Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«The Hardest Part»: To πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη

«The Hardest Part»: To πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Η πρώτη σύμπραξη που προϋποθέτει καλλιτεχνική δημιουργικότητα και τεχνητή νοημοσύνη είναι γεγονός. Η συνέχεια επί της οθόνης σας…

Έχει θέση η τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική βιομηχανία; Τουλάχιστον μια εταιρεία φαίνεται να το πιστεύει. H κυκλοφορία του «The Hardest Part», ενός κομματιού από το επερχόμενο άλμπουμ «Notes From a Quiet Life» των «Washed Out», που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου, έχει τη σφραγίδα της AI.

Η δισκογραφική εταιρεία Sub Pop έκανε πράξη την πρώτη συνεργασία μεταξύ ενός καλλιτέχνη, ενός κινηματογραφιστή και του μοντέλου παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης Sora της OpenAI για τη δημιουργία όλων των πλάνων του βίντεο κλιπ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια βίντεο τραγουδιού που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση AI.

Το Sora είναι αναπτύχθηκε από την OpenAI και ειδικεύεται στη δημιουργία κειμένου σε βίντεο. Το μοντέλο δέχεται περιγραφές κειμένου και δημιουργεί βίντεο κλιπ ακολουθώντας τις περιγραφές. Όπως το ChatGPT δημιουργεί κείμενα βασισμένα σε λέξεις, έτσι το Sora κάνει κάτι παρόμοιο με εικόνες και βίντεο.

⇒ Παρακολουθήσετε το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που φτιάχτηκε μόνο με AI

Ένα πείραμα που δεν βρίσκει όλους σύμφωνους

Η δημιουργική ομάδα πίσω από το μουσικό βίντεο «The Hardest Part» λέει ότι το Sora τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι σαρωτικό χωρίς να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους (το συνολικό κόστος του βίντεο δεν έχει αποκαλυφθεί).

Η πρόσβαση στο Sora, το οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, δόθηκε δωρεάν στον σκηνοθέτη του βίντεο, Paul Trillo. Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων, επεξεργάστηκε μαζί 55 αποσπάσματα που επέλεξε από τα περίπου 700 που παρήγαγε το Sora.

Όμως, δεν είναι όλοι στη μουσική βιομηχανία τόσο υποστηρικτικοί στην ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες υπέγραψαν μια επιστολή που ζητούσε αυστηρότερη ρύθμιση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική. Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ονόματα όπως η Billie Eilish, ο J. Balvin και οι κληρονόμοι του Bob Marley και του Frank Sinatra.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024