Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ (1-1)

Πήρε το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ (1-1)

Ο ΑΠΟΕΛ βολεύτηκε με την ισοπαλία στον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας (1-1) και κατέκτησε τον 29ο τίτλο της ιστορίας του και πρώτο μετά από μία πενταετία.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας πήγαν ισόβαθμοι στο ντέρμπι τίτλου της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου, μόνο που οι γηπεδούχοι έπαιρναν την κούπα και με ισοπαλία. Όπως κι έγινε, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο ΓΣΠ και εκείνη του Σα Πίντο ήταν που πανηγύρισε το 29ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά από πέντε χρόνια. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να κατακτήσουν το παρθενικό τους πρωτάθλημα.

Τα πάντα έγιναν στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς μόλις στο 4′ από εκπληκτική μπαλιά του Γκάμα ο Φαράζ πρόλαβε την έξοδο του Μπέλετς και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μέσω VAR μέτρησε αφού ο σκόρερ καλυπτόταν. Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε ελάχιστα καθώς στο 9′ από τραγική αδράνεια του Ντιουνκού ο Μαρκίνιος πλάσαρε για το 1-1.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν ιδιαίτερα κλειστό και χωρίς πολλές ευκαιρίες. Παρότι η ΑΕΚ ήταν αυτή που «καιγόταν» για γκολ, άργησε να ρισκάρει και δεν κατάφερε ποτέ να βρει το δεύτερο γκολ και να γράψει ιστορία. Με το σφύριγμα της λήξης, όπως είναι λογικό, το ΓΣΠ… πήρε φωτιά.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κβιλιτάια (82′ Κρέσπο), Τσεμπάκ, Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (76′ Δώνης), Σαρφό (76′ Βιγιαφάνιες), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (89′ Τομανέ).

ΑΕΚ Λάρνακας: Πίριτς, Ντιουνκού, Λέδες, Σολ (76′ Τρισκόφσκι), Φαράζ (66′ Γκιούρτσο), Γκαρθία, Μιλίσεβιτς, Γκάμα (66′ Σάντος), Πονς (61′ Λόπες), Ρομπέρζ, Τόνγκια (76′ Ντίμερς).

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024