Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κούνεβα: Η επίθεση στη Ράφα οδηγεί σε γενοκτονία - Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας

Κούνεβα: Η επίθεση στη Ράφα οδηγεί σε γενοκτονία – Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας

«Μπροστά σε αυτό το έγκλημα κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός», υπογράμμισε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΚΚΕ Κωνσταντίνα Κούνεβα

Οι επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και το κλείσιμο των σημείων ελέγχου πρέπει να σταματήσουν στη Ράφα και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει σε δήλωση η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΚΚΕ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Κούνεβα «στα βόρεια επικρατεί πλήρους κλίμακας λιμός. Η επίθεση στη Ράφα οδηγεί σε γενοκτονία. Το νερό, τα τρόφιμα και τα καύσιμα είναι εξαιρετικά ελλιπή. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τίποτα για να τροφοδοτήσουν τις γεννήτριές τους. Οι αδιάκοπες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οι ελλείψεις καυσίμων οδήγησαν στο κλείσιμο των μαιευτηρίων παντού. Αρχίζουν να κλείνουν επίσης ολόκληρα νοσοκομεία».

«Μπροστά σε αυτό το έγκλημα κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός»

Ακολούθως η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή έδιναν άλλοθι στην επίθεση του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό, είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Καταληκτικά η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπογράμμισε πως «μπροστά σε αυτό το έγκλημα κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων για ολονύχτια διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 20:00, στα Προπύλαια. Φωνάζουμε δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024