Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Βήμα της Κυριακής» τιμά με μια σπουδαία εκδήλωση την Ευρώπη, την δημοκρατία αλλά και την δημοσίευση

Το «Βήμα της Κυριακής» τιμά με μια σπουδαία εκδήλωση την Ευρώπη, την δημοκρατία αλλά και την δημοσίευση

Το «Βήμα της Κυριακής» διοργανώνει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου μέσω του θεσμού των μαθητικών του εφημερίδων και σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μια εκδήλωση για την Ευρώπη, για την δημοκρατία αλλά και τον βασικό πυλώνα της, την δημοσίευση, διοργανώνει το «Βήμα της Κυριακής» την Κυριακή 12 Μαΐου μέσω του θεσμού των μαθητικών του εφημερίδων και σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης» με θέμα «Η Δημοσιογραφία ως πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Anassa City Events (Λεωφόρος Παναγιώτη Κανελλόπουλου 4), στο Γουδί.

Μια εκδήλωση για όλους και όλες

Στην εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και σ αυτήν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία που έχουν πάρει μέρος στην έκδοση της μαθητικής τους εφημερίδας για το «Βήμα», θα μελετήσουν την πορεία της δημοσιογραφίας, θα αναζητήσουν τα ίχνη των πρώτων τυπογραφείων, των πρώτων ήχων που άφησε το ραδιόφωνο από την δημιουργία του ως σήμερα, των πρώτων εικόνων της τηλεόρασης και της τηλεοπτικής ενημέρωσης και σήμερα: των απέραντων «λεωφόρων» του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας του.

Τις ερωτήσεις στη διάρκεια των πάνελς που θα στηθούν δεν θα τις κάνουν εδώ δημοσιογράφοι αλλά οι μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας. Τις απαντήσεις (αντιστρέφοντας τους όρους) θα δώσουν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και ψηφιακών μέσων του Ομίλου της Alter Ego Media.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος του MEGA, Κωνσταντίνα Ζαντοπούλου ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024