Ο CEO της EuroLeague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα AS και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Μοτιεγιούνας μίλησε για τη διοργάνωση της νέας σεζόν και τις διαφοροποιήσεις λόγω της κατάκτησης του EuroCup από την Παρί, την είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ενδεχόμενο επανένταξης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη EuroLeague και το παράδειγμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξη στην «AS»:

Για την προοπτική εισόδου ομάδας από το Ντουμπάι: «Λέω ότι είναι 50-50 για ομάδα από το Ντουμπάι. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι».

Για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση για να μπει η Παρί: «Δυστυχώς θα είναι ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου, τη Βίρτους Μπολόνια, τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρτίζαν και τη Βαλένθια. Κάποια θα πρέπει να φύγει για να πάρει μέρος η Παρί. Όλοι έχουν από 20% πιθανότητες να αποχωρήσουν. Βέβαια όλες οι ομάδες είναι το ίδιο για εμάς. Οι εταίροι είναι εκείνοι που θα πάρουν την απόφαση».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος δεν θα έχουμε την ευκαιρία να καθίσουμε στο τραπέζι για να μιλήσουμε. Πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για να επιστρέψει. Έχουν αποκλειστεί από το παιχνίδι. Μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος μπορούμε να μιλήσουμε».

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους, αλλά πιστεύω ότι έχουν κάνει καλή δουλειά για να συνεχίσουν να παίζουν, συμπεριλαμβανομένης της σερβικής κυβέρνησης. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και το τέλος του πολέμου».

Για τα επόμενα Final Four:
«Ειπώθηκε δημόσια ότι η Βαρκελώνη, το Άμπου Ντάμπι και άλλες χώρες έκαναν προσφορές για να φιλοξενήσουν το Final 4. Αναλύουμε τα πάντα. Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε την έδρα στο Final 4 εάν όλα πάνε καλά».