Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Από τον Ατρόμητο στη Ρωσία ο Ιλιτς

Από τον Ατρόμητο στη Ρωσία ο Ιλιτς

Για συμφωνία του Σέρβου τεχνικού με τη Νίζνι Νόβγκοροντ κάνουν λόγο ρωσικά και σέρβικα δημοσιεύματα

Σε αναζήτηση προπονητή θα μπει άμεσα ο Ατρόμητος αν ισχύουν τα σενάρια από τη Ρωσία (και αναμεταδίδουν οι Σέρβοι). Αυτό διότι ο Σάσα Ιλιτς φέρεται να έχει μεγάλη πρόταση από την Παρί Νίζνι Νόβγκοροντ.

Συγκεκριμένα σέρβικα ΜΜΜ ανέφεραν:

«Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν, Σάσα Ίλιτς, συμφώνησε και φεύγει για τη Ρωσία! Μετά τις Τσουκαρίτσκι, την ΤΣΣΚΑ από τη Σόφια και τον Ατρόμητο, στον πάγκο του οποίου κάθεται αυτή τη στιγμή, ο πρώην διεθνής μέσος θα μετακομίσει στη Ρωσία μετά τη λήξη του συμβολαίου και θα αναλάβει τη Νίζνι Νόβγκοροντ!

Θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην προπονητική καριέρα του Σάσα Ίλιτς, ο οποίος σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα στον πάγκο των προηγούμενων συλλόγων του. Σε αντίθεση με τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ομάδες από το πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα, ο Σάσα Ίλιτς θα παλέψει για την… επιβίωση στη ρώσικη Premier League .

Επί του παρόντος, η Παρί NN, μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις πριν από εννέα χρόνια, καταλαμβάνει την 11η θέση στο πρωτάθλημα που έχει 16 ομάδες. Οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβασθούν, ενώ οι δύο επόμενες θα περιμένουν τα πλέι οφ και είναι ξεκάθαρο ότι η Πάρι θα δώσει μεγάλο αγώνα παραμονής μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Vanja Karpov, αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του Σάσα Ίλιτς θα ισχύει ακόμη και αν η ομάδα υποβιβασθεί.

Η Pari NN και ο Sasa Ilic συμφώνησαν σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 (χωρίς ρήτρα τερματισμού σε περίπτωση υποβιβασμού). Οι Cherchesov, Moreno, Goncharenko & Biscan αρνήθηκαν πριν πει το «ναι» ο Ιλιτς.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Σάσα Ίλιτς έπαιξε σε Παρτιζάν, Θέλτα, Γαλατασαράι, Σάλτσμπουργκ, ΑΕΛ και ξανά στην Παρτιζάν, όπου έγινε θρύλος αφού έχει το ρεκόρ σε αριθμό αγώνων, ενώ με την ομάδα του Βελιγραδίου έχει κατακτήσει 17 τρόπαια στη Σερβία.

Επίσης, ήταν πρωταθλητής Τουρκίας με την ομάδα της Γαλατασαράι και έπαιξε 37 αγώνες με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

Στις 2 Ιουνίου 2022, ο Ίλιτς έγινε προπονητής της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Τερμάτισε δεύτερος, με έναν βαθμό λιγότερο από την πρώτη Λουντογκόρετς. Αντικαταστάθηκε στις 28 Ιουλίου 2023 μετά από μια ήττα στη Σόφια από τη ρουμανική Σέψι (0-2) στον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Conference League.

Στις 24 Οκτωβρίου 2023 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου», κατέληξε το δημοσίευμα της «Μόντο».

Απομένει να δούμε αν όλα αυτά ισχύουν. Με τον Ατρόμητο ακόμη δεν έχει μιλήσει για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Tυπικά απομένει μια αγωνιστική για το φινάλε των πλεϊ άουτ της ελληνικής Σούπερ Λιγκ με τους Περιστεριώτες να έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους. Φαίνεται ότι στις 11 Μαϊου στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα ο Σάσα Ιλιτς θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024