Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρό Ταρανδάκι: Η πραγματική ζωή της τρανς ηθοποιού Νάβα Μάου

Μικρό Ταρανδάκι: Η πραγματική ζωή της τρανς ηθοποιού Νάβα Μάου

Η Νάβα Μάου πρωταγωνιστεί ως η τρανς φίλη του Ντόνι, η Τέρι, στη σειρά Μικρό Ταρανδάκι του Netflix, η οποία αφηγείται την αληθινή ιστορία του κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ μέσα από την περιπέτεια καταδίωξης μιας γυναίκας stalker.

Είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της σκοτεινής κωμωδίας-δράματος Μικρό Ταρανδάκι, η οποία άφησε άναυδους τους θεατές του Netflix όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Η ηθοποιός Νάβα Μάου (Nava Mau) υποδύεται την Τέρι, την γεμάτη αυτοπεποίθηση τρανς φίλης του προβληματικού Ντόνι Νταν, που υποδύεται ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς Ρίτσαρντ Γκαντ, η ζωή του οποίου αναστατώνεται όταν τον παρακολουθεί επί μήνες η καταδικασμένη stalker «Μάρθα Σκοτ», την οποία υποδύεται η Τζέσικα Γκάνινγκ.

Η σχέση της Τέρι και του Ντόνι είναι καταδικασμένη από την αρχή, αφού εκείνος δίνει ψεύτικο όνομα και επάγγελμα, καθώς παλεύει με τη ντροπή για τη σεξουαλικότητά του.

Η τρανς ηθοποιός Νάβα Μάου έχει δεχτεί συγκλονιστική ανταπόκριση από τον κόσμο για τον ισχυρό, γεμάτο σιγουριά χαρακτήρα της, ενώ έχει ξεκάθαρα αντλήσει παραλληλισμούς και έμπνευση για τον ρόλο της από την προσωπική της ζωή

«Είδα τον εαυτό μου στην Τέρι»

Όπως εξηγείται στα πρώτα λεπτά της συναρπαστικής σειράς, το Μικρό Ταρανδάκι είναι μια αληθινή ιστορία, βασισμένη στην πραγματική και τραγική ζωή του κωμικού. Εξερευνά πώς ο Ρίτσαρντ κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ξεκινούσε την καριέρα του ως stand-up κωμικός, και πώς το επακόλουθο αυτοσαμποτάζ του έβαλε τελικά τέλος στο άδοξο ειδύλλιό του με μια ανώνυμη τρανς γυναίκα.

Όπως δήλωσε στον Independent: «Δεν ήταν σαν να έβγαινα απλά με κάποιον. Ένιωθα κάτι τόσο καινούργιο που μου πρόσθετε μια έξτρα πίεση, για την οποία πραγματικά μετανιώνω τώρα. Αλλά αυτό είναι που εξερευνά η σειρά. Αυτή η ιστορία διαδραματίστηκε σε μια εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά».

Η τρανς ηθοποιός Νάβα Μάου έχει δεχτεί συγκλονιστική ανταπόκριση από τον κόσμο για τον ισχυρό, γεμάτο σιγουριά χαρακτήρα της, ενώ έχει ξεκάθαρα αντλήσει παραλληλισμούς και έμπνευση για τον ρόλο της από την προσωπική της ζωή. Πρόσφατα, έγραψε στο Instagram: «Όταν διάβασα για πρώτη φορά το σενάριο πριν από δύο χρόνια, είδα τον εαυτό μου στην Τέρι».

Δείτε το τρέιλερ από το Μικρό Ταρανδάκι 

«Είμαστε όλοι άνθρωποι»

«Είδα επίσης τον εαυτό μου σε κάθε χαρακτήρα. Η γραφή του Ρίτσαρντ μας καλεί να αγκαλιάσουμε την ειλικρίνεια – την αλήθεια που συγκλονίζει, που γκρεμίζει τους τοίχους. Και η αλήθεια είναι ότι τελικά είμαστε όλοι άνθρωποι» συνεχίζει.

Η πολύπλοκη ιστορία μεταξύ της Τέρι και του Ντόνι στη σειρά του Netflix έχει επαινεθεί για την προβολή των queer σχέσεων που τόσο συχνά αγνοούνται στην mainstream τηλεόραση.

Μιλώντας στο Digital Spy, η Νάβα δήλωσε: «Η Τέρι είναι η πιο δημοφιλής γυναίκα που έχω δει ποτέ. Μου φάνηκε πολύ σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο ότι οι τρανς γυναίκες υπάρχουν στην πραγματική ζωή και σε σχέσεις με πραγματικούς ανθρώπους. Μπορούσα να δω την καρδιά του Ρίτσαρντ στο σενάριο και ελπίζω ότι και οι άνθρωποι θα το δουν».

Πρόσφατα, έγραψε στο Instagram: «Όταν διάβασα για πρώτη φορά το σενάριο πριν από δύο χρόνια, είδα τον εαυτό μου στην Τέρι»

Η Νάβα Μάου στην αρχή της φυλομετάβασής της / Photo: Instagram / TransLatina Coalition

Τι γνωρίζουμε λοιπόν για τη Νάβα Μάου και πού την έχουμε ξαναδεί;

Η Νάβα Μάου, 31 ετών, γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και τώρα είναι βραβευμένη ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβίστρια με έδρα το Λος Άντζελες. Ο ρόλος που της έδωσε την ευκαιρία να κάνει την επανάστασή της το 2019 ήταν στην ταινία Waking Hour – στην οποία έγραψε και πρωταγωνίστησε. Η ταινία μικρού μήκους αφορά την εμπειρία της ως τρανς γυναίκα που βγαίνει με έναν cisgender άνδρα και τις «σκληρές αλήθειες» που έμαθε στην πορεία.

Το Μικρό Ταρανδάκι δεν είναι το ντεμπούτο της στο Netflix, καθώς το 2020 εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ Disclosure, το οποίο διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι τρανς άνθρωποι απεικονίζονται στο Χόλιγουντ και στην ευρύτερη αμερικανική κουλτούρα.

Ένα χρόνο αργότερα, υποδύθηκε τη μαθήτρια γυμνασίου Άνα στη σειρά Genera+ion του HBO, η οποία είναι μια σειρά ενηλικίωσης για την «εξερεύνηση της σεξουαλικότητας» στη συντηρητική κοινότητά τους.

Έκλεισε το θέμα

Μακριά από την καριέρα της στην οθόνη, η Νάβα έχει περάσει τα τελευταία οκτώ χρόνια ως ακτιβίστρια κατά της βίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, συμμετέχει σε πάνελ εκδηλώσεων και δημόσιες ομιλίες για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως πολιτική παιδαγωγός. Η Νάβα έχει επίσης εργαστεί ως νομική βοηθός για τους επιζώντες της βίας.

Οι θαυμαστές της σειράς Μικρό Ταρανδάκι αντίκρισαν τον χαρακτήρα της Τέρι να προχωράει στη ζωή της όταν ο Ντόνι την είδε να περπατάει στο δρόμο χέρι-χέρι με έναν άλλο άντρα. Υπήρξε όμως μια κομβική σκηνή που δεν προβλήθηκε ποτέ, με τον Ντόνι να της αφήνει ένα φωνητικό μήνυμα πέντε μήνες μετά.

«Στην πραγματικότητα υπήρχε ένα ακόμη κομμάτι της σχέσης της Τέρι και του Ντόνι στο σενάριο και το ερμήνευσα. Έτσι, νομίζω ότι για μένα, έκλεισα το θέμα, επειδή το έκλεισε και η Τέρι», δήλωσε η Νάβα στο GQ.

Ένα δίκαιο τέλος

«Αυτό ήταν που με παρηγόρησε τόσο πολύ, γνωρίζοντας ότι βρήκαν γαλήνη όσον αφορά τη σχέση τους. Η Τέρι κέρδισε το ευτυχισμένο της τέλος, καταλαβαίνεις;

»Η Τέρι βρήκε έναν νέο άντρα, δεν έχασε τους φίλους της, δεν έχασε τη δουλειά της, δεν έχασε το χαμόγελό της. Είναι καλά. Και νομίζω ότι αυτό είναι αξιοσημείωτο, γιατί τόσο συχνά βλέπουμε ιστορίες τρανς ανθρώπων που τελειώνουν με αυτούς διαλυμένους».

*Με στοιχεία από mirror.co.uk

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024