Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «La Nazione» για τον τελικό του Europa Conference League στην «Opap Arena» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο κλίμα που θα αντιμετωπίσει η Φιορεντίνα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντας «κόλαση» την ατμόσφαιρα στον επικείμενο ιστορικό αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Μαλεζάνι:

«Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο αριθμό οπαδών που είναι πολύ παθιασμένοι, κάτι που έμαθα όταν ήμουν στην Ελλάδα. Θα βρουν μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα οι «βιόλα». Όμως, αν το θέλει η Φιορεντίνα, μπορεί να μεταμορφώσει τον παράγοντα «περιβάλλον» σε πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν είναι στο γήπεδο περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, θα πρέπει να βιώσουν την αντίπαλη υποστήριξη ως ψυχολογική ώθηση και να το κάνουν ένα επιπλέον όπλο ώστε να τα πάνε καλά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγουν αλώβητοι απ’ αυτήν την κόλαση» είπε ο Μαλεζάνι, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως το έζησε:

«Τη δεκαετία του 2000 ο Παναθηναϊκός ήταν μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι βασικές αρχές παρέμειναν οι ίδιες. Η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος και για να εισάγεις δυνατούς παίκτες που είναι στο τέλος της καριέρας τους, αλλά και για να λανσάρεις νέους παίκτες από τις ακαδημίες. Πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι το πιο πιστό παράδειγμα της παραπάνω συνθήκης».