Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Συνελήφθη Ιρανός που έφερε όπλο στην παλιά Λευκωσία

Κύπρος: Συνελήφθη Ιρανός που έφερε όπλο στην παλιά Λευκωσία

Ως εξαιρετικά σοβαρό χειρίζεται η Κυπριακή Αστυνομία το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Απρόβλεπτες διαστάσεις έλαβε έλεγχος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) της Κυπριακής Αστυνομίας στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας (εικόνα πάνω από ertnews).

Στη διάρκεια του ελέγχου σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι διέμεναν άτομα παράνομα, πρόσωπο το οποίο άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, ανέσυρε πιστόλι το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετά την ακινητοποίηση του κατόχου του, ήταν γεμάτο και έτοιμο για χρήση.

Έγινε η σύλληψή του και μεταφέρθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ,  ότι πρόκειται για άτομο ιρανικής καταγωγής.

Ο συλληφθείς όταν είδε τους αστυνομικούς έβγαλε πιστόλι το οποίο όπως διαπιστώθηκε, ήταν γεμάτο και έτοιμο για χρήση

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από πού εισήλθε στο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία έδαφος, εάν δηλαδή επρόκειτο για άτομο το οποίο εισήλθε νομίμως στην Κύπρο και ενδεχομένως να παραμένει παράτυπα ή εάν πέρασε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, κάτι που – σύμφωνα με την ίδια πηγή – θεωρείται πολύ πιθανότερο αφού η περιοχή όπου εντοπίστηκε, στη συνοικία Τακτελκαλέ, βρίσκεται πάνω στη Νεκρή Ζώνη.

Τι ανησυχεί τις Αρχές

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις κυπριακές Αρχές είναι το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άτομο να σχεδίαζε κάποια τρομοκρατική ενέργεια δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Κυπριακή Αστυνομία ανακάλυψε και ματαίωσε σχέδια για επιθέσεις εναντίον στόχων οι οποίες σχετίζονται με το Ισραήλ και χώρες της Δύσης, ακόμα και εναντίον σχολείων στα οποία φοιτούν παιδιά διπλωματών, συλλαμβάνοντας τους δράστες οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν Ιρανοί και είχαν εισέλθει παράνομα από τα κατεχόμενα.

Sports in

Μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο νικητής του ζευγαριού Εγνάτια-Μπάνια Λούκα θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024