Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης για το «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»: Επιτίθεται αμυνόμενος για τις δηλώσεις που προκάλεσαν

Κασσελάκης για το «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»: Επιτίθεται αμυνόμενος για τις δηλώσεις που προκάλεσαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο MEGA κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νέα Ιωνία

Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης «αυτό που ζεσταίνει την καρδιά μου είναι το ευχαριστώ των ίδιων των υποψηφίων, όταν μου λένε ότι μας έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία, χωρίς κονέ, χωρίς να χρειαστεί να σου κάνει κάποιος χάρη, το να μπορείς να θέσεις τον εαυτό σου στην κρίση της τοπικής κοινωνίας είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα και πρότυπο προς μίμηση από τα άλλα κόμματα».

«Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή να πάνε στη δικαιοσύνη όλοι οι υπουργοί»

Υπογράμμισε πως έχει δεσμευθεί να επικοινωνήσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μια καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα. «Συνεχίζουμε τις περιοδείες στις βόρειες συνοικίες της Αθήνας, έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα, έχουμε «λιώσει σόλες», μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που αξίζει να τους γνωρίσετε, καθώς έχουν αναδειχθεί από μια καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών, όπου για πρώτη φορά μέλη και φίλοι του προοδευτικού χώρου έχουν επιλέξει τους υποψήφιους που εκείνοι επιθυμούν, αντί να επιλέγονται από κομματικά στεγανά και γραφεία προέδρων με μετρήσεις ακριβοπληρωμένων συμβούλων από το εξωτερικό», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δήλωσή του που έλεγε πως «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», λέγοντας ότι εάν «είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είχαν σωθεί τα παιδιά».

«Η αλήθεια προκαλεί αντιδράσεις. Ας συζητήσουμε, όμως, για το ρήμα που χρησιμοποίησα. Πρώτη από όλους το χρησιμοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποπέμψει. Η ίδια είπε ότι όλοι σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά εγώ δεν σκότωσα αυτά τα παιδιά. Οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, όπου βρίσκομαι, δεν τα έχουν σκοτώσει αυτά τα παιδιά, οι νησιώτες που επισκέφθηκα σε όλο το Αιγαίο δεν τα έχουν σκοτώσει αυτά τα παιδιά, μια συγνώμη δεν έχει ακουστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό το θέμα. Παντελής έλλειψη ευθιξίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Να απολογηθούν εκείνοι που με την αμέλειά τους, την ειρωνεία τους»

Συνέχισε λέγοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήμουν στον στρατό και διεξάγονταν η συζήτηση για την πρόταση μομφής και μιλούσε για αυτό το ζήτημα, είπε ότι, εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Αυτό δεν είπε; Με την ίδια λογική ακριβώς, εάν είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Καραμανλής, αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Τι λένε για αυτό; Με την ίδια λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν τολμάνε να πάρουν τις 11 κατηγορίες που έχουμε περιλάβει στο κατηγορητήριο που έχουμε προτείνει, να πάμε σε προανακριτική και να παραπέμψουμε τον υπουργό στη δικαιοσύνη. Να δούμε αν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Τολμάνε; Ναι ή όχι; Θα συγκαλύψουν για άλλη μια φορά αυτό το έγκλημα; Δεν πρόκειται εγώ να απολογηθώ, που είπα αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός. Να απολογηθούν εκείνοι που με την αμέλειά τους, την ειρωνεία τους, ακόμα και μέσα στη Βουλή έλεγαν κουνώντας το δάχτυλο «πως τολμάτε», «ντροπή σας να θέτετε αμφιβολίες για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου». Εκείνοι να απολογηθούν λοιπόν και να πάνε στη δικαιοσύνη. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάνε στην δικαιοσύνη όλοι. Το ίδιο έχει ζητήσει και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν είμαστε εμείς που ζητάμε να μην πάνε κάποιοι στη δικαιοσύνη. Αλλά υπάρχει ένας υπουργός, από ένα τζάκι, ο οποίος για δύο χρόνια είχε έγγραφες προειδοποιήσεις, πολλαπλές φορές, από τους εργαζόμενους και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις αγνόησε. Θα πάει αυτός ο άνθρωπος στη δικαιοσύνη ναι ή όχι; Ή μια ζωή θα κρυβόμαστε μέσα από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών; Δηλαδή ο Έλληνας που μπλέκει στα δικαστήρια για χρόνια είναι ο άτυχος και αυτός που γεννιέται σε ένα τζάκι και δυο χρόνια αγνοεί προειδοποιήσεις έχει ασυλία. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρή χώρα και σοβαρή δικαιοσύνη».

Επισήμανε ακόμη ότι «μιλάμε για ένα ρήμα, ενώ χάθηκαν 57 ζωές, άνθρωποι που μπορούσαν να ζούνε σήμερα. Συνειδητοποιούμε τι με ρωτάτε; Όλος ο ελληνικός λαός θέλει να δει δικαιοσύνη. Οι οικογένειες, οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν ανακούφιση κι εγώ ερωτώμαι για ένα ρήμα που εν τέλει περιγράφει μια κατάσταση που όλοι ξέρουμε ότι ισχύει. Ας έχουμε κοινή λογική σε αυτή τη χώρα. Επιτέλους».

«Έχουν τρομοκρατηθεί από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το κράτος σαν λάφυρο»

Όσον αφορά όσα είπε με υγειονομικούς στην Πρέβεζα και προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις υπογράμμισε ότι «οι άνθρωποι του δημοσίου αυτή τη στιγμή, πέρα από την εργασιακή επισφάλεια που βιώνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονται όλη την ώρα, έχουμε στα νοσοκομεία επικουρικούς, στα σχολεία αναπληρωτές με πολύ χαμηλές αποδοχές, φοβούνται να μου μιλήσουν μπας και χάσουν την δουλειά τους. Έχουν τρομοκρατηθεί από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το κράτος σαν λάφυρο. Εγώ σας λέω ξεκάθαρα: όποιος τρομοκρατείται από την κομματική ηγεσία του τόπου όσο υπηρετεί το λειτούργημά του στο δημόσιο και ειδικά οι υγειονομικοί που σώζουν ζωές και στους οποίους βασιστήκαμε στην διάρκεια της πανδημίας, θα έχουν εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίπλα τους. Τελεία και παύλα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε επίσης πως «επιτέλους ας αφήσουμε σε δευτερεύουσα μοίρα τις υποκριτικές ευγένειες σε αυτόν τον τόπο. Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να προστατέψουμε τη μισθωτή εργασία. Θέλουμε να φέρουμε δικαιοσύνη στη φορολογία μειώνοντας τους φόρους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως εδώ στη Νέα Ιωνία που μια μικρή επιχείρηση πληρώνει την ίδια φορολογία με εκείνες που βάζουν ανεμογεννήτριες και βγάζουν εκατομμύρια. Είναι δίκαιο αυτό; Με αυτά γιατί δεν ασχολούμαστε; Γιατί παρουσιάζετε μόνο αυτά που «προσβάλουν» την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας; Με τα πραγματικά προβλήματα να ασχοληθείτε. Με τον κόσμο που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά: ίδια φορολογία για τους μεγάλους, μπλέκουν στα δικαστήρια για χρόνια, δεν έχουν διασυνδέσεις, δεν έχουν ρευστότητα από τις τράπεζες. Πού πάει αυτό το πράγμα; Και μετά αναρωτιόμαστε αν πονάει η αλήθεια».

Δεν απάντησε σε ερώτηση για τα λεγόμενα των Σπίρτζη, Βασιλειάδη

Ερωτηθείς για τα λεγόμενα των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη, που δεν επικρότησαν τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περί «των υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που έχει επιλέξει η βάση του κόμματος». Στη συνέχεια ευχαρίστησε το πάνελ της εκπομπής και αποχώρησε, αρνούμενος επί της ουσίας να σχολιάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Tο Παρίσι 2024 θα είναι οι πιο σέξι Ολυμπιακοί Αγώνες όλων των εποχών;

Θα διατεθούν συνολικά 20.000 γυναικεία προφυλακτικά, 200.000 ανδρικά προφυλακτικά και 10.000 οδοντικά φράγματα - Υπάρχει όμως κάποια λογική στις επιλογές που προσφέρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024