Βολές κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο βουλευτής Β’1 Βορείου Τομέα Αθηνών Ευκλέιδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι «ο Σκρέκας μάς κοροϊδεύει ψιλό γαζί», αναφερόμενος «στην εφαρμογή e-katanalotis που οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να εξοικονομήσουν 10-15% στις αγορές τους με τη σύγκριση των τιμών».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Σκρέκας «μάς λέει ότι οι πολίτες μπορούν να χτυπήσουν την ακρίβεια ψάχνοντας με τη νέα τεχνολογία τις πιο φτηνές τιμές».

Κατά τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς «ο κ. Σκρέκας ξέρει πολύ καλά ότι αυτό θα ίσχυε αν, και μόνο αν, οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες λειτουργούσαν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

«Ανακοινώνει το ένα ανούσιο μέτρο μετά από το άλλο για να δείχνει ότι κάτι κάνει»

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς προσθέτει ότι «ξέρει ότι στην πραγματικότητα αποτελούν ένα καρτέλ που κρατά τις τιμές ψηλά, και ότι ο «ανταγωνισμός» μέσω ειδικών προσφορών είναι μέσα στο παιχνίδι».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι «η κυβέρνησή του είναι σύμμαχος των καρτέλ, και άρα ανακοινώνει το ένα ανούσιο μέτρο μετά από το άλλο για να δείχνει ότι κάτι κάνει» και υπογραμμίζει πως «οι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ συνεχίζουν να κοιμούνται ήσυχοι βλέποντας στο όνειρό τους βουτιές σε πισίνα γεμάτη από χρυσά νομίσματα».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: