνικών ορίων στις δυνατότητες επεμβάσεων για λόγους βιασμού και αιμομιξίας, ο γενικά «προοδευτικός» Τύπος τού επετέθη για οπισθοδρόμηση και ακροδεξιές κοινωνικά θέσεις.

Oι απόψεις όμως του Τραμπ κάθε άλλο παρά απηχούν τα πιστεύω των ακραίων συντηρητικών των ΗΠΑ.

Υποστηρίζοντας πως η πολιτική για τις αμβλώσεις πρέπει να αποφασίζεται χωριστά από πολιτεία σε πολιτεία, απομακρύνονται ουσιαστικά από τις σκληρές θέσεις του κινήματος «υπέρ της ζωής». Η Sussn F. Anthony, πρόεδρος της Παναμερικανικής Κίνησης «Υπέρ της Ζωής», εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις δηλώσεις του Τραμπ. Υποστήριξε πως «τα παιδιά των πόλεων και οι μητέρες τους αξίζουν προστασία από τις ομοσπονδιακές Αρχές» και ότι «υποστηρίζοντας πως το θέμα οφείλει να πάει πίσω στις πολιτείες οδηγεί το ζήτημα πίσω στα χέρια των Δημοκρατικών».

Εντούτοις, απλά και μόνο επειδή ο Τραμπ εξέφρασε τέτοιες απόψεις, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ τις καταδίκασαν σαν ακροδεξιές, αντιφεμινιστικές και απαράδεκτες! Δίνουν λοιπόν την εντύπωση πως οι πέραν του συντηρητικού χώρου δυνάμεις έχουν χάσει κάθε είδος αντικειμενικότητας και νηφαλιότητας, επιδιδόμενες σε ένα πρωτόγνωρο κυνήγι μαγισσών που φορτίζει τις αντιδράσεις και της αντίπερα ιδεολογικής όχθης, βυθίζοντας την Αμερική σε ένα κλίμα σκληρού πολιτικού διχασμού. Δίδεται η εντύπωση πλέον πως οτιδήποτε λέγεται εναντίον του Τραμπ υιοθετείται. Ανεξάρτητα αν έχει σχέση ή βάση πάνω στην αλήθεια.

Αυτό που είναι παράξενο είναι πως τόσοι διανοούμενοι και επιστήμονες, που βρίσκονται στο εναντίον του Τραμπ στρατόπεδο, δεν δείχνουν να συνειδητοποιούν πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος κερδίζει ακατάπαυστα στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης όταν υφίσταται τέτοιες παράλογες και διαστρεβλωτικές επιθέσεις. Όπως οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του, κάποιες απ’ αυτές δικαστικές, που όχι μόνο δεν δείχνουν να τον μειώνουν αλλά τον δείχνουν σαν θύμα άδικων επιθέσεων που του εξασφαλίζουν και δωρεάν δημοσιότητα, μια και βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο της πολιτικής ειδησεογραφίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται και φαίνεται να κυριαρχεί στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες. Με την εξαίρεση της Αριζόνας, δεν υπάρχει για την ώρα πολιτεία που δεν βρέχεται από νερό (θάλασσες ή λίμνες) που να μην τοποθετείται στο στρατόπεδο των οπαδών του. Και η Φλόριντα είναι τοποθετημένη ελαφρώς με το μέρος του, όπως και οι υπόλοιπες πολιτείες του Νότου, είτε βρέχονται από νερό είτε όχι!

Τα πράγματα λοιπόν δείχνουν πως η μονομερής, κι εν πολλοίς άδικη, επιθετικότητα πολλών αμερικανικών ΜΜΕ εναντίον του Τραμπ κάθε άλλο παρά μειώνει τις πιθανότητές του για την προεδρία. Είναι πια υπερβολικό να στρέφουν εναντίον του οτιδήποτε έρχεται στη δημοσιότητα. Ακόμη κι αν δεν ισχύει…

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024