Κίνα: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6
Θα προσγειωθεί στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού - Το ταξίδι του Chang’e-6 θα διαρκέσει 53 ημέρες
- Αποκάλυψη in: Έψαξαν τις κάμερες για το ύποπτο «φορτίο» της τραγωδίας στα Τέμπη προ …δύο ημερών
- Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το «χαμένο» υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη, λέει το ΠΑΣΟΚ
- Η «νέα ελίτ» στη Ρωσία – Από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, στην πολιτική σκηνή
- Σε ποια χώρα κάνουν θραύση τα κινέζικα αυτοκίνητα
Το διαστημόπλοιο Chang’e-6 το οποίο έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού εκτόξευσε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (3/5) η Κίνα.
Το ταξίδι του Chang’e-6 θα διαρκέσει 53 ημέρες με αποστολή να συγκεντρώσει 2 κιλά υλικών από τη Σελήνη χρησιμοποιώντας μια ειδική σκούπα και ένα ειδικό τρυπάνι.
«Σήμερα προχωράμε από την εποχή της εξερεύνησης του φεγγαριού στην εποχή της εκμετάλλευσης του φεγγαριού»
Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις μη επανδρωμένες κινεζικές αποστολές πριν το Πεκίνο να προσπαθήσει να στείλει στη Σελήνη αστροναύτες για να χτίσουν μια βάση στο νότιο πόλο του φεγγαριού.
Το βίντεο από την εκτόξευση του Chang’e-6:
Προορισμός του κινεζικού διαστημόπλοιου είναι να προσσεληνωθεί στο βορειοανατολικό άκρο του τεράστιου κρατήρα Aitken Basin, του παλαιότερου κρατήρα στο ηλιακό σύστημα.
Όπως εξήγησε ο Κινέζος καθηγητής Γιουάνγ Γιουγκγιάνγκ από την China Aerospace Science and Industry Corporation η συγκεκριμένη αποστολή είναι το νερό: «Σήμερα προχωράμε από την εποχή της εξερεύνησης του φεγγαριού στην εποχή της εκμετάλλευσης του φεγγαριού και ο λόγος είναι το νερό.
Το νερό είναι πολύ σημαντικό για να στήσουμε μια βάση στην επιφάνεια της Σελήνης αλλά και για το μέλλον αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ποσότητα νερού που υπάρχει στον νότιο πόλο του φεγγαριού γιατί θα είναι πιο εύκολο για εμάς να κατασκευάσουμε μηχανήματα και αντικείμενα για αποστολές στο πιο βαθύ διάστημα».
🚀🇨🇳La #Chine lance la sonde #Chang’e-6 dans la province de hainan à 17h27. La mission Chang’e-6 a pour objectif de collecter environ deux kilos d’échantillons lunaires sur la face cachée de la Lune et de les ramener sur Terre à des fins d’analyse. 🌕@arnauldmiguet @GaelC21 pic.twitter.com/PTlnBujBXx
— FranceTVChine (@FranceTVChine) May 3, 2024
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις