Την ώρα που η υπόθεση του νεκρού μωρού που εντοπίστηκε σε σακούλα στη χωματερή της Βραυρώνας πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με τους γονείς να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, η ιατροδικαστική έρευνα θα δώσει τις απαντήσεις που αναζητούν οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του βρέφους οδηγήθηκε ήδη στον ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη ώστε να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενη και θα οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών όταν το δώσουν το «οκ» οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς ο πατέρας του νεογνού, όταν και ομολόγησε ότι το πέταξε στα σκουπίδια, το βρέφος γεννήθηκε νεκρό. Αυτό μένει να φανεί από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Οι ιατροδικαστές θα δώσουν τις απαντήσεις

Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, «υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά την γέννα. Μπορεί να γίνει με μία σειρά εξετάσεων, όπως και από τη διαδικασία της νεκροτομής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας «μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες».

«Η εξέταση είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα όσα είπε ο πατέρας» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Πώς βρέθηκε το νεκρό βρέφος

Για τη διαδικασία εντοπισμού του βρέφους μίλησε στο MEGA ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αρτέμιδας, Γιάννης Αϊδηνιώτης.

«Εκεί που βρήκαμε το βρέφος είναι ο σταθμός απορριμμάτων. Η ταχύτητα της αστυνομίας ήταν μοναδική. Αλλά ευτυχώς έμεινε το κουτί(σ.σ στο οποίο βρίσκονται τα σκουπίδια) με το βρέφος εκεί και δεν είχε πάει στην χωματερή. Εάν είχε πάει δεν θα το βρίσκανε» σημείωσε.

«Εμείς σοκαριστήκαμε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το όλο το βράδυ. Εμείς κάνουμε προσπάθειες να κάνουμε ένα παιδί και εκείνοι τα πετάνε στα σκουπίδια» συμπλήρωσε ο κ. Αϊδηνιώτης.