Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων

Τα εκσυγχρονισμένα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, τα οποία κατασκευάζονται από βιομηχανίες της Βόρειας Κορέας, θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2026, αναβαθμίζοντας το πυροβολικό της.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε χθες Παρασκευή συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (MLRS) και παρακολούθησε άσκηση με δοκιμαστικές βολές των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων (φωτογραφία, επάνω, από το KCNA).

Tα εκσυγχρονισμένα συστήματα MLRS 240 mm κατασκευάζονται από εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες

Η φωτογραφία, που μεταδόθηκε από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας στις 11 Μαΐου 2024, δείχνει τη δοκιμαστική εκτόξευση, την προηγούμενη ημέρα, ελεγχόμενων βλημάτων από τον νέο πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων των 240 mm

Οπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενημερώθηκε για τα εκσυγχρονισμένα συστήματα MLRS 240 mm και παρακολούθησε δοκιμαστικές βολές «κατευθυνόμενων» βλημάτων που κατασκευάζονται από εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες.

Τα εκσυγχρονισμένα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2026, αναβαθμίζοντας το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας, υπογραμμίζει το KCNA.

Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι οκτώ οβίδες που εκτοξεύτηκαν από το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων έπληξαν στόχους «σημείου», ισχυριζόμενη ότι η δοκιμή απέδειξε την «καταστροφική του δύναμη».

Στοχεύει τη Σεούλ

«Σύντομα θα γίνει μια σημαντική αλλαγή στην αύξηση της ικανότητας μάχης πυροβολικού του στρατού μας», είπε ο Κιμ, ζητώντας ν’ αυξηθεί η παραγωγή βλημάτων και όπλων πυροβολικού στο «υψηλότερο επίπεδο».

Το οπλικό σύστημα πιστεύεται ότι στοχεύει την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024