Το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού. Οι Πειραιώτισσες πραγματοποίησαν την έκπληξη και πήραν το τρόπαιο στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό, αφού επικράτησαν στην διαδικασία των πέναλτι του Ολυμπιακού με 4-2, μετά το 9-9 που προέκυψε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα εντός των συνόρων για τις ερυθρόλευκες μετά από 5 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό, με την Ελευθερία Πλευρίτου να βάζει μπροστά τις ερυθρόλευκες στην πρώτη επίθεση της ομάδας της με σουτ από την περιφέρεια. Ο Εθνικός όχι μόνο απάντησε με τη Σοφία Τορνάρου να σκοράρει με δυνατό σουτ στο αριστερό γάμα της Σταματοπούλου, αλλά με την Αριάδνη Καραμπέτσου πήρε προβάδισμα στον αγώνα.

Με ένα περίπου λεπτό να απομένει για τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου η Χριστίνα Σιούτη ισοφάρισε με οβίδα σε 2-2, για να ανακτήσει το προβάδισμα ο Εθνικός με την Ειρήνη Νίνου στην αμέσως επόμενη επίθεση (2-3).

Ο Εθνικός ξεκίνησε καλά και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Νίνου ,μπορεί να αστόχησε σε πέναλτι, ωστόσο έδωσε για τρίτη φορά στον τελικό προβάδισμα στην ομάδα της για το 3-4.

Το τρίτο προσωπικό γκολ της διεθνούς περιφερειακής έφερε τον Εθνικό για πρώτη φορά στο +2, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, και αύξησε την πίεση στο μεγάλο φαβορί. Ο Ολυμπιακός βρήκε επιτέλους λύσεις στην παίκτρια παραπάνω με Ελευθερία Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη, σκόραρε και με ένα πέναλτι, αλλά οι αποκρούσεις της Σωτηρέλη και δύο περιφερειακά σουτ από Καραμπέτσου και Τέρνερ επέτρεψαν στις «κυανόλευκες» να μπουν με προβάδισμα (7-6) στην τελευταία περίοδο.

Η Ξενάκη ισοφάρισε σε παίκτρια παραπάνω, 6΄26΄΄ πριν την λήξη του οκταλέπτου για τις ερυθρόλευκες. Το ματς έγινε… ροντέο, με μεγάλη ένταση και πολύ δυνατά μαρκαρίσματα, με την 18χρονη Καραμπέτσου να ισοφαρίζει σε 8-8. Η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε ξανά προβάδισμα στις ερυθρόλευκες στο 1΄44΄΄, αλλά στο φινάλε ο προπονητής του Εθνικού, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο που τον δικαίωσε απόλυτα. Κάλεσε τάιμ-άουτ στα 45 δευτερόλεπτα, επέλεξε να πάει σε επίθεση 7 εναντίον 6 και είδε την τερματοφύλακα Ελένη Σωτηρέλη να πετυχαίνει από κοντά το γκολ της ισοφάρισης, στα 24΄΄(9-9). Ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση, κέρδισε αποβολή αλλά δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

Οπως και στον χθεσινό ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη, οι παίκτριες του Εθνικού ήταν απόλυτα ψύχραιμες στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας 100% ευστοχία (4/4). Στην πρώτη κιόλας σειρά εκτελέσεων, η Σωτηρέλη απέκρουσε το σουτ της Ελευθεριάδου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της. Η Ξενάκη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Εθνικός πανηγύρισε τον πρώτο εγχώριο τίτλο του στο γυναικείο πόλο μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2

Τα πέναλτι: 2-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 3, Οικονόμου, Τέρνερ 1, Μπέτα, Νίνου 3, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Μιχαΐλοβιτς, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 1, Μαυρωτά, Κατσιμπρή, Κλαψιανού.