Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Τσάμπα εκβιάζει το λαό ο Μητσοτάκης -  Ο φόβος του μη χειρότερα οδηγεί σε πολύ χειρότερα

Ανδρουλάκης: Τσάμπα εκβιάζει το λαό ο Μητσοτάκης – Ο φόβος του μη χειρότερα οδηγεί σε πολύ χειρότερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι αμετροεπής» και προσβάλλει ευθέως τη νοημοσύνη των Ελλήνων

«Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι η πολιτική σταθερότητα. Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για τους ‘Σπαρτιάτες’ μπορεί να έχει πάνω από 160 έδρες, άρα εκβιάζει τσάμπα τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση CRETA, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

«Θεωρώ αδιανόητο αυτό που κάνει για άλλη μία φορά. Του έδωσε ο ελληνικός λαός 41% και δεν μπορεί να κυβερνήσει; Ο κ. Μητσοτάκης είναι αμετροεπής και προσβάλλει ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην τελευταία εξέλιξη της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ευρωπαϊκή εποπτεία λόγω κακής διαχείρισης και άσκησε σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Έχουμε έναν υπουργό, που το παίζει ότι είναι ο μεγάλος εκσυγχρονιστής και πως μεταρρυθμίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και, συγχρόνως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βάζει σε εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω ανικανότητας να μοιράσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Λέει ο υπουργός ότι δεν φταίει εκείνος, ποιος φταίει;», αναρωτήθηκε.

«Δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός τη δική μου αντιπολίτευση, γιατί είναι αντιπολίτευση του συγκεκριμένου»

Όπως ανέφερε, «πέντε προέδρους άλλαξε επί Νέας Δημοκρατίας ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Όλοι οι αγρότες έπαιρναν κανονικά τα χρήματά τους, φέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Υπό ομηρεία τους έχουν. Και αντί ο υπουργός και ο πρωθυπουργός να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί αυτοί κυβερνούν 5 χρόνια, ο κ. Αυγενάκης επιτίθεται σε μένα. Ας ζητήσουν συγγνώμη ο πρωθυπουργός και ο ίδιος από τον ελληνικό λαό, που εξέθεσαν για άλλη μια φορά τη χώρα μας, και ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς γιατί δείχνουν και το ήθος κάθε πολιτικού προσώπου», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, στον οποίο επιτέθηκε σφοδρά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας πως είναι «ο πρόεδρος του mini ΠΑΣΟΚ».

«Στον τομέα της υγείας, ο ελληνικός λαός καταβάλλει τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες σε όλη την Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία. Οι γιατροί μας έχουν τους χειρότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, πάνω από τη Βουλγαρία. Έχουμε τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη, πάλι ξεπερνάμε μόνο τη Βουλγαρία. Δεν τα λέω εγώ, είναι στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε στη συνέχεια.

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον Μητσοτάκη από το Μαξίμου»

Και τόνισε χαρακτηστικά: «Ξέρετε ο φόβος του μη χειρότερα θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερα. Και αυτό είναι το μήνυμά μου στους τηλεθεατές σας: Ο κ. Μητσοτάκης πήρε 41% για το μη χειρότερα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ‘μη χειρότερα – μη χειρότερα’, θα πάμε στα πολύ χειρότερα. Τώρα δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε τότε ως σκιάχτρο. Προσπαθεί παίζοντας τον κ. Κασσελάκη να το ξαναφτιάξει, μπας κι έχει μια εύκολα διαχειρίσιμη αντιπολίτευση».

«Δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός τη δική μου αντιπολίτευση, γιατί είναι αντιπολίτευση του συγκεκριμένου. Ξέρει πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον ίδιο από το Μέγαρο Μαξίμου είναι το χέρι του ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.

Αναφερόμενος στους πολιτικούς του στόχους, σημείωσε ότι «ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να διεκδικήσει την κυβέρνηση και το πρόγραμμά του να αποτελεί κυβερνητική λύση. Να γίνουμε εκείνη η δύναμη, που θα πείθει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την Νέα Δημοκρατία και να βάλει τέλος στην κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση νιώθει ότι δεν κινδυνεύει, την έχει οδηγήσει σε μια παρέλαση αλαζονείας, στην οποία πρέπει να μπει φρένο. H ύπαρξη ισχυρής αντιπολίτευσης θα την αναγκάσει να κοιτάξει επιτέλους τα προβλήματα και όχι τις καρέκλες. Αυτή την αντιπολίτευση μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να την ασκήσει», επανέλαβε.

Για να καταλήξει πως «δεν μας αρκεί η δεύτερη θέση, θέλουμε να δούμε και ‘πράσινο’ νομό. Είμαι αισιόδοξος, διότι έχουμε πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο», σχολίασε ερωτηθείς για τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024