Το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν μαγικό. Και άκρως «ερυθρόλευκο». Ο Ολυμπιακός επικρατεί της Άστον Βίλα με 2-0 και περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League είναι γεγονός. Και πλέον ένα 90λεπτο χωρίζει την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την κούπα.

Στον ιστορικό δεύτερο ημιτελικό του Ολυμπιακου με την ομάδα του Ουνάι Έμερι αγωνίστηκε και ένας ποδοσφαιριστής που δεν περίμενε κανείς να παίξει στον συγκεκριμένο αγώνα. Στο 77′ ο καταπονημένος Κίνι, ο οποίος τα… είχε δώσει όλα απέναντι στους Ντιαμπί, Κας και έχει κάνει υπερπροσπάθεια μαζί με τον Ντάνιελ Ποντένσε για να τους περιορίσει αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του παίρνει ο νεαρός Απόστολος Αποστολόπουλος.

Ο 21χρονος Σερραίος αριστερός μπακ φοράει τη φανέλα της πρώτης ομάδας μόλις για δεύτερη φορά. Πότε ήταν η πρώτη; Σε έναν αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό για τους «16», όταν είχε ξεκινήσει βασικός τότε υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Είχε πάρει… γεύση ο Αποστολόπουλος από την πρώτη ομάδα. Αλλά αυτό που έζησε το βράδυ της Πέμπτης θα το διηγείται κάποτε στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Από τις Σέρρες το μεγάλο βήμα στον Ολυμπιακό

Το 2020 ο Ολυμπιακός «τσιμπάει» από τον Πανσερραϊκό το «διαμάντι» των Σερρών. Τον, 17χρονο τότε, Απόστολο Αποστολόπουλο. Ο Κώστας Τσιμίκας εκείνη την περίοδο μεσουρανεί με τους Πειραιώτες, έχοντας πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του, με απίθανες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα δύο κοινά των δύο αριστερών μπακ; Πρώτον, η καταγωγή τους. Οι Σέρρες. «Είναι ο μικρός μου αδερφός». Έτσι τον αποκαλούσε ο «Τσίμι» τον Αποστολόπουλο. Δεύτερο κοινό; Η ομάδα που τους ανέδειξε. Ο Πανσερραϊκός φυσικά.

Ένα υπέροχο ταξίδι μόλις έχει ξεκινήσει για τον κοκκινομάλη ποδοσφαιριστή. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Απόστολος Αποστολόπουλος μετράει 73 συμμετοχές και 2 γκολ με τη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού.

Προτίμησε Ολυμπιακό αντί για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Το καλοκαίρι του 2020 ομάδες από την Ολλανδία, αλλά και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τον Σερραίο αριστερό μπακ, που μπορεί επίσης να αγωνιστεί σε όλη την τετράδα της άμυνας. Και στόπερ. Και δεξί μπακ. Αλλά ο Αποστολόπουλος προτιμάει τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος που τον καλωσόρισε εκείνον τον Ιούνιο; Μα, ο Κώστας Τσιμίκας φυσικά: «Καλωσόρισες στην οικογένειά μας μικρέ μου αδερφέ», έγραψε ο «Τσίμι» στο Instagram.

Το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και η απόλυτη αποθέωση σε ημιτελικό Ευρώπης για τον Πρωταθλητή Ευρώπης!

Την 1η Δεκεμβρίου 2021 ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον 18χρονο Απόστολο Αποστολόπουλο. Με τον μικρό να αγωνίζεται 45 λεπτά σε εκείνο το ματς και να παίρνει… γεύση πρώτης ομάδας.

Δυόμιση χρόνια μετά έρχεται η δεύτερη συμμετοχή. Αυτή η συμμετοχή όμως, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Στο 77′ του ιστορικού ημιτελικού του Europa Conference League με την Άστον Βίλα, και ενώ ήδη ο Πειραιάς έχει βάλει τα γιορτινά του για να γιορτάσει τη σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό της «Opap Arena», στη θέση του Κίνι περνάει ο Αποστολόπουλος. Και σύσσωμο το «Γ. Καραϊσκάκης» πανηγυρίζει λες και μόλις έχει επιτευχθεί κάποιο γκολ!

Ο 21χρονος Σερραίος αμυντικός γνωρίζει πρωτόγνωρη αποθέωση! 30.000 κόσμος φωνάζει ρυθμικά το όνομα του, προ ημερών, πρωταθλητή Ευρώπης με την Κ19 του Ολυμπιακού! Και στα πόδια του Αποστολόπουλου… βγαίνουν φτερά! Το ψυχολογικό boost είναι τεράστιο, η όποια απειρία και αν υπάρχει σε τέτοιο επίπεδο παραμερίζεται και για 15+ λεπτά ο κοκκινομάλης συντοπίτης του Τσιμίκα κάνει μία μεστή εμφάνιση. Το βάπτισμα του πυρός είναι γεγονός.

Και τώρα… Τούμπα! Με τους Ορτέγκα, Ρίτσαρντς πιθανότατα πάλι εκτός, και τον Κίνι που είναι σχετικά αμφίβολος, ο Αποστολόπουλος είναι υποψήφιος για την ενδεκάδα του μεγάλου αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Που θα κρίνει πάρα πολλά στην υπόθεση τίτλος στη Stoiximan Superleague.