Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αίθωνας μεταξύ των κοινοτήτων Αρχαγγέλου και Μαλώνας.

Το μέτωπο ξέσπασε πριν από τα μεσάνυκτα και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου και εθελοντές.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 48 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα. Βοήθεια παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Για δύσκολη βραδιά έκανε λόγο νωρίτερα ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μήνυμά του αναφέρει συγκεκριμένα: «Δύσκολη βραδιά. Είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς, στην περιοχή του Αίθωνα. Οι άνεμοι που πνέουν καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εθελοντές επιχειρούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά για να την περιορίσουν».

Να σπεύσουν στο σημείο όσοι εθελοντές διαθέτουν μηχανήματα

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ρόδου απευθύνει έκκληση προς τους εθελοντές που διαθέτουν μηχανήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, να σπεύσουν στο σημείο της πυρκαγιάς.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αίθωνας, μεταξύ Μαλώνας και Αρχαγγέλου. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με εθελοντές. Όσοι εθελοντές διαθέτουν μηχανήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, να σπεύσουν στο σημείο της πυρκαγιάς».