Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Να τελειώνει το παραμύθι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας - Πυρά σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Ανδρουλάκης: Να τελειώνει το παραμύθι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας – Πυρά σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ έκανε λόγο για αντιπολίτευση Κασσελάκη για τα πρωινάδικα, που είναι «θείο δώρο για τη ΝΔ»

Εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα και δη στα ελληνοτουρκικά, επικρίνοντας την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στις Μοίρες Ηρακλείου, το βράδυ του Σαββάτου.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός – μετά και τη δική μας πίεση και αντίδραση – χρησιμοποίησε τη λέξη ‘πρόκληση’ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, που ως τώρα αρκούνταν να χαρακτηρίζει ‘αχρείαστη ενέργεια’», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και πρόσθεσε χσρακτηριστικά: «Navtex που δεσμεύουν το κεντρικό Αιγαίο είναι ήρεμα νερά για τον κ. Γεραπετρίτη; Η Τουρκία ανακοινώνει ότι στα σχολικά βιβλία θα ενταχθεί η ‘γαλάζια πατρίδα’ για να προετοιμάσει τον εθνικισμό του μέλλοντος – εντάσσεται και αυτό στα ήρεμα νερά;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι «πρέπει να τελειώνει το παραμύθι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Πρέπει να υπάρξει ειδική σχέση εμπορικού χαρακτήρα, με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει σε συγκέντρωση πολιτών στις Μοίρες Ηρακλείου

«Δέκα χρυσά μετάλλια έχουμε πάρει στην ακρίβεια»

Σχολιάζοντας τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως άκουσε τον πρωθυπουργό σήμερα να μην αποδέχεται ότι είμαστε πρωταθλητές ακρίβειας.

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε πρωταθλητές, υπερ-πρωταθλητές ακρίβειας είμαστε. Τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα ήταν 5,4% και μόλις 1,2% στην Ευρώπη. Δέκα χρυσά μετάλλια έχουμε πάρει στην ακρίβεια!».

«Στόχος μας δεν είναι μόνο ο προφανής, να είμαστε δεύτερο κόμμα, αλλά να ξαναγίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα»

«Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη θέλει τους ισχυρούς ισχυρότερους και τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται. Αυτή την ανάπτυξη, να την στείλουμε σπίτι της. Τα διλήμματα για την 9η Ιουνίου είναι καθαρά: ή θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική, που αυξάνει τις ανισότητες, έχει πελατειακές λογικές και δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό στο κράτος δικαίου ή θα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης για το επίδικο των ευρωεκλογών.

«Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις και για τα πρωινάδικα είναι θείο δώρο για τη ΝΔ»

«Κάναμε το πρώτο βήμα στις εθνικές εκλογές. Προφήτευαν ότι θα μας εξαφανίσουν. Άλλοι εξαφανίστηκαν. Τώρα θα κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή δημοκρατική παράταξη, που θα αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις της προόδου για να έχει αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, ο λαός θα κάνει ένα δώρο στον κ. Μητσοτάκη», όπως είπε.

Στρέφοντας τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε πως «αν νομίζουν οι πολίτες ότι η σημερινή αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη θα παράξει πολιτικά αποτελέσματα, νομίζω ότι κάνουν λάθος. Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις και αντιπολίτευση για τα πρωινάδικα είναι θείο δώρο για τη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο πιο ισχυροί είναι και όσο δεν νιώθουν απειλή, τόσο δεν κοιτούν τα προβλήματα των πολιτών. Το διαπιστώνουμε σε μια σειρά από τομείς όπως η υγεία, η ακρίβεια και η παιδεία, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών και σε σκάνδαλα που αποκαλύπτονται», προειδοποίησε.

Και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ «για να υπάρχει ισχυρή, σοβαρή, προοδευτική αντιπολίτευση, από την οποία θα ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος μας δεν είναι μόνο ο προφανής, να είμαστε δεύτερο κόμμα, αλλά να ξαναγίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα», σημείωσε καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στο δίλημμα της σταθερότητας που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει ευρωεκλογών.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024