Μέσα από ένα εκτενές άρθρο λοιπόν, το Pop Culture, προσπαθεί να διαχωρίσει ορισμένες καταστάσεις. Ναι, μπορεί κάποιος σύντροφος να φέρεται εγωιστικά, τοξικά, και πολύ άσχημα, αλλά να μην είναι νάρκισσος, ούτε να πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή. Μπορεί κάποιος να έχει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά και τοξικές συμπεριφορές, χωρίς να έχει NPD (ναρκισσιστική διαταραχή).
Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος όρος ξεχειλώθηκε και έπειτα από κάθε άσχημη συμπεριφορά, υπήρχε και ένας χαρακτηρισμός «νάρκισσου». Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όμως, πως μια ανθρώπινη ύπαρξη και προσωπικότητα είναι πολύ πιο πολύπλοκή απ’ όσο φανταζόμαστε και καλό θα ήταν ως μη ειδικοί να μη τέτοια συμπεράσματα.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το εν λόγω άρθρο.
Στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να καταλάβουμε, είναι πως κάποια άτομα από επιλογή συμπεριφέρονται άσχημα και τοξικά, χωρίς απαραίτητα να είναι νάρκισσοι. Είναι απλά τοξικοί και κακόβουλοι. Ένας νάρκισσος όμως, δηλαδή μια προσωπικότητα με ναρκισσιστική διαταραχή, είναι πολλά περισσότερα από τοξικές συμπεριφορές και υπεροψία.
Μην ξεχνάς πως ένα άτομο, μπορεί επίσης να έχει ναρκισσιστικά μοτίβα συμπεριφοράς και χαρακτηριστικά και πάλι να μην έχει την συγκεκριμένη διαταραχή. «Οι άνθρωποι πληγώνουν ανθρώπους. Και οι πληγωμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλήσουν γι’ αυτό σε κάποιον», τονίζεται.