Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Έσπασε» μεγάλη αρνητική παράδοση η Άρσεναλ

«Έσπασε» μεγάλη αρνητική παράδοση η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μετρούσε μόλις μία νίκη στα τελευταία 16 παιχνίδια πρωταθλήματος στο Ολντ Τράφορντ, αλλά σήμερα βρήκε τρόπο να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς

Η υπόθεση τίτλος θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η μεγάλη νίκη που πέτυχε η Άρσεναλ στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διατηρεί «ζωντανή» την ομάδα του Λονδίνου.

Η Άρσεναλ είναι τώρα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα βαθμό παραπάνω από την δεύτερη Σίτι, αλλά κι ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν δύσκολη αποστολή κόντρα στην Γιουνάιτεντ και μάλιστα είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και μια πολύ αρνητική παράδοση στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Στις προηγούμενες 16 επισκέψεις της στο «θέατρο των ονείρων» η Άρσεναλ είχε πετύχει μόλις μία νίκη και πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2020-2021, όταν είχε επικρατήσει με 1-0.

Με το ίδιο σκορ επικράτησαν και σήμερα οι φιλοξενούμενοι κι εξακολουθούν να ελπίζουν σε κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και τότε προπονητής της ομάδας του Λονδίνου ήταν ο Αρτέτα, ο οποίος ευτύχησε σήμερα να δει την ομάδα του σε καλό «φεγγάρι», ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

Η Άρσεναλ λοιπόν έβαλε τέλος στην κακή παράδοση που είχε στο Ολντ Τράφορντ και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ της Τρίτης.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν «τελικό» για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και η Άρσεναλ θα περιμένει μια γκέλα των πρωταθλητών Ευρώπης και Αγγλίας για να πάρει αυτή το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική.

Σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια της 38ης αγωνιστικής, η Άρσεναλ υποδέχεται την Έβερτον ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα κοντραριστεί με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Επί της ουσίας δηλαδή οι «κανονιέρηδες» προσδοκούν ήττα ή ισοπαλία της Σίτι στο ματς με την Τότεναμ για να έχουν αυτοί το πάνω χέρι στο φινάλε της σεζόν.

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να επισημανθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει η διαφορά των γκολ κι αυτή την στιγμή η Άρσεναλ είναι στο +3 από την Σίτι, αλλά η τελευταία έχει να δώσει δύο παιχνίδια ενώ η Άρσεναλ ένα.

Η «μάχη» είναι συγκλονιστική και σίγουρα το παιχνίδι που θα κρίνει πολλά είναι αυτό ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μάντσεστερ Σίτι.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024