Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 16-8: Μια ακόμα κούπα για τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 16-8: Μια ακόμα κούπα για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης (16-8) και κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο Κύπελλο – Αυτός ήταν ο 25ος τίτλος συνολικά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι πλέον στοχεύουν στην κατάκτηση του νταμπλ

Ακόμα ένα τίτλος για την ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 16-8 του Απόλλωνα Σμύρνης στον τελικό και στέφθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχοι Ελλάδας και 25η φορά συνολικά στην ιστορία τους.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Πλέον, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στους επόμενους στόχους της σεζόν, αφού έχουν μπροστά τους τα play-offs του πρωταθλήματος αλλά και το Final-4 του Len Champions League.

Το ξεκίνημα του τελικού ήταν αρκετά δυνατό με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται δύο φορές με Γούβη και Γενηδουνιά, αλλά τον Απόλλωνα να απαντάει με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω και να παίρνει προβάδισμα με ωραίο σουτ του Χονδροκούκη από την περιφέρεια.

Ο Γενηδουνιάς αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαϊδης και ισοφάρισε σε 3-3 και, λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αλαφραγκής πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γενηδουνιά και από κοντά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε, στην συνέχεια, αισθητά, την άμυνά του και αφού βρήκε ρυθμό κατάφερε να ανοίξει την διαφορά, φτάνοντας στον τίτλο. Οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν βρήκαν γκολ στην κόντρα και ξέφυγαν 8-3 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να ανατρέψει τέτοια διαφορά απέναντι στους Πειραιώτες και το πείσμα που έδειξε η  «ταξιαρχία» απλώς διατήρησε τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Μάλιστα, το σκορ ήταν 12-8 στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ, ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Σουσιασβίλι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 16-8.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024