Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήθος κόσμου στην ομιλία Ράμα στο Γαλάτσι - «Δεν ήρθα να προκαλέσω»

Πλήθος κόσμου στην ομιλία Ράμα στο Γαλάτσι – «Δεν ήρθα να προκαλέσω»

Το γήπεδο στο Γαλάτσι έχει κατακλυστεί από κόσμο και οι διοργανωτές έστησαν έξω από το γήπεδο γιγαντοοθόνη ώστε να μπορέσουν όσοι παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Έντι Ράμα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο στάδιο του Γαλατσίου το πρωί της Κυριακής για την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Οι Αλβανοί που διαμένουν στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές αλλά και πολίτες της Αλβανίας που κατέφθασαν με λεωφορεία προσήλθαν με σημαίες της χώρας τους αλλά και -μερικοί εξ’ αυτών- μπλούζες με το πρόσωπο του Αλβανού πρωθυπουργού ή/και πανό.

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 12 υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι.

Ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Στιγμιότυπο έξω από το στάδιο στο Γαλάτσι

Στιγμιότυπο έξω από το στάδιο στο Γαλάτσι

Δείτε live την εκδήλωση:

Το Christmas Theater έχει κατακλυστεί από κόσμο και οι διοργανωτές έστησαν έξω από το γήπεδο γιγαντοοθόνη ώστε να μπορέσουν όσοι παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Εντός του γηπέδου ακούγονται και συνθήματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Έντι Ράμα

Στιγμιότυπο έξω από το γήπεδο στο Γαλάτσι

Στιγμιότυπο έξω από το γήπεδο στο Γαλάτσι

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κλειστό του Γαλατσίου οπαδοί του Σαλί Μπερίσα και οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του Εντι Ράμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Έντι Ράμα απηύθυνε πρόσκληση στους Αλβανούς που διαμένουν στην Ελλάδα με βίντεο που περιελάμβανε τον… Ζορμπά.

Το βίντεο συνοδεύεται από μία φωτογραφία του Αλέξη Ζορμπά να χορεύει το γνωστό συρτάκι, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται η φωτογραφία της Ακρόπολης με τις σημαίες της Ελλάδος και της Αλβανίας -που είχε αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες- ο Έντι Ράμα στο Facebook. Η ηχητική υπόκρουση του βίντεο, μάλιστα, είναι από τη γνωστή σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες πρόσκληση για την εκδήλωση αναγράφοντας πως «μπορείτε να περάσετε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς της Ελλάδας».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από την Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονηθεί σχέδιο που περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να διεξαχθεί η ομιλία χωρίς εντάσεις και απρόοπτα.

Συγκεκριμένα περί των 1.000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένοι σκύλοι , drones, καθώς και ενισχυμένο δίκτυο πληροφοριών βρίσκονται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας.

Δείτε βίντεο μέσα από το στάδιο στο Γαλάτσι:

Μήνυμα Μπελέρη: Ο Ράμα θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης έστειλε μήνυμα για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Έντι Ράμα στο Γάλατσι.

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς», υπογράμμισε μέσα από τις φυλακές Φιέρι ο Φρέντι Μπελέρης.

Παράλληλα επισήμανε πως ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον Φρέντι Μπελέρη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024