Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες πριν από τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή της Ρόδου, συγκεκριμένα στον Αίθωνα μεταξύ των κοινοτήτων Αρχαγγέλου και Μαλώνας.

Η ανησυχία ήταν μεγάλη καθώς η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγχτη – όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα – την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο σημείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου, η πυρκαγιά στον Αίθωνα κατασβέστηκε παρά τους ισχυρούς ανέμους χάρις στην άμεση παρέμβαση και στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων, του δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Λόγω των καιρικών συνθηκών, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Δύσκολη βραδιά

Για δύσκολη βραδιά έκανε λόγο νωρίτερα ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Δύσκολη βραδιά. Είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς, στην περιοχή του Άιθωνα. Οι άνεμοι που πνέουν καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εθελοντές, επιχειρούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά για να την περιορίσουν».

Στο σημείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 48 πυροσβέστες και 15 οχήματα, μαζί με εθελοντές, ενώ ο δήμος απηύθυνε έκκληση σε εθελοντές που διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα να σπεύσουν στο σημείο.