Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγού της Χρυσής Αυγής
Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνδέει τον πρωθυπουργό με την Δικαιοσύνη
- Δημοσκόπηση: Πάνω από τους μισούς Ουκρανούς θέλουν τερματισμό του πολέμου ακόμα και με εδαφικές παραχωρήσεις
- Εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο μαθητή της - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ο δολοφόνος και βιαστής της Louisa Dunne συνελήφθη 57 χρόνια μετά
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
Στην εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, στην αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.
«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής», όπως είπε για τη δίκη για το Μάτι, «η διάκριση των εξουσιών μάς επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «επί ημερών του» αποφυλακίζεται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με την Δικαιοσύνη» και υποστήριξε πως «μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα να δικαστεί η ΧΑ»
«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε πως επό «4,5 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».
«Το κόμμα αυτό, κυρίως με τις πράξεις του, έδειξε την πραγματική του διάθεση», προσέθεσε, λέγοντας πως «η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους οποίους ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης, για παράδειγμα, αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση», ανέφερε.
«Ο Κασσελάκης να αποκηρύξει την πολιτική Τσίπρα των 30 φόρων»
Αναφορικά με το πρόβλημα της ακρίβειας, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που μας έβαλε, μας αύξησε ή μας επέβαλε 30 φορολογικούς συντελεστές, κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση που έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους».
«Ο κ. Κασσελάκης να αποκηρύξει την πολιτική Τσίπρα και των υπουργών Τσίπρα, την πολιτική των 30 φόρων», σημείωσε, ενώ επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα περί «εισαγόμενης ακρίβειας».
«Τα χρόνια που στην Ευρώπη ανέβαιναν σε ουρανοξύστες, να το πω έτσι σχηματικά, στην Ελλάδα κάποιοι μας ρίξανε στο 3ο υπόγειο. Άρα, πρέπει να ανεβούμε πολλούς ορόφους, έχουμε αρχίσει κι ανεβαίνουμε ορόφους. Σίγουρα όμως έχουμε πολλούς ακόμα να ανέβουμε», όπως είπε.
«Η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι παρά τις πολλές διαφωνίες μας, μία είναι η βασική διαφορά με την Τουρκία, την οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, αν και εφόσον έρθει: Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας»
Και αναφέρθηκε στα «πραγματικά δεδομένα: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Επίσης, το 2023 αυξήθηκε το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών 7,3% στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010. Δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια. Έχει αυξηθεί ο μέσος μισθός 20%, αλλά μεσοσταθμικά ο πληθωρισμός είναι 15,1%», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Υπογράμμισε πως «η ακρίβεια είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη, ενώ η Ελλάδα έχει 15,1% μεσοσταθμικά ακρίβεια, 5 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
«Θα εκφραστεί από τον πρωθυπουργό στον Ερντογάν η δυσαρέσκεια»
Για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «είναι μια απόφαση, που όχι μόνο την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά όλο τον ελληνικό λαό, μας βρίσκει αντίθετους και αυτό θα εκφραστεί από τον πρωθυπουργό και στο ανώτατο επίπεδο, στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο».
«Η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι παρά τις πολλές διαφωνίες μας, μία είναι η βασική διαφορά την οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, αν και εφόσον έρθει: Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», σημείωσε.
Όπως είπε, μάλιστα, «παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε ξεκάθαρα σε πολλά θέματα, ο διάλογος και αυτή η παρατεταμένη παρουσία των εκπροσώπων των δύο μερών και σε επίπεδο θετικής ατζέντας έχει κάνει πολλά καλά», αναφέροντας ως παραδείγματα το μεταναστευτικό, τα οικονομικά οφέλη για 10 νησιά του Αιγαίου από τη διευκόλυνση της βίζας Τούρκων τουριστών και τον περιορισμό «έως και εκμηδενισμό» των παραβιάσεων.
«Η κυβέρνηση δεν προσκάλεσε τον Ράμα – Είναι ιδιωτική επίσκεψη»
Όσο για την επικείμενη επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα και τη διοργάνωση «προεκλογικής φιέστας» στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν προσκάλεσε τον Έντι Ράμα. Δεν μιλάμε για μια διμερή συνάντηση, για μια συνάντηση δύο ηγετών. Μιλάμε για μια ιδιωτική επίσκεψη του κ. Ράμα, που χθες μας έγινε γνωστή, χωρίς να γνωρίζουμε και το σημείο».
«Περιμένουμε να το μάθουμε και πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, εφόσον συμβεί μια οποιαδήποτε τέτοια επίσκεψη. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει στο πλαίσιο ευρύτερων περιοδειών του Έντι Ράμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέμε είναι ότι δεν το διευκολύνουμε, δεν έχουμε την όποια συμμετοχή στη διοργάνωση ή στην εύρεση χώρου. Από εκεί και πέρα, ούτε μπορεί και να απαγορεύσει η ελληνική κυβέρνηση μια συνάθροιση», ανέφερε, κάτι που είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις