Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οικογένειες των ομήρων κατά Νετανιάχου - «Βγείτε στους δρόμους, πρέπει να σώσουμε τη χώρα από αυτόν»

Ισραήλ: Οικογένειες των ομήρων κατά Νετανιάχου – «Βγείτε στους δρόμους, πρέπει να σώσουμε τη χώρα από αυτόν»

Οι οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα έδωσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, στην οποία κάλεσαν τους Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους για να «σώσουν τη χώρα από τον Νετανιάχου».

Αντιδράσεις κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου από τις οικογένειες των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα προκάλεσε η δημοσιοποίηση του βίντεο με τον όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ από τη Χαμάς.

«Για να σώσουμε τους ομήρους από τη Χαμάς, πρέπει να σώσουμε το Ισραήλ από τον Νετανιάχου»

Αρχικά το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων στο Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία.

«Κάθε σημάδι ζωής που λαμβάνεται από τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς είναι μια ακόμη κραυγή αγωνίας προς την ισραηλινή κυβέρνηση και τους ηγέτες της», αναφέρει η ομάδα των οικογενειών στην ανακοίνωσή της.

«Δεν μας περισσεύει ούτε ένα λεπτό! Πρέπει να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε μια συμφωνία που θα τους φέρει όλους πίσω σήμερα», προσέθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης ότι ο Πόπλεγουελ πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, oι οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα έδωσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, στην οποία κάλεσαν τους Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους για να «σώσουν το Ισραήλ από τον Νετανιάχου» και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνται στη Γάζα.

«Η Χαμάς ανακτά την κυριαρχία της σε περιοχές που προηγουμένως είχαν καταληφθεί από το Ισραήλ. Δεν υπάρχει στρατηγική- τα βόρεια τμήματα της χώρας έχουν πάρει φωτιά και τα νότια τμήματα είναι πλέον ένα ενεργό πεδίο βολής. Όσοι εκκένωσαν είναι εντελώς παραμελημένοι. Η καταστροφή μεγαλώνει. Αν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, θα χάσουμε όχι μόνο τους ομήρους αλλά και την ίδια τη χώρα», ανέφεραν αρχικά στη δραματική τους ανακοίνωση.

Στη συνέχεια προσέθεσαν πως «ο Νετανιάχου δεν είναι μόνο το εμπόδιο που μας εμποδίζει να πάρουμε πίσω τους ομήρους μας. Είναι επίσης το εμπόδιο που εμποδίζει το κράτος του Ισραήλ να πετύχει. Για να σώσουμε τους ομήρους από τη Χαμάς, πρέπει να σώσουμε το Ισραήλ από τον Νετανιάχου».

Ακολούθως έκαναν έκκληση σε άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πολέμου του Ισραήλ όπως ο Μπέιν Γκαντζ, ο Γκάντι Άιζενκοτ, ο Γιόαβ Γκάλαντ και τα μέλη του κόμματος Λικούντ, του συνασπισμού «που έχουν ακόμα συνείδηση: Προκειμένου να σωθούν οι όμηροι που σαπίζουν στις τρομοκρατικές σήραγγες της Χαμάς, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί το σαμποτάζ και να σταματήσει η εγκληματική εγκατάλειψη των ομήρων, σας καλούμε – ρίξτε αυτή την κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση οδηγεί ολόκληρη τη χώρα προς την καταστροφή»

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους ομήρους, οδηγεί ολόκληρη τη χώρα προς την καταστροφή. Σταματήστε να συνεργάζεστε μαζί τους, σώστε τους ομήρους και σώστε το κράτος του Ισραήλ. Βγείτε και πείτε στο κοινό ότι για να σώσουμε τους ομήρους μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», συμπληρώνουν.

«Εμείς, οι οικογένειες των ομήρων και τα μέλη του κοινού, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι στην πατρίδα τους. Ελάτε μαζί μας και βγείτε στους δρόμους. Δεν υπάρχει νίκη και δεν μπορεί να υπάρξει νίκη χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Όταν βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους, θα σώσουμε τους ομήρους και τη χώρα», κατέληξαν.

«Ο Νετανιάχου εγκαταλείπει τους ομήρους»

Μιλώντας έξω από τη στρατιωτική βάση Kirya, η Αγιάλα Μέτζγκερ, νύφη του Γιόραμ Μέτζγκερ που κρατείται αιχμάλωτος στη Γάζα, δήλωσε ότι «τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός ασχολείται με το εγκληματικό σαμποτάρισμα των συμφωνιών για τους ομήρους. Εξαιτίας του Νετανιάχου δεν υπάρχει συμφωνία και οι όμηροι δεν επιστρέφουν».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαταλείπει τους ομήρους λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και η εισβολή στη Ράφα και η επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης εκεί «απομακρύνει τη συμφωνία και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των οικογενειών μας».

«Οι δεξιοί υπουργοί τον κρατούν ουσιαστικά όμηρο τον Νετανιάχου»

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Al Jazeera που πλέον μεταδίδει από το Αμμάν της Ιορδανίας, καθώς το Ισραήλ έχει απαγορεύσει το καταριανό δίκτυο, το μήνυμα των οικογενειών των ομήρων «εδώ και μήνες είναι ότι δεν ενδιαφέρεστε για τους συγγενείς μας που κρατούνται όμηροι στη Γάζα. Ο κόσμος θέλει να δει τους ομήρους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Υπάρχει πολλή κριτική στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Είναι ένας πολιτικός με εμπειρία για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ήρθε στην εξουσία αυτή τη φορά φέρνοντας την ακροδεξιά – όχι επειδή είναι απαραίτητα η ιδεολογία του, αλλά επειδή ήταν ο μόνος τρόπος για να σχηματίσει συνασπισμό και να γίνει πρωθυπουργός.

Τώρα οι δεξιοί υπουργοί τον κρατούν ουσιαστικά όμηρο, αν θέλετε, επειδή θέλουν μια εισβολή στη Ράφα. Πολλοί λένε ότι αυτό που κάνει είναι να παρατείνει τον πόλεμο στη Γάζα για τη δική του πολιτική επιβίωση, επειδή αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024