Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστική στο σπίτι: Όσα χρειάζεστε για να χάσετε τα κιλά του Πάσχα

Γυμναστική στο σπίτι: Όσα χρειάζεστε για να χάσετε τα κιλά του Πάσχα

Οι γιορτινές μέρες πέρασαν και τώρα έχει έρθει η στιγμή να μπούμε σε πρόγραμμα, να κάνουμε γυμναστική και να απαλλαχθούμε από τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι.

Εάν νιώθετε ενοχές για τις πασχαλινές λιχουδιές και τα γιορτινά εδέσματα που απολαύσετε τις ημέρες του Πάσχα, τότε έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσετε, μιας και μπορείτε να βρείτε και πάλι την ισορροπία, κάνοντας γυμναστική.

Μάλιστα, η γυμναστική στο σπίτι αποτελεί την ιδανική λύση, αφού μπορείτε να κάνετε όποτε και όπως θέλετε, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες αποστάσεις και τις ενοχλητικές αναμονές του γυμναστηρίου.

Διαμορφώστε λοιπόν, το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να αφιερώνετε περίπου 40 λεπτά την ημέρα για την γυμναστική σας, συνολικά τέσσερις φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο, εφόσον το επιθυμείτε.

Ειδικά εάν είστε αρχάριοι, θα πρέπει να λάβετε την έγκριση από τον γιατρό σας και στην συνέχεια να ξεκινήσετε με προπονήσεις ήπιας έντασης και σταδιακά να αυξάνετε την ένταση ή την διάρκειά τους.

Πώς θα ξεκινήσετε να κάνετε γυμναστική

Εάν στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί θερμιδικό έλλειμμα. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει η αερόβια γυμναστική και πιο συγκεκριμένα η χρήση ενός διαδρόμου. Καθώς περπατάτε μπορείτε να «κάψετε» τις περιττές θερμίδες, να βελτιώσετε την αντοχή σας αλλά και να ενδυναμώσετε τους μυς σε όλο το σώμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να αυξάνετε και να μειώνετε την ταχύτητα ανά διαστήματα για να γυμνάζεστε πιο έντονα ή ακόμα και να αυξάνετε την κλίση για να κάνετε την προπόνησή σας πιο απαιτητική.

Η επιλογή του κατάλληλου διαδρόμου είναι κομβικής σημασίας. Ο Διάδρομος Γυμναστικής Cecotec DrumFit WayHome διαθέτει εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό με σύστημα οριζόντιας αναδίπλωσης για εύκολη αποθήκευση και εξοικονόμηση χώρου.

Εξοπλισμένος με την τεχνολογία Silence Fit, μπορείτε να προπονείστε χωρίς να προκαλείται ενοχλητικός θόρυβος που θα επηρεάσει την ηρεμία του σπιτιού σας.

Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης χάρη στα ηχεία Bluetooth που διαθέτει, τα οποία θα κάνουν τις προπονήσεις σας πιο ευχάριστες.

Παρακολουθήστε την ταχύτητα, το χρόνο, την απόσταση και τις θερμίδες που καταναλώνονται με μια ματιά μέσω της οθόνης LCD υψηλής ορατότητας.

Κι εάν δεν μου αρέσει ο διάδρομος;

Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει τόσο ο διάδρομος, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα ποδήλατο γυμναστικής. Οι τακτικές προπονήσεις με το ποδήλατο σας βοηθούν να «καίτε» θερμίδες, ενδυναμώνοντας παράλληλα το καρδιαγγειακό αλλά και το μυϊκό σας σύστημα.

Οι καρδιαγγειακές ή αερόβιες προπονήσεις, όπως αυτές που θα κάνετε με το ποδήλατο, ενισχύουν όχι μόνο την καρδιά και τους μυς, αλλά φυσικά και τους πνεύμονες. Βελτιώνουν επίσης τη ροή του αίματος και του οξυγόνου σε όλο το σώμα σας.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους, όπως η βελτιωμένη μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία, η χαμηλότερη πίεση, η ευκολότερη διαχείριση του βάρους, ο πιο ποιοτικός ύπνος.

Μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε διαδρόμους και ποδήλατα γυμναστικής, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε και τα δύο σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Sports in

Μότα: «Ο Αλμέιδα άρχισε να μου φωνάζει, είναι φυσιολογικό να έχουν νεύρα» (vid)

Όσα είπε ο προπονητής της Νόα μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024