Θερμοκρασίες ρεκόρ στο Μεξικό – Αγγιξε τους 50 βαθμούς o υδράργυρος
Στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο υδράργυρος σε δέκα πόλεις του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, εν μέσω κύματος καύσωνα που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.
Στη μεξικανική πρωτεύουσα, σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 34,3 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα. Στη γειτονική Πουέμπλα ο υδράργυρος έφθασε την Πέμπτη στους 35,2 βαθμούς Κελσίου, συντρίβοντας το ρεκόρ των 34,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1947.
Στη Σιουδάδ Βικτόρια, στην πολιτεία Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε την Πέμπτη στους 47,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1998.
Στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Το κύμα καύσωνα προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές του Μεξικού, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, του οποίου η θητεία λήγει τον Οκτώβριο, διαβεβαίωσε τους πολίτες για την επάρκεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, χαρακτηρίζοντας μεμονωμένα περιστατικά τις διακοπές ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε επτά θανάτους που σχετίζονται με το κύμα καύσωνα από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442