Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πύλος: Συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του ναυαγίου - «Ήταν έγκλημα»

Πύλος: Συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του ναυαγίου – «Ήταν έγκλημα»

Στις 21 Μαΐου ξεκινά η δίκη των εννιά επιζώντων από το ναυάγιο στην Πύλο που κατηγορούνται για διακίνηση και για πρόκληση ναυαγίου - «Πρόκειται για μεθόδευση συγκάλυψης του εγκλήματος», λέει η ΚΕΕΡΦΑ

Συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών διοργανώνεται την Κυριακή 12 Μαΐου στα γήπεδα μπάσκετ του Ρουφ για αλληλεγγύη στα θύματα του ναυαγίου της Πύλου και για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας με τα τουλάχιστον 600 θύματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συναυλία καλούν οι επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, η ΚΕΕΡΦΑ.

Οι διοργανωτές της συναυλίας καλούν να μην ξεχαστεί το ναυάγιο που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπους και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Παπαγεωργίου, Σπύρος Γραμμένος, Nεφέλη Φασούλη, Ναταλία Ρασούλη, Frank Panx, Alex Καλοφωλιάς, Stournari street band, Βασίλης Ράλλης, Πτέρυγα 3, The screaming Fly, Γιώργος Φασόλης και Bugarabu percussion, Damage Done, Βαλβολίνη, Τοξικά Απόβλητα.

Δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά για τη συναυλία:

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Μάγδα Φύσσα, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, Γιάννης Μάγγος, επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου και δικηγόροι υπεράσπισης των 9 κατηγορούμενων στη δίκη της Καλαμάτας.

Η αφίσα για τη συναυλία

Πολλοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη συναυλία αλληλεγγύης στα θύματα της Πύλου.

«Το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο»

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι: «Ήταν δολοφονία! Είναι το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!

Πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τώρα να συγκαλύψει τις ευθύνες της, των υπουργείων Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και στο έγκλημα της Πύλου.

Ενώ στα Τέμπη μπάζωσαν το τόπο του εγκλήματος και στην Πύλο, άρπαξαν τα κινητά από τα θύματα για την κυβέρνηση, στην πρώτη περίπτωση φταίει ο σταθμάρχης και στη δεύτερη, τα ίδια τα θύματα που ανέβηκαν στο σαπιοκάραβο! Επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της σε εννέα επιζώντες και τους παραπέμπει σε δίκη, στις 21 Μάη, στην Καλαμάτα, με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία σκανδαλώδης δίωξη, συνέχεια της βιομηχανίας δικών-καταδικών, που γέμισαν τις φυλακές με χιλιάδες μετανάστες βαφτίζοντας τους ως διακινητές.

Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητάνε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η κυβέρνηση, το Λιμενικό και η Frontex».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί για τα επόμενα βήματα στη σχετική καμπάνια:

  • 15 Μάη στις 9 π.μ. Εφετείο, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, αντιφασιστική συγκέντρωση για να αρθεί η απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου
  • Με αίτημα να αθωωθούν οι 9 επιζήσαντες πρόσφυγες του ναυαγίου της Πύλου στη δίκη της Καλαμάτας καλεί:

-Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Αθήνα, στις 20 Μάη, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ.

– Συγκέντρωση στις 21 Μάη, στην Καλαμάτα, Δικαστήρια 9 π.μ. και πορεία. Πούλμαν από Αθήνα, αναχώρηση 5 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

  • 14 Ιούνη, ένας χρόνος από το έγκλημα της Πύλου. Διεθνής και Πανελλαδική κινητοποίηση.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα, Προπύλαια, 7 μ.μ. και σε άλλες πόλεις. Διαδηλώσεις και δράσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες παντού.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία και από αντιρατσιστές ακτιβιστές από τη Γαλλία:

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024