Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
live
Live: Νέο μακελειό του Ισραήλ με τουλάχιστον 16 νεκρούς στη Ράφα – Η Χαμάς συζητά την πρόταση εκεχειρίας

Live: Νέο μακελειό του Ισραήλ με τουλάχιστον 16 νεκρούς στη Ράφα – Η Χαμάς συζητά την πρόταση εκεχειρίας

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στον θύλακα. Αυξανόμενες εντάσεις και στα σύνορα Ισραή - Λιβάνου

Τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή κρατουμένων, με τη Χαμάς και τις παλαιστινιακές οργανώσεις να κάνουν ένα βήμα πίσω αποδεχόμενες τη δέσμευση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, στην δεύτερη φάση της εκεχειρίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση ζητά εγγυήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Νετανιάχου δεν θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Ράφα, ενώ αξιωματούχοι του Ισραήλ επιμένουν ότι η επίθεση θα γίνει ανεξάρτητα από το αν επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι ο «πλήρης λιμός» έχει κατακλύσει τη βόρεια Γάζα και εξαπλώνεται νότια, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να περιορίζει την ποσότητα της επισιτιστικής βοήθειας που φτάνει στην εμπόλεμη περιοχή.

Τουλάχιστον 34.654 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.908 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139, ενώ δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι.

Δείτε live 

Διαβάστε τις εξελίξεις στο in

05:50 CAIR: «Η χρήση βίας κατά των φοιτητών είναι απαράδεκτη»

Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις ανατολικές ΗΠΑ, και δείχνει πώς η πολιτειακή αστυνομία αναπτύχθηκε για να περιορίσει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη.

«Η χρήση υπερβολικής βίας εναντίον μαθητών που προσπαθούν ν’ αντισταθούν σε μια γενοκτονία που χρηματοδοτείται από την κυβέρνησή μας είναι απαράδεκτη», τονίζει το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα που εδρεύει στις ΗΠΑ αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να διεξαγάγει πλήρη έρευνα, να ζητήσει συγγνώμη που κάλεσε την αστυνομία και να συνεργαστεί με τους φοιτητές του.

05:20 Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε χωριό κοντά στη Ναμπλούς

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο χωριό Γιάτμα στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Επικαλούμενο τοπικές πηγές, το πρακτορείο μετέδωσε ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί και έγινε χρήση δακρυγόνων.

Οι ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έχουν ενταθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, με περίπου 8.500 άτομα να έχουν συλληφθεί τους τελευταίους έξι μήνες.

04:50 Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Συρία μετά την εκτόξευση ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Συρία και έπληξαν υπαίθριες περιοχές κοντά στη βόρεια κοινότητα Ramat Magshimim χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, αναφέρουν οι Times of Israel.

Γράφουν, επίσης, ότι ο στρατός βομβάρδισε τις θέσεις εκτόξευσης εντός της Συρίας με δυνάμεις του πυροβολικού.

Αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες έχουν εξαπολυθεί από τη Συρία ενάντια στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό ν’ απαντά.

Το Ισραήλ έχει επίσης εντείνει σημαντικά τους βομβαρδισμούς του στη Συρία από την αρχή του πολέμου στη Γάζα, ειδικά πλήττοντας στόχους που συνδέονται με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

04:20 Μόνο το ένα τρίτο των νοσοκομείων στη Γάζα είναι μερικώς λειτουργικά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ λέει ότι μόνο το ένα τρίτο των 36 νοσοκομείων της Γάζας και το 30% των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της έχουν κάποιο επίπεδο λειτουργικότητας.

Τα νοσοκομεία κλονίζονται μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό και συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και προσωπικό.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τον Απρίλιο, ανεφοδίασε ξανά τα νοσοκομεία Kamal Adwan, Ahli Arab, al-Awda, al-Sahaba και al-Helou International στη βόρεια Γάζα, η οποία ήταν η πρώτη περιοχή που αποδεκατίστηκε από την ισραηλινή χερσαία εισβολή.

Στον νότο, η παγκόσμια οργάνωση μπόρεσε να βοηθήσει το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, το Al-Aqsa, το al-Adwa Nuseirat, το al-Helal, το Kuwait και το al-Najjar.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να παρεμποδίζουν πολλές αποστολές βοήθειας στον πολιορκημένο θύλακα.

03:47 Καταγγέλει τη «γενοκτονία» στη Γάζα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) κατήγγειλε πως διαπράττεται «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας τα 57 κράτη μέλη του να προχωρήσουν στην επιβολή «κυρώσεων» στο Ισραήλ, με ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά το πέρας της συνόδου του στην Μπανζούλ, την πρωτεύουσα της Γκάμπια.

Το ψήφισμα, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, αξιώνει τα κράτη μέλη «ν’ ασκήσουν διπλωματικές, πολιτικές και νομικές πιέσεις» και να εφαρμόσουν «κυρώσεις» σε επίπεδα όπως «το οικονομικό, το αθλητικό, το πολιτισμικό και το διεθνές» σε βάρος του Ισραήλ.

Ακόμη, ο ΟΙΣ απευθύνει έκκληση να κηρυχθεί «άμεση, μόνιμη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός» (περισσότερα εδώ).

03:12 Στο Ισραήλ αναμένεται ο διευθυντής της CIA

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αναμένεται σήμερα Δευτέρα στο Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από δημοσιογράφο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Axios.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς ταξίδεψε χθες στην Ντόχα για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δήλωσε νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος, «με στόχο την άσκηση μείζονος πίεσης προς το Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις».

02:33 Νέο μακελειό του Ισραήλ με τουλάχιστον 16 νεκρούς στη Ράφα

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μέλη δυο οικογενειών, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον δυο σπιτιών στη Ράφα και τα περίχωρά της, στη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο ομάδα έρευνας και διάσωσης και νοσοκομειακή πηγή.

Μέλη σωστικού συνεργείου έκαναν λόγο για εννιά νεκρούς της «οικογένειας Αλ Ατάρ» και άλλους επτά της «οικογένειας Κέστα».

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου σε νοσοκομείο στον μικρό παραθαλάσσιο θύλακο, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από το 2007, επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν και διευκρίνισε πως οι βομβαρδισμοί έγιναν «στον καταυλισμό προσφύγων Γέμπνα στη Ράφα και στα περίχωρα της Ας Σαλάμ».

02:02 Ανακοίνωση του Οσάμα Χαμντάν, διαπραγματευτή της Χαμάς

«Η αντιπροσωπεία του κινήματος Χαμάς στο Κάιρο εξέτασε όλες τις ιδέες με ανοιχτό μυαλό και δώσαμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για να επιτύχουμε τα συμφέροντα του έθνους μας», πρόσθεσε. Ο Χαμντάν ανακοίνωσε ακόμη ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα αναχωρήσει από το Κάιρο για να διαβουλευτεί με την ηγεσία.

Συνέχισε ότι «έχουμε καταλήξει σε μια συγκεκριμένη φόρμουλα συμφωνίας που παρουσιάστηκε από τους διαμεσολαβητές και περιμένουμε την απάντηση της ηγεσίας της αντίστασης». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφού η Χαμάς ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο έληξαν και η αντιπροσωπεία του κινήματος αυτού θα αναχωρήσει απόψε για τη Ντόχα με σκοπό να διαβουλευτεί με τους ηγέτες της Χαμάς.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Al-Cahair News, επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας ασφαλείας, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαμεσολάβηση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανέφερε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συναίνεση σε πολλά αμφισβητούμενα ζητήματα.

01:37 Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως προέβη σε 10 επιθέσεις σήμερα

Στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι περισσότερες από αυτές έγιναν ως αντίποινα σε επίθεση που είχε στόχο το Meis Al-Jabal στο νότιο Λίβανο με θύματα μια τετραμελή οικογένεια: Η οικογένεια είχε εκτοπιστεί στην αρχή του πολέμου και επέστρεψε στο σπίτι της για να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα, όταν έγινε στόχος των πολεμικών αεροσκαφών των IDF, σύμφωνα με την οργάνωση του Λιβάνου.

