Γέμισαν οι ΗΠΑ «αντισημίτες» – Οι χάρτες και τα στατιστικά της βίας στα Πανεπιστήμια
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ εναντίον των ισραηλινών εγκλημάτων έχει γιγαντωθεί.
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Αστυνομικοί που στις τσέπες τους φέρουν πραγματικά πυρά και πανίσχυροι παράγοντες του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ φαίνεται να απολαμβάνουν τον χάρτη της βίας σε Πανεπιστημιουπόλεις που ξεπετάγονται σαν μανιτάρια. Το μοναδικό φάρμακο για όλες τις χρήσεις δεν είναι άλλο από τον όρο… «αντισημιτισμός».
Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει από την αστυνομική βία της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, αλλά ενισχύεται συνεχώς.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καταυλισμοί που έχoυν στηθεί υπέρ της Παλαιστίνης έχουν εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 100 κολέγια σε 30 πολιτείες και την Ουάσιγκτον, ενώ σχεδόν 1.600 άτομα έχουν συλληφθεί στις πανεπιστημιουπόλεις από τότε που οι διαδηλωτές έστησαν για πρώτη φορά σκηνές στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια στις 17 Απριλίου.
Οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης με τη συμμετοχή φοιτητών έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα στον Απρίλιο σε σύγκριση με όλο τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της βάσης δεδομένων ACLED.
Η Νέα Υόρκη υπήρξε ένα από τα κύρια πεδία σύγκρουσης φοιτητών από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Οκτώβριο του 2023, ενώ η σύλληψη περισσότερων από 100 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια γύρω στις 18 Απριλίου προανήγγειλε ένα νέο κύμα διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη.
Παρά τις εντάσεις, όπως πρόσφατα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες (UCLA), όπου διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, τη νύχτα στις 30 Απριλίου, το 99% των διαδηλώσεων είναι ειρηνικό λέει η ACLED.
Παρόλα αυτά εβραϊκές οργανώσεις και ιδρύματα που ευθυγραμμίζονται με την προπαγάνδα του Τελ Αβίβ ζητούν να απαγορευτούν ομάδες και οργανώσεις που διαδηλώνουν και «συνδέονται με την τρομοκρατία» τις οποίες χαρακτηρίζουν ως αντισημιτικές.
Έτσι οι φοιτητικές «αντισημιτικές» διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αποτελούν περίπου το 1/3 όλων των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ που σχετίζονται με τη σύγκρουση από τότε που αναζωπυρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023. Μεταξύ 7 Οκτωβρίου 2023 και 26 Απριλίου 2024, πάνω από το 90% έδειξε υποστήριξη στην Παλαιστίνη.
Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις η βία κατά των φοιτητών είναι εντυπωσιακή. Στο Ώστιν οι δυνάμεις καταστολής της Πολιτείας φέρουν ακόμα και πραγματικά πυρά στις τσέπες τους, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
state troopers are now shoving protesters who have no where to go since they’re hemmed in on all sides, one arrest so far, he has roughly *20* state troopers detaining him. he was simply walking in the demo pic.twitter.com/51pLCwoyYz
— big b and the b stands for ‘bedour’🌙 (@balagonline) April 24, 2024
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο αναρτά ειδικά φτιαγμένα βίντεο, στα οποία φαίνεται να ασκείται βία σε εβραίους φοιτητές επειδή δήθεν είναι εβραίοι, δίχως να αναφέρονται οι λόγοι όλης αυτής της παγκόσμιας αναταραχής.
Όπως εξηγεί ένας από τους πιο διαπρεπείς Αμερικανούς πανεπιστημιακούς παγκοσμίως, ο καθηγητής Τζον Μιρσχάιμερ, επιχειρήματα σαν αυτά, δεν είναι σοβαρά σε καμία περίπτωση.
«Η ιδέα ότι αυτοί οι φοιτητές που διαμαρτύρονται στα πανεπιστήμια είναι ένα τσούρμο από αντισημίτες δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν λίγοι αντισημίτες ανάμεσα τους, αλλά είναι γεγονός ότι ένας καλός αριθμός των ατόμων εκεί είναι εβραίοι οι ίδιοι και ένας καλός αριθμός που συνελλήφθη είναι εβραίοι. Η ιδέα ότι οι εβραίοι χτυπιούνται με συστηματικό τρόπο επειδή είναι εβραίοι δεν είναι σοβαρή θέση» λέει ο καθηγητής Τζον Μιρσχάιμερ.
Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο αναπαράγει και βελτιώνει την προπαγάνδα του Τελ Αβίβ, αμφισβητώντας την ύπαρξη τόσων νεκρών αμάχων στη Γάζα. Η επιχειρηματολογία του εκπλήσσει. Όπως αναφέρει στέλεχος του οργανισμού Έρνεστ Χέρζογκ «Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας έχει κατηχηθεί πλήρως τα τελευταία 20 χρόνια, μαθαίνει από νεαρή ηλικία να μισεί και να σκοτώνει Εβραίους και ταυτόχρονα παρέχει πλήρη υποστήριξη στη Χαμάς, δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι μέρος του άμαχου πληθυσμού που θα πρέπει να προστατεύεται με κάθε μέσο κατά τις τρέχουσες συγκρούσεις».
Στη συνέχεια αναφέρει ότι όταν μιλάμε για θύματα αμάχων στη Γάζα, υπάρχει «μεγάλο ψέμα και θόρυβος στα κανάλια επικοινωνίας» καθώς οι μαχητές της Χαμάς «ντύνονται με πολιτικά ρούχα διεισδύουν στον άμαχο πληθυσμό για να καταμετρηθούν στα θύματα αμάχων»! ‘Ετσι για το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο που νοιάζεται μόνο για τους εβραίους, «το Ισραήλ κάνει πραγματικά περισσότερα από κάθε άλλη πλευρά σε παρόμοια κατάσταση για να προστατεύσει τους αμάχους».
Βέβαια, αυτή η επιχειρηματολογία δεν αναπαράγεται από κανέναν σοβαρό φορέα παγκοσμίως. Έτσι, σαν ειρωνεία, οι φορείς που αρνούνται την εθνοκάθαρση στη Γάζα, είναι οι ίδιοι που υποτίθεται προστατεύουν τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.
Άραγε, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Emory δρ. Νοέλ Μακφή που της φόρεσαν χειροπέδες (βίντεο) μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αντισημίτρια; Όταν την πλησίασε φοιτητής της τι μπορεί να κάνει εκείνη απάντησε «Μπορείς να τηλεφωνήσεις στο τμήμα φιλοσοφίας και να τους πεις ότι με συνέλαβαν;».
Το αδίκημά της ήταν που ήρθε αντιμέτωπη με αστυνομικό που έδερνε έναν φοιτητή της. Όπως αναφέρει το The Nation, στο Emory οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν βαριοπούλα για να σκοτώσουν μύγα.
Ήταν άραγε αντισημίτριες οι φοιτήτριες που πετάχτηκαν έξω από το σπίτι του κοσμήτορα του Μπέρκλεϋ, επειδή θέλανε να πούνε δυο λόγια για ότι γίνεται στη Γάζα;
Θα πρέπει να αναρωτηθούν όσοι ηγέτες εβραϊκών κοινοτήτων σε ΗΠΑ, Ελλάδα και οπουδήποτε στον κόσμο συντάσσονται άκριτα με το Ισραήλ: Εάν ο χαρακτηρισμός αντισημίτης χρησιμοποιείται για κάθε περίπτωση διαφωνίας, μήπως θα έχουν καταφέρει, όταν έρθει η στιγμή, που ο όρος θα είναι τόσο ανεπαρκής και ανίσχυρος που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει το πραγματικό «τέρας» που προσδιορίζει η λέξη;
Ίσως λοιπόν όπως σημειώσει εύστοχα ο καθηγητής στο Χάρβαρντ Στήβεν Γουόλτ, εκείνοι που καταχρηστικά χαρακτηρίζονταν ως αντισημίτες, προσέφερεν λύσεις που ήταν για το καλό όλων και φυσικά και των Ισραηλινών.
- G20: Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση στην Ουκρανία μετά το «πράσινο φως» Μπάιντεν για χρήση ATACAMS
- Σαρλ Ντιμόν: Πέθανε ο συνθέτης του θρυλικού «Non, Je ne Regrette Rien» που τραγούδησε η Εντίθ Πιάφ
- Σπανούλης: «Ο Λαρεντζάκης δεν θα παίξει στο πρώτο ματς με το Ηνωμένο Βασίλειο – Ευχαριστούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις