Αυτό συμβαίνει αφού το τραγουδίστ@, το οποία έχει μιλήσει ανοιχτά για τις φιλοπαλαιστινιακές του απόψεις, κατηγόρησε τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan για παραβίαση των κανόνων και δήλωσε ότι περιμένει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σχετικά με το τι μέτρα θα ληφθούν.

Οι διοργανωτές της Eurovision δήλωσαν: «Το Bambie Thug δεν εμφανίστηκε στην τρίτη πρόβα τζενεράλε και στη θέση του χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από την εμφάνισή του στη δεύτερη πρόβα τζενεράλε. Έχασε την πρόβα τζενεράλε λόγω μιας κατάστασης που συζητείται επί του παρόντος με την EBU και τους διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού»

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Graham Norton, ο οποίος σχολιάζει την κάλυψη του BBC, δήλωσε ότι το τραγουδιστ@, το οποίο εμφανίστηκε με το τραγούδι του Doomsday Blue, «τείνει να τα πάει εξαιρετικά καλά».

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαι γονιός, αλλά θα μπορούσα να σας προειδοποιήσω ότι τα μικρότερα παιδιά, εννοώ σοβαρά, μπορεί να βρουν την επόμενη παράσταση λίγο τρομακτική».

Και πρόσθεσε: «Το Bambie Thug, ένα τόσο σπουδαίο ερμηνευτ@ και η Ιρλανδία έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή φέτος και αυτό τείνει να πάει εξαιρετικά καλά».

«Περιμένω υπομονετικά να ακούσω τι μέτρα θα λάβει η EBU»

Το τραγουδιστ@, το οποίο χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them και έχει γίνει το πρώτο Ιρλανδό που προκρίνεται από το 2018, έχει επικρίνει στο παρελθόν την εκπρόσωπο του Ισραήλ, Έντεν Γκολάν, που διαγωνίζεται στην φετινή Eurovision.

Πριν από τον τελικό, το Bambie δήλωσε σε ένα Instagram story: «Έχω υποβάλει πολλαπλά παράπονα στην EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) σχετικά με τα περιστατικά που βίωσα αυτή την εβδομάδα.

«Περιμένω υπομονετικά να ακούσω τι μέτρα θα λάβει η EBU μετά από αυτή την παραβίαση του κανόνα [από τον Kan].

«Έκτοτε είδα μια δήλωση του γενικού διευθυντή της EBU, Noel Curran, η οποία αντικρούει αυτή την προηγούμενη επιβεβαίωση. Εξακολουθώ να περιμένω επίσημη ενημέρωση από την EBU».

Σε απάντηση, εκπρόσωπος του ισραηλινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία απόψε».

Οι διοργανωτές της Eurovision δήλωσαν: «Το Bambie Thug δεν εμφανίστηκε στην τρίτη πρόβα τζενεράλε και στη θέση του χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από την εμφάνισή του στη δεύτερη πρόβα τζενεράλε. Έχασε την πρόβα τζενεράλε λόγω μιας κατάστασης που συζητείται επί του παρόντος με την EBU και τους διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού».

Το ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι το Bambie Thug κάλεσε τους διοργανωτές να αντιμετωπίσουν τα σχόλια που έγιναν στην ισραηλινή τηλεόραση πριν από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Τρίτης».

Συγκεκριμένα είπε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα: «Είμαι θυμωμένο με άλλες ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες της EBU και εξακολουθεί να τους επιτρέπεται η είσοδος».

*Με πληροφορίες από: The Mail | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters