Αυτή την Κυριακή με «Το Βήμα»: «Οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών και Ελληνοτουρκικές σχέσεις», Ελληνική Κουζίνα & ΒΗΜΑgazino
Στις 12 Μαΐου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων η «Οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών και Ελληνοτουρκικές σχέσεις», «Ελληνική Κουζίνα», η Μαθητική Εφημερίδα για την Ευρώπη και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών και Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη νομική διαφορά με την Τουρκία την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Το πραγματολογικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι βέβαια πολύ πιο σύνθετο. Δεν περιλαμβάνει μόνο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά έναν μακρύ κατάλογο τουρκικών ισχυρισμών, διεκδικήσεων και απειλών.
Χωρίς τελική οριοθέτηση κατά το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι κατοχυρωμένα και δεν μπορούν να ασκηθούν πλήρως στην πράξη. Δεν αρκεί ο καθορισμός των απώτερων ορίων με εθνικό νόμο. Ο χρόνος περνά και τα ορυκτά καύσιμα σταδιακά απαξιώνονται. Η αντίδραση απέναντι στις περιοδικά επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις επίσης δεν αρκεί. Η επίδειξη της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος είναι σημαντική παράμετρος, αλλά μόνο «επιθετικές» πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες μπορούν να κατοχυρώσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.»
Ελληνική Κουζίνα
Σε αυτό το τεύχος, μαγειρεύουμε έξω. Βγαίνουμε σε καταπράσινους κήπους και υπέροχες αυλές και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για να ψήνουμε ως ειδικοί από τον master του είδους Βασίλη Σπόρο και από τους εκκολαπτόμενους ψήστες Μάξιμο Μουμούρη και Νίκο Μπουκουβάλα.
Οι τελευταίοι, όταν δεν έχουν παράσταση, συγκεντρώνονται στην αυλή του Μάξιμου και βάζουν στην ψησταριά ο καθένας τα αγαπημένα του – ο Μάξιμος λαχανικά και ο Νίκος κρέατα. Εννοείται ότι ακολουθούν τέλεια συνοδευτικά, από σάλτσες και αλοιφές μέχρι τσάτνεϊ και σως που απογειώνουν τα ψητά και ανεβάζουν το επίπεδο της απόλαυσης.
Από το τεύχος μας δεν λείπουν και οι αντίστοιχες λαχταριστές προτάσεις για vegan BBQ –για αυτούς που το προτιμούν– όπως το ενδιαφέρον σουβλάκι από τόφου, καθώς και τα συγκλονιστικά γλυκά που ολοκληρώνουν μαγικά την εμπειρία στον κήπο.
Μαζί, η μαθητική εφημερίδα για την Ευρώπη.
Και Βημαgazino, με αποκλειστική συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα του «Maestro».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις