Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League την 29η Μαΐου στην Αθήνα και «OPAP Arena», με τις προετοιμασίες για την παρουσία των δύο ομάδων να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την UEFA, ο τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «βιόλα» δικαιούνται περίπου 9.000 εισιτήρια για το παιχνίδι. Όμως σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα είναι δύσκολο να δούμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό Ιταλών οπαδών στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η «Corriere Dello Sport» το φετινό ταξίδι θα είναι πιο ακριβό σε σχέση με το περσινό, καθώς θυμίζουμε πως η Φιορεντίνα είχε βρεθεί ξανά στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας το τρόπαιο από τη Γουέστ Χαμ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολη ακόμη μία ανάλογη μετακίνηση.

Στο δημοσίευμα, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των οργανωμένων οπαδών των «βιόλα» (ATF), Φεντερίκο Ντε Σινόπολι, επισημαίνοντας: «Είναι ένα περίπλοκο ταξίδι, γιατί σε σχέση με την Πράγα πέρσι, όπου ήταν δυνατόν να ταξιδέψεις οδικώς και οργανώσαμε πούλμαν ακόμα και την τελευταία στιγμή, στην Αθήνα πηγαίνεις αεροπορικώς και τα εισιτήρια είναι ακριβά.

Επίσης, δεν είναι απλό να βρεις πτήσεις τσάρτερ στην Ιταλία, λόγω αριθμού διαθέσιμων αεροσκαφών».

Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με την έγκυρη εφημερίδα, στην Αθήνα αναμένονται περίπου 3.000 οπαδοί της Φιορεντίνα, ενώ άλλα δημοσιεύματα κάνουν για μέχρι 5.000 άτομα, σίγουρα όχι 9.000 που είναι ο συνολικός αριθμός των εισιτηρίων.

Από την πλευρά της η UEFΑ είναι αδύνατο να αφήσει απούλητα τα εισιτήρια που θα απομείνουν.