01:15 Η Χαμάς συμφωνεί ότι το Ισραήλ μπορεί να δεσμευτεί για τον τερματισμό του πολέμου στο δεύτερο στάδιο της συμφωνίας για τους ομήρους

Το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί να δεσμευτεί για την πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατά το πρώτο στάδιο της συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων και εκεχειρίας με τη Χαμάς και θα χρειαστεί να δεσμευτεί μόνο στο δεύτερο στάδιο, δηλώνει Παλαιστίνιος αξιωματούχος στο Army Radio για το περίγραμμα της προτεινόμενης συμφωνίας.

Ο αξιωματούχος – ο οποίος δεν κατονομάζεται στο ρεπορτάζ – προσθέτει ότι η Χαμάς θα αποδεχόταν αυτή την επιλογή ως αποδεκτό συμβιβασμό και ότι θα μπορούσε να είναι «μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας».

Ο αξιωματούχος προσθέτει ότι η πρόταση να απαιτηθεί η δέσμευση του Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο μόνο στη δεύτερη φάση της συμφωνίας έγινε «ομόφωνα αποδεκτή από τη Χαμάς και τις άλλες παρατάξεις».

Εάν το Ισραήλ συμφωνούσε επίσης με την πρόταση, «και οι δύο πλευρές θα βρίσκονταν στα πρόθυρα μιας συμφωνίας», λέει στο Army Radio.

Οι χώρες που έχουν λειτουργήσει ως διαμεσολαβητές κατά τη διάρκεια των εν εξελίξει συνομιλιών -δηλαδή η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι ΗΠΑ- θα λειτουργήσουν ως εγγυητές για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προσθέτει ο αξιωματούχος.

00:52 Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των Ταξιαρχιών Κασάμ, φυλούσαν τον όρχο τεθωρακισμένων

Ισραηλινή Yedioth Ahronoth ανέφερε πως οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση κατά των ισραηλινών δυνάμεων στη στρατιωτική περιοχή Karm Abu Salam φρουρούσαν οχήματα και τανκς που ετοιμάζονταν να εισβάλουν στη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε ότι 3 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 12 από τις ταξιαρχίες Givati και Nahal τραυματίστηκαν στην επιχείρηση αντίστασης.

00:25 Οι Ταξιαρχίες Κασάμ λένε ότι Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολήθηκε στο κέντρο της Γάζας

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει έναν από τους μαχητές της να πυροβολεί έναν Ισραηλινό στρατιώτη στο κεντρικό τμήμα του θύλακα.

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ δήλωσαν ότι ο Ισραηλινός στρατιώτης χτυπήθηκε νότια της συνοικίας TAl al-Hawa κατά μήκος του λεγόμενου διαδρόμου Netzarim που ο ισραηλινός στρατός έχει κατασκευάσει σε όλη τη Γάζα για να χωρίσει το βόρειο και το νότιο τμήμα.

Το βίντεο έδειξε στη συνέχεια ένα στρατιωτικό ασθενοφόρο που αναπτύχθηκε για να μεταφέρει τον στρατιώτη.

00:00 Το Ιράν πιστεύει «πως οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν με επιτυχία»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις διαβουλεύσεις, τις προσπάθειες, τις πιέσεις της κοινής γνώμης και τις νέες συνθήκες του σιωνιστικού καθεστώτος, η πιθανότητα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα έχει αυξηθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian επεσήμανε ότι« η πιθανότητα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα έχει αυξηθεί ελαφρώς σε σχέση με το παρελθόν».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και θα παρασχεθούν οι προϋποθέσεις για τον τερματισμό των εγκλημάτων και της γενοκτονίας από το σιωνιστικό καθεστώς στη Γάζα».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «θα παρασχεθούν οι κατάλληλες συνθήκες στη Γάζα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη μεταφορά των κατοίκων της Γάζας πίσω στα σπίτια τους».

23:24 Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν το κλείσιμο του Al Jazeera από το Ισραήλ

Η οργάνωση με έδρα τη Γαλλία δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τη νομοθεσία που απειλεί την ελευθερία και λογοκρίνει ένα τηλεοπτικό δίκτυο για την κάλυψη του πολέμου στη Γάζα».

Το δίκτυο Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, χαρακτήρισε την κίνηση της ισραηλινής κυβέρνησης ως «εγκληματική πράξη» και προειδοποίησε ότι η καταστολή του ελεύθερου Τύπου από τη χώρα «έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο».

23:00 Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες στρατιώτες στην επίθεση της Χαμάς σε στρατώνα, σε πύλη εισόδου

Οι IDF ανακοίνωσαν το θάνατο τριών στρατιωτών κατά την επίθεση με ρουκέτες που ανακοίνωσε η Χαμάς εναντίον ενός χώρου στάθμευσης κοντά στο Κερέμ Σαλόμ στο νότιο Ισραήλ νωρίτερα σήμερα.

Άλλοι 11 στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση με ρουκέτες, μεταξύ των οποίων δύο στρατιώτες του 931ου Τάγματος και ένας στρατιώτης του Τάγματος Shaked, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

22:25 ΕΕ: Η επιχείρηση Aspides στην Ερυθρά Θάλασσα χρειάζεται άλλα 7 πλοία φέρεται να είπε ο Έλληνας διοικητής στις Βρυξέλλες

Ο διοικητής της επιχείρησης «Aspides» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα, φέρεται να δήλωσε στους πολιτικούς του προϊσταμένους, ότι η ναυτική αποστολή στερείται πολεμικών πλοίων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιχειρήσεις της Ανσάρ Αλλάχ (ή Χούθι), όπως αναφέρει το Spiegel.

Η ναυτική αποστολή Aspides της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα δεν διαθέτει τη δύναμη των πολεμικών πλοίων που απαιτείται για την προστασία των πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ ή συνδέονται με αυτό, φέρεται να δήλωσε στις Βρυξέλλες ο διοικητής της επιχείρησης. Ενώ πλέον οι Χούθι απειλούν όλα τα πλοία.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν, επικαλούμενα τον Έλληνα ναύαρχο Βασίλειο Γρυπάρη, ότι η ναυτική επιχείρηση διαθέτει μόνο τρία πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας Hessen.

Περισσότερα εδώ.

22:02 Η Παλαιστίνη πλέον αναγνωρίζεται από 141 κράτη – Τρεις χώρες την αναγνώρισαν σε 30 ημέρες

Η Τζαμάικα, τα Μπαρμπάντος και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο προέβησαν πρόσφατα σε ιστορικές δηλώσεις αναγνωρίζοντας επίσημα την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση.

Η ανακοίνωση από τα Μπαρμπάντος ήρθε στις 21 Απριλίου, με την υπουργό Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου Kerrie Symmonds να δηλώνει την απόφαση να αναγνωρίσει επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος.

Η Symmonds δήλωσε ότι η χρονική στιγμή ήταν κατάλληλη για τα Μπαρμπάντος να επεκτείνουν τη διπλωματική αναγνώριση στην Παλαιστίνη.

Ομοίως, στις 23 Απριλίου, η Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου της Τζαμάικα, Kamina Johnson Smith, εξέδωσε δήλωση με την οποία επιβεβαίωσε την πρόθεση της Τζαμάικα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Η απόφαση «είναι σύμφωνη με την ισχυρή δέσμευση της Τζαμάικα στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες αποσκοπούν στην καθιέρωση του αμοιβαίου σεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των κρατών, καθώς και στην αναγνώριση του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο προστέθηκε στις τάξεις λίγο αργότερα, αποτελώντας το τελευταίο έθνος της Καραϊβικής που αναγνώρισε επίσημα την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση.

