Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Δημοσίευσε νέο βίντεο με όμηρο - Νεκρός έπειτα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Χαμάς: Δημοσίευσε νέο βίντεο με όμηρο – Νεκρός έπειτα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Νέο βίντεο με όμηρο δημοσίευσε η Χαμάς και στη συνέχεια γνωστοποίησε την τύχη του.

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον 51χρονο όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ και στη συνέχεια γνωστοποίησε πως πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

Το Ισραήλ χαρακτηρίζει τα βίντεο με τους ομήρους που δημοσιεύει η Χαμάς ως «θλιβερό ψυχολογικό πόλεμο»

Αρχικά η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Κασάμ δημοσίευσαν ένα βίντεο διάρκειας 11 δευτερολέπτων που έδειχνε τον Πόπλεγουελ, χωρίς να κάνει γνωστό τίποτα περισσότερο σχετικά με την τύχη του, υποστηρίζοντας ότι θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Στο σύντομο βίντεο ο Πόπλεγουελ διακρίνεται με μία μεγάλη μελανιά στο δεξί μάτι του.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει το όνομά του, ενώ το κείμενο στη λεζάντα του βίντεο γράφει σε αραβικά και τα εβραϊκά: «Ο χρόνος τελειώνει. Η κυβέρνησή σας λέει ψέματα».

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε από πότε είναι όμηρος της Χαμάς.

Δύο ώρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Ναντάβ Πόπλεγουελ πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Η Χαμάς ανέφερε ότι ο Πόπλεγουελ, ο οποίος, όπως είπε, ήταν επίσης Βρετανός πολίτης, κρατούνταν μαζί με μια γυναίκα όμηρο όταν ο χώρος που βρίσκονταν έγινε στόχος ισραηλινού πυραύλου.

«Πέθανε επειδή δεν έλαβε εντατική ιατρική φροντίδα σε ιατρικές εγκαταστάσεις λόγω της καταστροφής των νοσοκομείων στη Γάζα από τον εχθρό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα.

Απήχθη από το κιμπούτς Νιρίμ

Σύμφωνα με ισραηλινά ειδησεογραφικά δίκτυα, ο Ναντάβ Πόπλεγουελ απήχθη από το κιμπούτς Νιρίμ κατά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ.

Μεταφέρθηκε στη Γάζα μαζί με τη μητέρα του Τσάνα Πέρι, η οποία απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων τον Νοέμβριο. Ο αδελφός του Ρόι σκοτώθηκε στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Η Χαμάς έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν παρόμοια βίντεο με ομήρους που κρατάει, κάτι που το Ισραήλ χαρακτηρίζει ως «θλιβερό ψυχολογικό πόλεμο».

Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε άμεσο σχόλιο για το τελευταίο βίντεο, ενώ έχει αρνηθεί κατά το παρελθόν ορισμένες από τις προηγούμενες κατηγορίες της Χαμάς ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Το τελευταίο βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Χαμάς ήταν στις 27 Απριλίου και εμφανίζονταν οι όμηροι Κιθ Σίγκελ 64 ετών και Όμρι Μιράν, 47 ετών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024