Google: Ειδικοί αποκαλύπτουν τις έξι φράσεις που απαγορεύεται να αναζητήσετε
Τι κι αν αναζητάμε και ρωτάμε τα πάντα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να μην τα ψάχνουμε στη μηχανή αναζήτησης
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Στις μέρες μας, ψάχνουμε στη Google σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα κάποιου πράγματος; Γκουγκλάρετέ το. Ψάχνετε έναν αριθμό τηλεφώνου; Γκουγκλάρετέ το. Χρειάζεστε κάποια συμβουλή; Γκουγκλάρετέ το!
Αλλά παρά το γεγονός ότι η Google έχει τις απαντήσεις για σχεδόν τα πάντα, υπάρχουν ορισμένες φράσεις που δεν πρέπει να τις πληκτρολογείτε στη μηχανή αναζήτησης.
Τώρα, ένας ειδικός αποκάλυψε τις κορυφαίες φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε και γιατί.
1.Εύκολα δάνεια
Είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε αξιόπιστους δανειστές, αντί να ψάχνετε τυφλά στη Google για δάνεια.
Οι απατεώνες μερικές φορές διαφημίζουν εύκολα προσβάσιμα δάνεια που απαιτούν προκαταβολικά τέλη, αλλά στην πραγματικότητα, τα υποσχόμενα κεφάλαια δεν εμφανίζονται ποτέ στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
Ο Ben Van Pelt, ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας TorGuard, δήλωσε στο Indy100: «Αντί να στρέφεστε στη Google για οικονομική βοήθεια, αναζητήστε οικονομικές υπηρεσίες από αναγνωρισμένες τράπεζες και δανειστές».
2.Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών
Αν έχετε ψάξει ποτέ σε έναν ιστότοπο για έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών και δεν είχατε καμία τύχη, θα ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι.
Είναι σχεδόν σαν να μην θέλουν να τηλεφωνήσετε…
Αλλά παρά την απογοήτευση, μην μπείτε στον πειρασμό να αναζητήσετε απλώς τον αριθμό στη Google.
Οι απατεώνες συχνά αγοράζουν ψεύτικες διαφημίσεις για να εμφανιστούν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τηλεφωνήσετε σε έναν απατεώνα αντ’ αυτού.
Ο Van Pelt εξήγησε: «Λαμβάνουν εκατοντάδες τέτοιες κλήσεις καθημερινά και μιμούνται πειστικά έναν τεχνικό».
3.Στρατηγικές για τη δημιουργία χρημάτων
Ο Van Pelt εξηγεί ότι αυτού του είδους οι ευκαιρίες είναι συχνά συστήματα πυραμίδας.
Το σχήμα πυραμίδας είναι ένα παράνομο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο κερδίζει χρήματα από τη συνεχή στρατολόγηση άλλων.
«Αποφύγετε να ‘πιαστείτε’ σε σχήματα πυραμίδας. Για επενδυτικές ευκαιρίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν αξιόπιστο επενδυτικό χρηματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο», δήλωσε.
4.Υψηλά αμειβόμενη τηλεργασία
Αν ψάχνετε για μια νέα θέση εργασίας, παραμείνετε πάντα σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και οργανισμούς.
Απατεώνες συχνά διαφημίζουν θέσεις εργασίας με αυτόν τον τρόπο για να προσπαθήσουν να δελεάσουν όσους αναζητούν δουλειά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα προσωπικά σας στοιχεία αντ’ αυτού.
5.Δωρεάν πιστωτική έκθεση
Μπορεί να νομίζετε ότι εισάγετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία για να λάβετε μια δωρεάν πιστωτική έκθεση, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει ένας απατεώνας στην άλλη άκρη που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό του.
Ένας απατεώνας που έχει πρόσβαση σε στοιχεία όπως η ημερομηνία γέννησης ή ο αριθμός εθνικής ασφάλισης θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.
6.Τεχνική υποστήριξη
Επιτήδειοι συχνά στήνουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.
Αν προσπαθείτε να λάβετε υποστήριξη για τη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε πάντα με τον επίσημο κατασκευαστή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις