Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό – «Μας οδηγεί στην επαρχιοποίηση»

Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό – «Μας οδηγεί στην επαρχιοποίηση»

«Τα χρόνια των μη διαπραγματεύσεων κατάφεραν μόνο ένα πράγμα: Η Κυπριακή Δημοκρατία υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία έγινε μέλος της ΕΕ από μόνη της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο τέως τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από aa.com.tr), μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου και επέκρινε τον νυν ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Για πολλά χρόνια, αναφέρει, ο πρώην τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχε ακολουθήσει μια πολιτική «να μην διαπραγματευόμαστε μέχρι ν’ αναγνωριστεί η κυριαρχία μας», προσθέτοντας ότι «ζητήθηκε από τον Κληρίδη και τον ΟΗΕ να αναγνωρίσουν επίσημα την τδβκ» – όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – «με την οποία ακόμη και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορούσε να παίξει αγώνα».

«Τα τελευταία 3 χρόνια, 40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»

«Τα χρόνια των μη διαπραγματεύσεων κατάφεραν μόνο ένα πράγμα: Η Κυπριακή Δημοκρατία υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία έγινε μέλος της ΕΕ από μόνη της και για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού όσον αφορά το διεθνές δίκαιο.

»Τα τελευταία 3 χρόνια, 40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια. Η συνέχιση αυτού, εξυπηρετεί μόνο ένα πράγμα: την επαρχιοποίηση», υπογράμμισε.

Αγώνας για «λύση και ειρήνη»

Η Σελμά Ειλέμ, πρόεδρος της τουρκοκυπριακής συντεχνίας καθηγητών ΚΤΟΕΟΣ, επέκρινε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και την απόρριψη εκ μέρους του των προτάσεων της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Σε γραπτή της δήλωση, άσκησε κριτική στον Τατάρ «για την απόρριψη όλων των προτάσεων της κ. Ολγκίν» και πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα για λύση και ειρήνη.

Επικρίνοντας τις πολιτικές για την ιθαγένεια, ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να ρυθμιστεί με λύση και ειρήνη στο νησί. Χαρακτήρισε τον διορισμό της Ολγκίν ως μια σημαντική εξέλιξη.

Πηγή: politis.com.cy/ΚΥΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024