Η πορεία ήταν μεθυστική, ο Μάης είναι από… γεννησιμιού του ανατρεπτικός και κάπως έτσι ήρθε κι έδεσε η επανάσταση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Η πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Conference League αποτελεί σημείο αναφοράς στην ζωή της χώρας και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Οι εικόνες από τους πανηγυρισμούς, τα εκατομμύρια των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι φωτογραφίες για την απεικόνιση της στιγμής, συνθέτουν ένα κάδρο αποθέωσης ενός μοναδικού φαινομένου.

Γιατί αυτό που ζει η χώρα από το βράδυ της Πέμπτης, δεν έχει να κάνει απλά με μια ποδοσφαιρική νίκη. Είναι κάτι (πολύ) μεγαλύτερο κι έχει βαθιές ρίζες στα βιώματα του κόσμου του Ολυμπιακού.

Δείτε απλά την έκσταση του κόσμου απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας.

Η ομάδα του Πειραιά γιορτάζει για την τεράστια πρόκριση στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι ασφαλώς μιλάμε για μια επιτυχία που αποκτά επικές διαστάσεις.

Δεν είναι όμως απλά μια χαρά κάποιων ημερών ή εβδομάδων. Δεν είναι απλά χαρά για την διεκδίκηση ενός τροπαίου στον τελικό της ΟΠΑΠ Αρένα. Οι προσδοκίες υπήρχαν τόσα χρόνια και η δίψα τόσων δεκαετιών δεν σβήνει σε μια μέρα. Αλίμονο αν έσβηνε η δίψα έτσι απλά.

Το μυαλό όλων είναι τούτη την ώρα στο παρόν, καθώς σε λιγότερο από είκοσι μέρες, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο κόντρα στην Φιορεντίνα.

Το μυαλό όλων όμως πρέπει να «φύγει» μπροστά, να δει το μέλλον και τι είναι αυτό που τελικά κερδίζει ο Ολυμπιακός από την φετινή εντυπωσιακή σεζόν.

Ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας ανοίγει τους ορίζοντές του και ετοιμάζει το σκαρί του για νέα ταξίδια σε μεγαλύτερες θάλασσες.

Η παρουσία στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης «απογειώνει» το brand name του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και διαμορφώνει μια νέα πορεία για την ομάδα του Πειραιά.

Μια ματιά και μόνο στο διαδίκτυο μετά το τέλος του αγώνα με την Άστον Βίλα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος σε πόσα μέρη του κόσμου «ταξίδεψε» το όνομα Ολυμπιακός.

Τα χρόνια που θα έρθουν υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία της «εκτόξευσης» για τον Θρύλο κι αυτός άλλωστε είναι ο στόχος που υπάρχει στο μεγάλο λιμάνι.

Να γίνει η επιτυχία της πρόκρισης στον τελικό, εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας που θα δημιουργήσει νέους, υψηλότερους στόχους για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Τα όνειρα δεν σβήνουν ποτέ και η ομάδα του λιμανιού συνεχίζει να ονειρεύεται.

Θα κοιτάει ψηλά και μετά τον τελικό της 29ης Μαΐου, αναζητώντας πάντα το καλύτερο. Ψάχνοντας πάντα για τους νέους μεγάλους ορίζοντες.

Και ο γίγαντας λαός του Θρύλου θα τραγουδάει τα «κόκκινα τα μπλουζ», όπως τα είπε κάποτε ο Μήτσος. Πιστεύουν παραμύθια λαϊκά… και δικαιώνονται.