«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι ηθική και δίκαιη και καταδεικνύει την αναγνώριση και την υποστήριξη του Τρινιντάντ και Τομπάγκο προς τις νόμιμες φιλοδοξίες του Παλαιστινιακού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

21:35 Σχολεία του ΟΗΕ χρησιμοποιούνται ως καταφύγια εν μέσω της διακοπής της εκπαίδευσης στη Γάζα

Περίπου 300.000 παιδιά στη Γάζα λάμβαναν την εκπαίδευσή τους σε σχολεία που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Ορισμένα από αυτά τα σχολεία έχουν πλέον καταστραφεί πλήρως ή έχουν υποστεί ζημιές από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις. Τα περισσότερα άλλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

«Η εκπαίδευση σταμάτησε απότομα και το αίσθημα ασφάλειας των παιδιών διαλύθηκε – στερώντας από τα βαθιά τραυματισμένα παιδιά κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει ο οργανισμός.

21:15 Αρνήθηκε ξανά το Ισραήλ την πρόσβαση στη Γάζα στον επικεφαλής της UNRWA

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες  (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ισραήλ του απαγόρεψε ξανά την είσοδο στην Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν για τον επερχόμενο λιμό έπειτα από επτά μήνες πολέμου.

«Οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να αρνούνται στα Ηνωμένα Εθνη την ανθρωπιστική πρόσβαση» στην Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε στο Χ ο Φιλίπ Λαζαρινί. «Αυτήν την εβδομάδα, αρνήθηκαν, για δεύτερη φορά, την είσοδό μου στην Γάζα».

Στα μέσα Μαρτίου ο Φιλίπ Λαζαρινί είχε καταγγείλει ότι το Ισραήλ του είχε απαγορεύσει την είσοδο στον παλαιστινιακό θύλακα. Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν σταματά τις καταγγελίες του, σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στη Γάζα.

Περισσότερα εδώ.

20:47 Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων καταδικάζει την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει το Al Jazeera

Η ομάδα παρακολούθησης αναφέρει ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικά πρακτορεία που εργάζονται στη χώρα.

«Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων καταδικάζει το κλείσιμο του γραφείου του Al-Jazeera στο Ισραήλ και το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων του καναλιού», δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο διευθυντής προγράμματος Carlos Martinez de la Serna.

«Η κίνηση αυτή δημιουργεί ένα εξαιρετικά ανησυχητικό προηγούμενο για τον περιορισμό των διεθνών μέσων ενημέρωσης που εργάζονται στο Ισραήλ. Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πρέπει να επιτρέψει στο Al Jazira και σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να λειτουργούν ελεύθερα στο Ισραήλ, ιδίως σε καιρό πολέμου».

20:34 Ισραηλινοί έποικοι χθες το βράδυ ξυλοκόπησαν σοβαρά ένα αγόρι στην Ιερουσαλήμ

Το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa ανέφερε τα εξής λόγια του Majed Al-Rishq, πατέρα του αγοριού: «Ο γιος μου Adam Al-Rishq (16 ετών) δέχθηκε επίθεση από εποίκους ενώ έκανε τζόκινγκ κοντά στην Παλιά Πόλη της Κουντς» (σ.σ. Ιερουσαλήμ).

Πρόσθεσε ότι η επίθεση στον γιο του έγινε μπροστά στα μάτια μελών της αστυνομίας και δεν έκαναν τίποτα. Αντίθετα, του επιτέθηκαν, τον συνέλαβαν και τον ανέκριναν, αφού του επιτέθηκαν οι έποικοι, χωρίς κανέναν άλλο λόγο εκτός από το ότι ένας από τους εποίκους φώναξε και είπε «Άραβας τρομοκράτης».

Επισήμανε ότι ο γιος του γλίτωσε ως εκ θαύματος το θάνατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες και τραύματα σε όλο του το σώμα.

20:26 Το Ισραήλ ετοιμάζεται για σοβαρές αναταράξεις από την διακοπή του εμπορίου με την Τουρκία

Τομείς σε ολόκληρη την ισραηλινή οικονομία προειδοποιούν για τις εκτεταμένες επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να σταματήσει κάθε εμπόριο με το Ισραήλ και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές πηγές για τις χαμένες εισαγωγές.

Το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Άγκυρα σταματά όλες τις εισαγωγικές και εξαγωγικές συναλλαγές που σχετίζονται με το Ισραήλ έως ότου αυτό «επιτρέψει την απρόσκοπτη και επαρκή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα».

Η απαγόρευση των εισαγωγών περιλαμβάνει προϊόντα σιδήρου και χάλυβα, δομικά υλικά, ορυκτά, μηχανήματα, αυτοκίνητα, ενεργειακά προϊόντα, καουτσούκ, πλαστικά, υγειονομικά και γεωργικά προϊόντα.

Ο κατασκευαστικός κλάδος προετοιμάζεται για την απώλεια των τουρκικών προϊόντων σιδήρου και χάλυβα και οικοδομικών υλικών, καθώς η Τουρκία προμήθευσε το 29% των συνολικών εισαγωγών τσιμέντου του Ισραήλ πέρυσι.

Τον περασμένο μήνα, Ισραηλινοί επιχειρηματίες προειδοποίησαν ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των ακινήτων και των ενοικίων.

20:17 H Παλαιστινιακή Αρχή αντιτίθενται στην απελευθέρωση του Μαρουάν Μπαργκούτι, λέει πηγή

Πηγή που γνωρίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κάιρο δήλωσε ότι ανώτεροι Παλαιστίνιοι ηγέτες κάλεσαν τους διαμεσολαβητές να μην συμπεριλάβουν τον ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργκούτι σε μια πιθανή συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η πηγή δήλωσε στο Middle East Eye ότι το αίτημα διατυπώθηκε από τον Ματζίντ Φαράτζ, διευθυντή της Παλαιστινιακής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και τον Χουσεΐν Αλ Σέικ  τον γενικό γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με την πηγή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους τρεις διαμεσολαβητές που συμμετέχουν στις έμμεσες διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, φέρεται να συμφώνησαν να αφαιρέσουν το όνομα του Μπαργκούτι από τους πιθανούς καταλόγους που αναμένεται να παρουσιάσει η Χαμάς.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ανώτεροι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής φοβούνται ότι η απελευθέρωση του Μπαργκούτι θα απειλούσε την ηγεσία του προέδρου της Μαχμούντ Αμπάς. Κάτι που είναι αληθές καθώς ο Μπραγκούτι είναι ο πιο δημοφιλής Παλαιστίνιος πολιτικός, διακομματικά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

20:00 Ο διευθυντής της CIA θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τις συνομιλίες εκεχειρίας

Ο Γουίλιαμ Μπερνς ταξιδεύει στη Ντόχα για να έχει έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό/ΥΠΕΞ του Κατάρ, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που έχει ενημερωθεί για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς.

«Ο Μπερνς μεταβαίνει στη Ντόχα για μια έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ με στόχο να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στο Ισραήλ και τη Χαμάς να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Οι προοπτικές για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα φάνηκαν ισχνές, καθώς η Χαμάς επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό του πολέμου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση αιχμαλώτων, μια προοπτική που ο Νετανιάχου έχει επανειλημμένα αποκλείσει.

19:30 Έφοδος σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνταν το στούντιο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιούσε το Al Jazeera ως γραφείο του, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις τοπικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στο Κατάρ την Κυριακή, δήλωσαν στο Reuters ισραηλινός αξιωματούχος και πηγή του Al Jazeera.

19:00 Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» παράδοση πυρομαχικών στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα ένα φορτίο πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής που προοριζόταν για το Ισραήλ, ανέφερε το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Axios, επικαλούμενο ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Axios, αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν μια αποστολή όπλων προς τον ισραηλινό στρατό.

18:38 Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχωρεί από τις συνομιλίες στο Κάιρο και επιστρέφει στο Κατάρ για διαβουλεύσεις

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει στο AFP ότι οι διαπραγματευτές της ομάδας στο Κάιρο αναχωρούν για τη Ντόχα, αφού οι συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή απελευθέρωση ομήρων και μια προσωρινή συμφωνία εκεχειρίας έληξαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Η συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών έληξε και η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχωρεί για τη Ντόχα για περαιτέρω διαβουλεύσεις», λέει ο αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας ανωνυμία καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει δημοσίως τις συνομιλίες.

18:27 Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Al Jazeera – Ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, η Ελλάδα και η ΕΕ στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Ο κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης δήλωσε πως η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως ζητά τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και πως η Ελλάδα κατακρίνει κάθε επιθετική πράξη. Ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, ανέφερε πως ζητά την προστασία των αμάχων, όμως η Χαμάς δεν έχει δικαίωμα να κρατά ομήρους ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Ανέφερε πως η Ελλάδα δεν έχει διπλά στάνταρ και επανέλαβε πως έχει θέση εναντίον των επιτιθέμενων. Επανέλαβε πως η ΕΕ πιστεύει στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά ζητά την προστασία των αμάχων. Σε ερώτηση αν όπως η Γερμανία, αν έτσι και η Ελλάδα είναι προς το μέρος του Ισραήλ, απάντησε πως η Ελλάδα όπως και το Κατάρ (σ.σ. Το Al Jazeera έχει έδρα το Κατάρ) έχουν κοινή στάση που μιλούν με όλες τις πλευρές, απαριθμώντας αραβικές χώρες και το Ισραήλ.

Σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, ανέφερε πως τα όπλα πωλούνται ως αμυντικός μηχανισμός και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται επιθετικά. Στην ερώτηση αν το Ισραήλ στοχεύει άνισα αμάχους αντί για ένοπλους, είπε πως οι κινήσεις του Ισραήλ δεν είναι αναλογικές και πως οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, συντασσόμενος με το αμερικανικό-ισραηλινό αφήγημα. Ύστερα ανέφερε πως όλες οι στρατηγικές συμφωνίες και οι συμφωνίες με εταιρείες όπλων θα τιμηθούν στο ακέραιο από την πλευρά της Ελλάδας.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την δείτε εδώ. 

18:10 Οι σημαντικότερες εξελίξεις της ημέρας 

  • Το δίκτυο Al Jazeera με έδρα το Κατάρ καταδίκασε ως «εγκληματική» την κίνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού φορέα λόγω της κάλυψης του πολέμου στη Γάζα.  Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει το κανάλι και λίγες ώρες αργότερα αυτό βγήκε εκτός αέρα. Το μέτρο θα περιλαμβάνει το κλείσιμο των γραφείων του  Al Jazeera στο Ισραήλ, την κατάσχεση εξοπλισμού μετάδοσης, την αποκοπή του καναλιού από τις καλωδιακές και δορυφορικούς παρόχους και το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων του. Ισραηλινός αξιωματούχος και πηγή του Al Jazeera δήλωσαν στο Reuters ότι η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιεί το δίκτυο ως γραφείο.
  • Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, κατηγόρησε τη Χαμάς για αδιαφορία στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι η εισβολή στη Ράφα, στη νότια Γάζα, θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα.
  • Τα σχόλιά του έρχονται την ώρα που οι διαπραγματευτές στο Κάιρο οδηγούνται σε αδιέξοδο. Κατά τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών με Αιγύπτιους και Καταριανούς διαμεσολαβητές, οι διαπραγματευτές της Χαμάς διατήρησαν τη θέση τους ότι οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο.
  • Ο Νετανιάχου ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει σε επίθεση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, ακόμη και αν οι συνομιλίες καταλήξουν στην απελευθέρωση των ομήρων και σε κατάπαυση του πυρός. Ο ισραηλινός ηγέτης διατηρεί σκληρή στάση λέγοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου αυτή τη στιγμή θα διατηρούσε τη Χαμάς στην εξουσία και θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να διακόψει τις μάχες στη Γάζα προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 130.
  • Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, η οποία, σύμφωνα με ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, είχε ως αποτέλεσμα ισραηλινές απώλειες. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι 10 βλήματα εκτοξεύθηκαν από τη Ράφα προς το πέρασμα, το οποίο, όπως είπε, είναι πλέον κλειστό για τα φορτηγά με βοήθεια.
  • Τουλάχιστον 34.683 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 78.018 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

17:53 Απομακρύνονται οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός

Συνεχίζονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας με τη Χαμάς και το Ισραήλ να αρνούνται να υποχωρήσουν από τις βασικές τους απαιτήσεις.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι ισραηλινοί επιμένουν πως το μάξιμουμ που μπορεί να πάρει η Χαμάς είναι εκεχειρία 40 ημερών με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς αιχμαλώτους σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η Χαμάς επιμένει ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Ισραήλ θα πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου και στην απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ξανά ότι στόχος του Ισραήλ από την αρχή του πολέμου είναι να αφοπλίσει και να διαλύσει τη Χαμάς, και θα πάει στη Ράφα για να το κάνει αυτό.

Ο ηγέτης της Χαμάς λέει ότι η διαπραγματευτική ομάδα εξακολουθεί να επιθυμεί μια συνολική εκεχειρία που θα τερματίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης από τη Γάζα και προσθέτει πως βρίσκονται προς αναζήτηση μιας «σοβαρή συμφωνία για την απελευθέρωση Ισραηλινών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων».

Θυμίζουμε πως παρά το γεγονός ότι ομάδες από το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ βρίσκονταν στο Κάιρο για δεύτερη ημέρα οι Ισραηλινοί δεν έστειλαν αντιπροσωπεία. 

17:40 Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο Κερέμ Σαλόμ

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση στο συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα, η οποία, σύμφωνα με ισραηλινά και παλαιστινιακά ΜΜΕ, είχε αποτέλεσμα απώλειες στην ισραηλινή πλευρά.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως 10 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Ράφα στη νότια Γάζα προς το σημείο διέλευσης, το οποίο όπως είπε είναι τώρα κλειστό για τα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια στον παραλιακό θύλακα. Ωστόσο άλλα σημεία διέλευσης παραμένουν ανοικτά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε πως εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στο σημείο διέλευσης, όμως δεν επιβεβαίωσε από πού τις εκτόξευσε. Μέσα ενημέρωσης της Χαμάς ανέφεραν, επικαλούμενα πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, πως το σημείο διέλευσης δεν ήταν ο στόχος.

17:22 «Μαύρο» στο Al Jazeera σε διάφορους δορυφορικούς παρόχους

Μηνύματα εμφανίστηκαν αντί της εκπομπής του Al Jazeera σε διάφορους δορυφορικούς παρόχους. Το μήνυμα που εμφανίστηκε έγραφε: «Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, οι εκπομπές του σταθμού Al Jazeera έχουν σταματήσει στο Ισραήλ». Το δίκτυο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Κατάρ και έχει ασκήσει κριτική στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, από την οποία έκανε ρεπορτάζ όλο το εικοσιτετράωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

17:12 Πληροφορίες για τέσσερις αμάχους νεκρούς στον Λίβανο μετά από ισραηλινή επίθεση 

Αναφορές στο Λίβανο: Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο χωριό Mais al-Jabal.  Νωρίτερα, εξήντα πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

16:57 Al Jazeera: Εγκληματική πράξη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα το κλείσιμο του καναλιού

Ανακοίνωση για την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει το Al Jazeera στη χώρα εξέδωσε το ίδιο το ειδησεογραφικό δίκτυο.

«Σε μια παραπλανητική και συκοφαντική κίνηση, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψήφισε ομόφωνα το κλείσιμο των γραφείων του Al Jazeera στο Ισραήλ. Επέλεξαν επίσης να ανακαλέσουν τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων, καθώς και να απαγορεύσουν στους παρόχους υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν τις εκπομπές του και να μπλοκάρουν τους ιστότοπους του Al Jazeera Media Network.

Κατά ειρωνικό τρόπο, καθώς ο κόσμος γιόρταζε την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου η ισραηλινή κυβέρνηση έκλεισε τα γραφεία του Al Jazeera, εμποδίζοντας το κοινό να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του, αγνοώντας τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Al Jazeera Media Network καταδικάζει και καταγγέλλει έντονα αυτή την εγκληματική πράξη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το βασικό δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφόρηση. Το Al Jazeera επιβεβαιώνει το δικαίωμά του να συνεχίσει να παρέχει ειδήσεις και πληροφορίες στο παγκόσμιο κοινό του.

Η συνεχιζόμενη καταστολή του ελεύθερου Τύπου από το Ισραήλ, η οποία θεωρείται ως προσπάθεια συγκάλυψης των ενεργειών του στη Λωρίδα της Γάζας, έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο. Η άμεση στοχοποίηση και δολοφονία δημοσιογράφων από το Ισραήλ, οι συλλήψεις, ο εκφοβισμός και οι απειλές δεν θα αποτρέψουν το Al Jazeera από τη δέσμευσή του να καλύπτει, ενώ περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το δίκτυο απορρίπτει σθεναρά τους ισχυρισμούς που παρουσιάζουν οι ισραηλινές αρχές, υπονοώντας ότι έχουν παραβιαστεί τα επαγγελματικά πρότυπα των μέσων ενημέρωσης. Επαναβεβαιώνει την ακλόνητη δέσμευσή του στις αξίες που ενσαρκώνει ο Κώδικας Δεοντολογίας του και καλεί όλους τους οργανισμούς για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλους ενδιαφερόμενους οργανισμούς να καταδικάσουν τις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων και του Τύπου και να θέσουν τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.

Το δίκτυο θα ακολουθήσει όλες τις διαθέσιμες νομικές οδούς μέσω των διεθνών νομικών θεσμών στην προσπάθειά του να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματά του και τους δημοσιογράφους, όσο και το δικαίωμα του κοινού στην ενημέρωση. Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων είναι έγκλημα».

Η ανακοίνωση του  Al Jazeera

16:44 Γκάλαντ: Η εισβολή στη Ράφα μπορεί να γίνει «πολύ σύντομα»

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι η εισβολή στη Ράφα στη νότια Γάζα θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, υπό το πρίσμα, όπως υποστηρίζει, της αδιαφορίας της Χαμάς για μια συμφωνία.

«Της δώσαμε ένα χρονικό διάστημα και θέλαμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία θα πετύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων το συντομότερο δυνατό, με κάποια καθυστέρηση στην επιχειρησιακή δραστηριότητα – επειδή οι όμηροι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε ανησυχητικές ενδείξεις ότι η Χαμάς στην πραγματικότητα δεν προτίθεται να ακολουθήσει οποιαδήποτε συμφωνία μαζί μας. Αυτό σημαίνει δράση στη Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας στο εγγύς μέλλον».

Ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδα της Γάζας

16:33 Εξήντα πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ

Εξήντα πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε πολλούς οικισμούς κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, προειδοποιώντας για εισερχόμενα πυρά ρουκετών.

16:24 Χαμάς: Το κλείσιμο του Al Jazeera «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου»

Η Χαμάς καταδικάζει την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει το Al Jazeera, καλώντας τις διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Τύπου να την καταδικάσουν και αυτοί και «να λάβουν τιμωρητικά μέτρα εναντίον της».

Η ανακοίνωση της ομάδας στο Telegram χαρακτήρισε την κίνηση «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου».

«Το κλείσιμο του Al Jazeera TV είναι ένα κατασταλτικό μέτρο και αντίποινα για τον επαγγελματικό ρόλο του καναλιού στην αποκάλυψη των εγκλημάτων και των παραβιάσεων της κατοχής στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη», ανέφερε.

16:10 Το Al Jazeera θα απαντήσει νομικά στην «επικίνδυνη» απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να κλείσει το κανάλι στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Al Jazeera στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη χαρακτηρίζει την κυβερνητική απόφαση να κλείσει τις τοπικές δραστηριότητες του σταθμού που ανήκει στο Κατάρ ως «επικίνδυνη» και υποκινούμενη από πολιτικές παρά από επαγγελματικές εκτιμήσεις.

«Η νομική ομάδα του Al Jazeera ετοιμάζει απάντηση», δηλώνει στο Reuters ο Walid Omary, σε μια πιθανή πρόβλεψη δικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα το κλείσιμο των δραστηριοτήτων του ειδησεογραφικού δικτύου στο Ισραήλ, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από την Κνεσέτ τον Απρίλιο.

16:03 Τουλάχιστον 7 οι τραυματίες από την επίθεση με ρουκέτες στο Κερέμ Σαλόμ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ, σύμφωνα με αναφορές εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης.

Αρκετοί από τους τραυματίες της επίθεσης αναφέρονται σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Οι IDF και οι ιατρικές αρχές δεν έχουν παράσχει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα.

15:58 Μπεν-Γκβιρ: Νετανιάχου πήγαινε στη Ράφα, τώρα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μέσω ανάρτησής του στο Χ καλεί τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να «πάει στη Ράφα, τώρα».

«Δεν επιτεθήκαμε στη Γάζα και λάβαμε την 7η Οκτωβρίου», έγραψε, αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ εκείνη την ημέρα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, είχε καλέσει δημόσια το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να μην «παραδοθεί», καθώς φώναζε «Ράφα τώρα» σε διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ.

Πολλαπλές οργανώσεις βοήθειας και κράτη έχουν προειδοποιήσει ότι μια επίγεια επίθεση στη Ράφα, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, θα οδηγούσε σε καταστροφικές απώλειες ζωών και θα επιδείνωνε περαιτέρω την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

15:45 Το Ισραήλ καταδικάζει την επίθεση με ρουκέτες στο Κερέμ Σαλόμ

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση με ρουκέτες κοντά στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

«[Ο στρατός] διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας μέσω του περάσματος Κερέμ Σαλόμ και μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες στην ίδια περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου στο Χ.

«Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην παροχή σωτήριας βοήθειας, ενώ η Χαμάς παραμένει προσηλωμένη στην καταστροφή ζωών», προστίθεται.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί από την επίθεση που έπληξε περιοχή κοντά σε στρατιωτική θέση.

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

15:32 Διπλωματικές πηγές: Το Κατάρ έχει δεσμευτεί στο ρόλο του ως διαμεσολαβητής και δεν θα υποκύψει στις πιέσεις

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο Al Jazeera Arabic ότι το Κατάρ έχει δεσμευτεί στο ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ και δεν θα δεχτεί καμία πίεση από εξωτερικά μέρη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το Κατάρ έχει δηλώσει ότι δεν επιβάλλεται σε καμία από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης και δεν μπορεί να επέμβει, εκτός εάν τα εμπλεκόμενα μέρη του το ζητήσουν.

Πρόσθεσαν ότι το Κατάρ, κατά τη διαμεσολάβησή του μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, είχε υποστεί πιέσεις που απειλούσαν να διαταράξουν το έργο του ως «έντιμου και αξιόπιστου» διαμεσολαβητή με τρόπο που δεν είχε βιώσει στο παρελθόν.

15:20 Το Κερέμ Σαλόμ έκλεισε μετά από επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ έκλεισε για τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μετά από επίθεση με ρουκέτες.

«Εντοπίστηκαν περίπου δέκα ρουκέτες που πέρασαν από την περιοχή κοντά στο πέρασμα της Ράφα προς την περιοχή Κερέμ Σαλόμ», αναφέρεται σε ανακοίνωση στο Χ.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι αρκετοί τραυματίστηκαν από την επίθεση που έπληξε περιοχή κοντά σε στρατιωτική θέση.

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση μέσω Telegram.

15:08 Εθνική Ενότητα: Το κλείσιμο του Al Jazeera μπορεί να σαμποτάρει τις συνομιλίες εκεχειρίας

Το κεντρώο κόμμα της Εθνικής Ενότητας του Ισραήλ τονίζει ότι το κλείσιμο του Al Jazeera είναι μια σωστή απόφαση, αλλά επικρίνει τη χρονική στιγμή της κίνησης αυτής.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, την οποία επικαλούνται τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι οι υπουργοί του κόμματος, Μπένι Γκαντζ, Γκαντί Αϊζενκότ και Χίλι Τρούπερ, υποστηρίζουν το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ, αλλά ότι η χρονική στιγμή της ψηφοφορίας της Κυριακής δεν είναι ιδανική, καθώς «θα μπορούσε να σαμποτάρει τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και πηγάζει από πολιτικές σκοπιμότητες».

14:55 Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα πει «ναι» σε συμφωνία με τη Χαμάς για τερματισμό του πολέμου

Εν μέσω φημών για διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ να συμφωνήσει σε ουσιαστικό τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο, ούτε και την αποχώρηση των στρατευμάτων των IDF από τον θύλακα.

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό [τον τερματισμό του πολέμου]. Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μια κατάσταση στην οποία τα τάγματα της Χαμάς θα βγουν από τα καταφύγιά τους, θα αναλάβουν ξανά τον έλεγχο της Γάζας, θα ξαναχτίσουν τη στρατιωτική τους υποδομή και θα επιστρέψουν να απειλούν τους πολίτες του Ισραήλ στις γύρω κοινότητες, στις πόλεις του νότου, σε όλα τα μέρη της χώρας», αναφέρει.

Και προσθέτει ότι «το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει στις απαιτήσεις της Χαμάς, που σημαίνουν παράδοση. Θα συνεχίσει τις μάχες μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι η αποδοχή των αιτημάτων της Χαμάς θα έφερνε μόνο την επόμενη σύγκρουση πιο κοντά και θα επέτρεπε στην οργάνωση να πραγματοποιήσει άλλη μια σφαγή στο μέλλον.

14:44  Πώς το Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο το Al Jazeera

Το Al Jazeera έχει απειληθεί από Ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους πολλές φορές και έχει υποστεί κυρώσεις στο παρελθόν σε προσπάθειες να εμποδιστεί να κάνει ρεπορτάζ από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η έδρα του καναλιού στη Γάζα καταστράφηκε από βομβαρδισμό και αρκετοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τους τελευταίους επτά μήνες του πολέμου.

Το Al Jazeera παραμένει ο μόνος μεγάλος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που μεταδίδει ζωντανά τις εξελίξεις από τον θύλακα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε να κλείσει το γραφείο του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ στις 26 Ιουλίου 2017, σχολιάζοντας την κάλυψή του σε ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera «υποκινούν τη βία».

Στις 12 Μαρτίου 2008, το προσωπικό του Al Jazeera υπέστη κυρώσεις στο Ισραήλ, αφού κάλυψαν τους εορτασμούς μετά την απελευθέρωση του Σαμίρ Κουντάρ από τις ισραηλινές φυλακές, μέλους του Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Μετώπου και της Χεζμπολάχ.

Στις 15 Μαΐου 2021, ο πύργος al-Jalaa στην πόλη της Γάζας, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του Al Jazeera και του Associated Press, καθώς και πολλές κατοικίες, καταστράφηκαν από ισραηλινό πύραυλο.

Το Ισραήλ σκότωσε τον δημοσιογράφο του Al Jazeera, Hamza Dahdouh, τον μεγαλύτερο γιο του Wael Dahdouh, επικεφαλής του καναλιού στη Γάζα, στις 7 Ιανουαρίου 2024.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2023, ο εικονολήπτης του Al Jazeera Arabic, Samer Abudaqa, χτυπήθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που τραυμάτισε επίσης τον Dahdouh στη Χαν Γιουνίς, ο οποίος πέθανε από αιμορραγία καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν για τις πρώτες βοήθειες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επίσης την βετεράνο δημοσιογράφο του Al Jazeera Arabic, Shireen Abu Akleh, στις 11 Μαΐου 2022, καθώς έκανε ρεπορτάζ από την Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αρκετοί δημοσιογράφοι του καναλιού είχαν ακόμη τραυματιστεί από ισραηλινές επιθέσεις στο παρελθόν.

14:35 Χανίγια: Η Χαμάς επιθυμεί να επιτύχει συνολική κατάπαυση του πυρός

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δηλώνει ότι η οργάνωση επιθυμεί την επίτευξη μιας συνολικής κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίσει την ισραηλινή «επιθετικότητα», θα εγγυηθεί την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα και θα επιτύχει μια σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί επίσης τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για «τη συνέχιση της επιθετικότητας και τη διεύρυνση του κύκλου της σύγκρουσης, καθώς και για το σαμποτάρισμα των προσπαθειών που καταβάλλονται μέσω των διαμεσολαβητών και των διαφόρων μερών».

14:20 Άμεσα σε ισχύ η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera

Ο Ισραηλινός υπουργός επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, με ανάρτηση στο Χ, διευκρίνησε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στη χώρα, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού, η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από περιφερειακό δικαστή.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz υπογραμμίζει ότι ο Κάρχι μπορεί πλέον να διατάξει τη διακοπή των εκπομπών του καναλιού στο Ισραήλ, τόσο στην αραβική όσο και στην αγγλική γλώσσα, να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ και να κατάσχει εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της, με εξαίρεση τηλέφωνα και υπολογιστές. Επίσης, του ζητήθηκε να περιορίσει την πρόσβαση μέσω διαδικτύου από το Ισραήλ στον ιστότοπο του Al Jazeera.

Σύμφωνα με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο ίδιος έχει την εξουσία να απαγορεύσει τη λειτουργία του καναλιού για 45 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:08 Ρουκέτες από τον Λίβανο στην Κιριάτ Σμονά

Καταιγισμός ρουκετών από τον Λίβανο κατά της βόρειας πόλης Κιριάτ Σμονά, που έχει εκκενωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Πλάνα που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το σύστημα αεράμυνας Iron Dome να ανταποκρίνεται στην επίθεση.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ζημιές προκλήθηκαν σε περιουσίες. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

13:48 Η βόρεια Γάζα πλήττεται από «πραγματικό λιμό»

H διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Σίντι ΜακΚέιν, προειδοποιεί για «πλήρη λιμό» στη βόρεια Γάζα και επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο.

«Υπάρχει λιμός, πλήρης λιμός στο βορρά και κινείται προς τα νότια», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC News.

«Αυτό που ζητάμε, αυτό που δεν έχουμε σταματήσει να ζητάμε, είναι μία κατάπαυση του πυρός και την δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης για να μπούμε στην Γάζα για να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε.

Σε απάντηση, εκπρόσωπος του Συντονιστή Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων του Ισραήλ στα Εδάφη (COGAT), δηλώνει στους Times of Israel ότι ο ισχυρισμός της ΜακΚέιν «είναι ανακριβής».

«Τους τελευταίους μήνες, το κράτος του Ισραήλ έχει αυξήσει την ανθρωπιστική του προσπάθεια για να πλημμυρίσει τη Λωρίδα της Γάζας με τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό για σκηνές», αναφέρει.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, περίπου 100 φορτηγά φορτωμένα με ανθρωπιστικό εξοπλισμό, κυρίως τρόφιμα, αποστέλλονται καθημερινά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στη Γάζα. Ο αριθμός των φορτηγών με βοήθεια που αποστέλλονται στο βόρειο τμήμα σε σχέση με τον πληθυσμό είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των φορτηγών με βοήθεια που αποστέλλονται στο νότιο τμήμα», υπογραμμίζει.

«Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ ηγείται άλλων σημαντικών προσπαθειών που έχουν βελτιώσει σημαντικά την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας – τόσο στο βορρά όσο και στο νότο», προσθέτει η COGAT.

13:37 Περισσότερα για την απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου να κλείσει το Al Jazeera

Το Reuters μεταδίδει ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να κλείσει τις δραστηριότητες του Al Jazeera στο Ισραήλ. Η κυβερνητική ανακοίνωση δεν ορίζει πότε θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έρχεται μετά την ψήφιση νόμου από το ισραηλινό κοινοβούλιο, που επιτρέπει το προσωρινό κλείσιμο στο Ισραήλ ξένων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να κλείσει το Al Jazeera με ανάρτηση του στο Χ.

«Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου αποφάσισε ομόφωνα: Το κανάλι της υποκίνησης Al Jazeera θα κλείσει στο Ισραήλ», ανέφερε.

13:25 Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο

Αυξάνονται οι νεκροί στο νότιο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις. Η Πολιτική Άμυνα του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά.

Χρονολόγιο των επιθέσεων στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

13:12 Η ισραηλινή κυβέρνηση ψήφισε το κλείσιμο του Al Jazeera

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ψήφισε ομόφωνα το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει επίσης ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει τις δραστηριότητες του Al Jazeera.

12:57 Παλαιστίνιος αξιωματούχος: Η Χαμάς θέλει συμφωνία, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα

Παλαιστίνιος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ φέρεται να δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε στο Κάιρο με αποφασιστικότητα να καταλήξει σε συμφωνία, «αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα».

«Μια συμφωνία πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο και να αποσύρει τις ισραηλινές δυνάμεις από τη Γάζα και το Ισραήλ δεν έχει ακόμη δεσμευτεί ότι ήταν πρόθυμο να το κάνει αυτό», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ένας άλλος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «αντιμετωπίζουν προκλήσεις επειδή το Ισραήλ αρνείται να δεσμευτεί για μια συνολική κατάπαυση του πυρός», αλλά πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία της Χαμάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κάιρο με την ελπίδα ότι οι διαμεσολαβητές θα μπορούσαν να πιέσουν το Ισραήλ να αλλάξει τη θέση του.

Το Ισραήλ επιθυμεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον μερικών από τους περίπου 130 αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Χαμάς, αλλά έχει διστάσει να δεσμευτεί σε μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Χαμάς θέλει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και διαβεβαιώσεις ότι το Ισραήλ δεν θα εισβάλει στη Ράφα, όπου φιλοξενούνται περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από τον επτάμηνο πόλεμο.

12:45 Ισραηλινή αστυνομία: Συνελήφθη ύποπτος για επίθεση με μαχαίρι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Μια γυναίκα με μαχαίρι συνελήφθη στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, κοντά στην είσοδο του τζαμιού Αλ Άκσα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία η γυναίκα κίνησε τις υποψίες, καθώς είχε το χέρι της στο κάλυμμα του κεφαλιού της.

«Η ύποπτη αρνήθηκε να αφαιρέσει το χέρι της, καθώς την ανέκριναν, και δεν υπάκουσε στις οδηγίες των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο», πρόσθεσε η αστυνομία.

Η γυναίκα τράβηξε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πριν συλληφθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.

12:31 Οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν πόλη στο νότιο Λίβανο

Αναφορές ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έχουν βάλει στο στόχαστρο την πόλη Meiss el-Jabal στο νότιο Λίβανο. Η Πολιτική Άμυνα του Λιβάνου κάνει λόγο για τραυματισμούς.

Από τις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν πυρά. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο η σοβαρότητα και η συχνότητα των διασυνοριακών επιθέσεων έχουν αυξηθεί, οδηγώντας σε φόβους για μεγαλύτερη περιφερειακή ανάφλεξη.

Οι επιθέσεις στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

12:22 Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται σε όλη τη Γάζα παρά τις συνομιλίες για εκεχειρία

Ενώ όλοι παρακολουθούν τις συνομιλίες εκεχειρίας στο Κάιρο, οι κάτοικοι της Ράφα και όσοι έχουν βρει καταφύγιο εκεί εξακολουθούν να υπομένουν βομβαρδισμούς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο κατοικίες και μια γεωργική έκταση στο ανατολικό τμήμα της Ράφα έγιναν στόχος ισραηλινών επιδρομών.

Οι επιθέσεις όχι μόνο προκάλεσαν καταστροφές, αλλά οδήγησαν και σε περαιτέρω εσωτερικό εκτοπισμό στη Ράφα.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να διεξάγει επιθέσεις στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, με στόχο προσφυγικούς καταυλισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Νουσεϊράτ και Μαγκάζι.

Στη συνοικία Ζεϊτούν στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, μια μητέρα και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν μέσα στην κατοικία τους.

Σύμφωνα με μάρτυρες, επρόκειτο για μια εκτοπισμένη οικογένεια που είχε καταφύγει μέσα στο κτίριο αυτό.

12:05 Η πλειονότητα των Ισραηλινών διαδηλωτών δεν επιθυμεί χερσαία επίθεση στη Ράφα

Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ζητά συμφωνία για την επιστροφή των αιχμαλώτων στο Ισραήλ. Η αίσθηση είναι ότι αν το Ισραήλ εισβάλει στη Ράφα, δεν θα υπάρξουν αιχμάλωτοι που θα επιστρέψουν ζωντανοί στην πατρίδα τους, μεταδίδει το Al Jazeera.

Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να παραιτηθεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο, κατηγορώντας τον κυρίως ότι παρατείνει αυτόν τον πόλεμο για τη δική του πολιτική επιβίωση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση. Από τα δεξιά στοιχεία της κυβέρνησης από τα οποία εξαρτάται για την πολιτική του επιβίωση.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε σε πρόσφατη συνάντησή του μαζί του και ότι η εισβολή στη Ράφα πρέπει να γίνει. Εάν δεν συμβεί, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες.

11:52 Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 25 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι παιδιά και πρώην κρατούμενοι, σύμφωνα με την Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων και την Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στην Τουλκαρέμ, την Καλκίλια, την Ιεριχώ, τη Ραμάλα, τη Ναμπλούς, τη Χεβρώνα και την Τζενίν και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου σε 8.575», ανέφεραν οι οργανώσεις.

Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη

11:38 Η οικογένεια του Παλαιστίνιου γιατρού που πέθανε σε ισραηλινή φυλακή απαιτεί δικαιοσύνη

Η οικογένεια του Παλαιστίνιου γιατρού, που φέρεται να πέθανε σε ισραηλινή φυλακή λόγω βασανιστηρίων, ζητά δικαιοσύνη για τον θάνατό του.

Ο Adnan al-Bursh, 50 ετών, επικεφαλής του ορθοπεδικού τμήματος του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς περιέθαλπε ασθενείς στο νοσοκομείο Αλ Ουάντα στη βόρεια Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα στοχοποιήσει νοσοκομεία στον θύλακα, καταστρέφοντας 26 από τα 36 που υπάρχουν. Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 350 επαγγελματίες υγείας από την έναρξη της στρατιωτικής του επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Yazan, ο μεγαλύτερος γιος του al-Bursh, εξέφρασε το σοκ του όταν έμαθε για την τύχη του πατέρα του.

«Δεν ήξερα ότι ο πατέρας μου είχε μαρτυρήσει, ήταν ένα σοκ», δήλωσε στο Al Jazeera. Εξήγησε ότι είχε πάει στις ισραηλινές φυλακές Νεγκέβ, Οφέρ και Ασκέλον πριν σκοτωθεί υπό βασανιστήρια.

Η σύζυγος του δήλωσε ότι ο al-Bursh ήταν ένας ειρηνικός γιατρός και δεν είχε καμία σχέση με βίαιες ενέργειες.

Τόσο η σύζυγος όσο και ο γιος κάλεσαν τους διεθνείς οργανισμούς να αποδώσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του.

11:25 Μίρι Ρέγκεβ: Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το Ισραήλ δεν είναι κορόιδο

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι η υπουργός Μεταφορών της χώρας, Μίρι Ρέγκεβ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Κανάλι 14 ότι το Ισραήλ «απάντησε στις εκτοξεύσεις από το Ιράν και πήρε το μήνυμα».

Η ίδια ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επίθεσης στη Ράφα και δήλωσε «Διστάσαμε με τη Ράφα, ο στρατός ήταν στη Χαν Γιουνίς και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το Ιράν. Με την ισραηλινή τεχνολογία και τις αποφάσεις που πήραμε, μπορέσαμε να αναχαιτίσουμε τους πυραύλους από το Ιράν προς το Ισραήλ για πρώτη φορά. Ανταποκριθήκαμε και το Ιράν πήρε το μήνυμα και ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το Ισραήλ δεν είναι κορόιδο».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπουργός του Ισραήλ αναφέρεται άμεσα στην επίθεση του Ιράν.

11:11 Φουντώνει το φιλοπαλαιστινιακό φοιτητικό κίνημα – Καταυλισμοί σε ΗΠΑ, Μεξικό Ευρώπη, Αυστραλία

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο.

Από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις με αστυνομική καταστολή, έχει εξαπλωθεί στο Παρίσι, στη Λωζάνη, στο Βερολίνο, στο Μόντρεαλ, στο Μεξικό, έως ακόμη και στο Σίδνεϊ.

Στη Γαλλία οι φοιτητικές κινητοποιήσεις παραμένουν περιορισμένες στη Sciences Po του Παρισιού, σε περιφερειακές πανεπιστημιουπόλεις (Λίλη, Χάβρη, Ντιζόν, Ρεν, Πουατιέ) και στο ινστιτούτο πολιτικών επιστημών (IEP), προς το παρόν δεν έχουν διευρυνθεί σε άλλες σχολές.

Στη Γερμανία η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει, σε ορισμένες περιπτώσεις «διά της βίας», διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκεντρωμένους μπροστά στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ στον Καναδά το φοιτητικό κίνημα υπέρ των Παλαιστίνιων δίνει ισχυρό «παρών» σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους στο Βανκούβερ, στην Οτάβα, στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:53 Νέες συλλήψεις στη Δυτική Όχθη

Νέες αναφορές για επιδρομές και συλλήψεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δύο ακόμη Παλαιστίνιους στις πόλεις Ραμάλα και ελ-Μπιρέ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Χτύπησαν επίσης σοβαρά έναν νεαρό άνδρα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για συλλήψεις στη Ναμπλούς και τη Χεβρώνα. Συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει χθες το βράδυ μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στη συνοικία Μπέιτ Φουρίκ της Ναμπλούς με δύο τραυματίες να αναφέρονται από το Wafa.

10:40 Οικογένειες ομήρων: Νετανιάχου φέρε τους συγγενείς μας πίσω

Οι οικογένειες των Ισραηλινών αιχμαλώτων στη Γάζα προτρέπουν τον Νετανιάχου να αγνοήσει την πολιτική πίεση και να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα φέρει τους συγγενείς τους στην πατρίδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Channel Seven.

Η είδηση έρχεται την ώρα που ακροδεξιοί υπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο απειλούν να εγκαταλείψουν τον συνασπισμό εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμφωνήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης αιχμαλώτων που θα τερμάτιζε τον πόλεμο στη Γάζα.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε το προβάδισμα, να δείξουμε θάρρος και να επιτύχουμε την επιστροφή και των 132 αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς», δηλώνουν οι οικογένειες.

«Πρωθυπουργέ Μπενιαμίν Νετανιάχου, η ιστορία δεν θα σας συγχωρήσει αν χάσετε αυτή την ευκαιρία να επιστρέψουν οι συγγενείς μας», προθέτουν.

10:25 Συλλήψεις στη Χεβρώνα και τη Ναμπλούς

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν νέες επιδρομές και προχωρούν σε συλλήψεις στη Χεβρώνα και τη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η τελευταία ισραηλινή εισβολή έρχεται μία ημέρα μετά τον θάνατο πέντε ανθρώπων κοντά στο Τουλκαρέμ.

Πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, δήλωσαν ότι τα στρατεύματα συνέλαβαν έναν πολίτη στη συνοικία Σέιχ στο κέντρο της Χεβρώνας, αφού εισέβαλαν και έψαξαν το σπίτι του.

Στρατιώτες πραγματοποίησαν επίσης επιδρομές στις πόλεις Μπέιτ Ουμμάρ και Σουρίφ, καθώς και στον προσφυγικό καταυλισμό Αρρούμπ στα βόρεια της Χεβρώνας.

Στη Ναμπλούς, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα πριν αφεθεί ελεύθερος, τέθηκε και πάλι υπό κράτηση από το σπίτι του, δήλωσαν τοπικές πηγές στη Wafa.

Στη συνοικία Ραφίντια της πόλης, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε κτίριο κατοικίας και ακούστηκαν πυροβολισμοί, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το Wafa αναφέρει ότι σε διάφορα χωριά γύρω από την πόλη έγιναν επίσης επιδρομές χωρίς να πραγματοποιηθούν συλλήψεις.

10:11 Το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων στο νότιο Λίβανο

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μεταδίδει πολλαπλές ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, μεταξύ άλλων στις πόλεις ad-Dhahira, Aita al-Shaab, Tayr Harfa, Alma ash-Shaab και Kfar Kila.

Όπως αναφέρει, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον κεντρικό δρόμο στην ad-Dhahira. Επίσης, επίθεση δέχτηκαν οι πόλεις Kfar Kila, Aita al-Shaab και Ain ez-Zarqa.

09:56 Συγκρούσεις και δακρυγόνα κατά την επιδρομή ισραηλινών δυνάμεων στη Ναμπλούς

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στη συνοικία Beit Furik της Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram και επαληθεύτηκε από το Al Jazeera δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να εισβάλλουν στην πόλη και νεαρούς Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες στα οχήματά τους.  Ο στρατός απάντησε με την εκτόξευση δακρυγόνων.

09:41 Δεκάδες συλλήψεις σε διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο

Η αστυνομία στο Σικάγο των ΗΠΑ συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές με την κατηγορία της «εγκληματικής καταπάτησης ιδιοκτησίας», καθώς διέλυσε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

Σε ανακοίνωσή της στο X, η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαδηλωτές οχυρώθηκαν στον κήπο του Ινστιτούτου αφού έστησαν τον καταυλισμό τους. Αρνήθηκαν να φύγουν παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, ανέφερε επίσης.

Ο ακριβής αριθμός των συλλήψεων δεν έχει γίνει ακόμα σαφής.

09:29 Το Ισραήλ λέει πως σκότωσε στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα

Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η οποία θεωρείται η δεύτερη ισχυρότερη στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη Χαμάς, σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θυλάκου, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Αϊμάν Ζάραμπ φέρεται να ήταν ανάμεσα στους διοικητές της ταξιαρχίας της Ράφας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και επίσης να ευθυνόταν για την επίθεση εναντίον του κιμπούτς Σούφα και ισραηλινής στρατιωτικής θέσης την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πέραν του ανώτερου στελέχους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, «εξαλείφθηκαν» άλλοι δύο «τρομοκράτες» του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ που βρίσκονταν μαζί του σε διαμέρισμα που έγινε στόχος, πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό.

09:14 Η Χαμάς «δεν θα αποδεχθεί συμφωνία, η οποία δεν θα προβλέπει τον τερματισμό του πολέμου»

Στέλεχος της Χαμάς επανέλαβε σήμερα ότι η οργάνωση, που διαπραγματεύεται στο Κάιρο συμφωνία ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας, «δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση συμφωνία η οποία δεν θα προβλέπει απερίφραστα τον τερματισμό του πολέμου.

«Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν ότι ο Νετανιάχου φρενάρει προσωπικά μία συμφωνία από προσωπικούς υπολογισμούς», δήλωσε επίσης το στέλεχος της Χαμάς που δεν κατονομάζεται για τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι αποκλείει το ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου που διαρκεί εδώ και επτά μήνες πριν από την «εξουδετέρωση» της Χαμάς.

ο9:00 Μητέρα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Al Jazeera Arabic δείχνουν αρκετούς Παλαιστίνιους να θρηνούν καθώς ανασύρουν τις σορούς αρκετών ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στη συνοικία Zeitoun στην πόλη της Γάζας.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται μια μητέρα και τα δύο παιδιά της. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η περιοχή βομβαρδίστηκε, ενώ εκείνη ετοίμαζε γεύμα για την οικογένειά της.

Δείτε όσα προηγήθηκαν εδώ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024