Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει σταθερότητα στην ακρίβεια» - Φουντώνει η αντιπαράθεση εν όψει ευρωεκλογών

«Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει σταθερότητα στην ακρίβεια» – Φουντώνει η αντιπαράθεση εν όψει ευρωεκλογών

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναφέρονται στο ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά

Στα ύψη σκαρφαλώνει η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το κυβερνών κόμμα για μια σειρά ζητημάτων, προεξέχοντος  της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Μιλώντας στο MEGA, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λυδία Βενέρη τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Πρέπει να συζητήσουμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε»

«Όσον αφορά την ακρίβεια βλέπουμε τον πληθωρισμό να συνεχίζει, τις τιμές να μην αλλάζουν. Αυτό που προτείνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, με αύξηση προστίμων. Μείωση του ΦΠΑ και 0% σε βρεφικά προϊόντα. Τα έσοδα θα έρθουν από πλαφόν που θα τεθεί στα υπερκέρδη στην ενέργεια και στα πετρέλαια».

Ακόμη, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιθυμεί μία ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, όσον αφορά το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που δολοφονούν παιδιά» τόνισε πως έχει δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την απάντησή του. «Πραγματικής ουσίας είναι η συζήτηση με τον κόσμο. Ανεξαρτήτως των δηλώσεων πρέπει να κοιτάμε την ουσία», ανέφερε.

Καρχιμάκης: Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει σταθερότητα στην ακρίβεια και στα υπερκέρδη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Καρχιμάκης επισήμανε πως το κόμμα του έχει ουσιαστικές προτάσεις για την ακρίβεια, όπως και για το στεγαστικό πρόβλημα.

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης ανέφερε επίσης πως η ψήφος στη ΝΔ σημαίνει σταθερότητα στην ακρίβεια και στα υπερκέρδη.

«Εάν θέλουμε αυτό τότε να ψηφίσουμε ΝΔ. Εάν όμως, θέλουμε αλλαγή με μία Ευρώπη με επίκεντρο των άνθρωπο και μία κλάδα πιο δίκαιη με ενίσχυση του ΕΣΥ και άλλα τότε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, θέλω να σταθώ σε σχέση με την Ευρώπη. Εκεί που θα διαφωνήσουμε είναι ποια ευρώπιά διεκδικούμε. Από το 2010 λέμε για τη νομιμοποίηση του ευρωομολόγου. Πρέπει να συζητήσουμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε».

Ομράν: Η ΝΔ έχει δείξει πως όταν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, μειώνει φόρους

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Ορέστης Ομράν αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας υποστήριξε ότι κανείς δεν την αρνείται.

«Όταν ο πρωθυπουργός λέει σταθερά προς την Ευρώπη εννοεί ένα πολιτικό κλίμα χωρίς τοξικότητα με γνώμονα την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης. Η εντατικοποίηση των ελέγχων είναι συνεχής αλλά πλέον υπάρχουν και τα εργαλεία, όπως το e-katanalotis. Η ΝΔ έχει δείξει πως όταν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, πρώτη είναι αυτή που μειώνει φόρους», επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Ορέστης Ομράν τόνισε στη συνέχεια πως είναι πιο εύκολο να είσαι με την αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι «το θέμα της σταθερότητας το έθεσε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είπε πως ψηφίζουμε για να φύγει ο Μητσοτάκης. Και ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι σε αυτό».

Δείτε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων στο MEGA:

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024